Početna / Front Page Slide Show / Dajte nov rijaliti, izludesmo!
Dajte nov rijaliti, izludesmo!

Dajte nov rijaliti, izludesmo!

PIŠE: Aleksandar Bećić

Gospodine Pinktroviću!
Apelujem na Vas da što pre, po hitnom postupku, ispritiskate tamo neke dugmiće (ili date nalog da to neko uradi) u vašem media sistemu i odmah zamenite program Pinka sa programom Pink Rijaliti. Pa da gledamo opet neku Farmu. Ili neki drugi „program“ sa nekim „VIP ličnostima“. Nije važno da li će Stanija ili Memo da pobedi. Samo nek nam je sve – pink.
Da ne razmišljamo više o tome što nema plata. Ni o tome što svakog dana neko iz našeg komšiluka izgubi posao. Da ne razmišljamo kako ćemo prazan novčanik napuniti nečim drugim, a ne kusurom za koji se sad očajnički borimo prilikom svakog odlaska u prodavnicu.
Da poverujemo u to da nam je vlada složna kao nikad do sad i da će svi njeni loši ministri (hajde da verujemo da ih je baš malo) sami podneti ostavke i otići iz svojih nezasluženih kabineta. I to već sutra. Malo sutra, a malo prekosutra!
Da poverujemo da će da se konačno otvori ta kancelarija za brze odgovore, koju je obećao prvi potpredsednik, još dok su izbori bili u najavi.
Da ne ljutimo više prvog potpredsednika vlade što hoćemo da zaštitimo hrast star 600 godina na nekoj tamo takovskoj poljani. Jer – hrast je jedan, a onaj žuti ološ je toliko platana isekao u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu, pa nikom ništa. A i studija rekonstrukcije autoputa – baš za taj deo – zna prvi potpredsednik – košta milion evra!
Da poverujemo zahvaljujući Pinku, gospodine Pinktroviću, da Srbija ima najboljeg ministra obrazovanja!
Da se osmehnemo kada nam se obrati ministarka zdravlja (neuropsihijatar, da podsetimo) rečima: Srbi su zdrava nacija! Naročito zahvaljujući ministru za aflatoksin, mleko, voće i povrće što se ne izvozi u Rusiju, Goran Knežević.
Da pregalački krenemo u gradnju onog kanala kroz Srbiju. Ura, ORA! Eto, posla za sve nas, kroz javne radove! Protiv njih, inače, nemam ništa!
Da znamo da nam se koridori pre vremena otvaraju! Da naučnici i prosvetni radnici para imaju koliko god hoće! Da nam kultura cveta i bez Konstantina i Milanskog edikta!
Dajte, gospodine Pinktroviću, lepo vas molim, prebacite program na Rijaliti, pa nam samo u vestima saopštavajte šta je najvažnije i u šta treba da verujemo. Da nam se da doza mišljenja na dnevnom nivou, da se ne zamaramo, napaćeni smo previše. Dajte, pa da poverujemo u reči guvernerke Jorgovanke Tabaković kako je situacija u Srbiji sasvim zadovoljavajuća i kako će građani uskoro osetiti boljitak. A kad Jorgovanka kaže… To je zakon… Nekad Jovanka, sad Jorgovanka. Zar ne?

NAPOMENA: Fotografija Marka Todorovića preuzeta sa portala telegraf.rs

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

2 komentara

  1. Debeli Posmatrac

    Pa ima novi rijaliti, zove se „Neka bije, neka bije igra rekonstrukcije“. Cuo sam da ce Vulin da bude novi ministar odbrane, Orbovic novi ministar rada, a da ce za novog (starog) ministra za istrazivanje ruda I gubljenje vremena da imenuju Sulejmana velicanstvenog Ugljanina. Za druga imenovanja se jos vodi rovovski rat. Posaljite SMS na 38111 sa imenom omiljenog ministra, ukucajte razmak pa onda funciju pa opet razmak pa njegovu platu

  2. Ispravio bih samo Debelog: rijaliti se zove Vila Bokeljka, a prvi koji ispadne na dobrovoljnoj osnovi u igri Stolice dobija Fijat 500L sa KG tablicama made by Fijat

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top