Početna / Front Page Slide Show / Pismo koje (ni)je zapalilo internet
Pismo koje (ni)je zapalilo internet

Pismo koje (ni)je zapalilo internet

Mnogo puta na društvenim mrežama pojavi se ispovest, blog, status, pismo koje pogodi ljude. Pismo koje svi redom počnu da prenose, uključujući i medije.  Obično su u pitanju dirljive (ili snažne), tople ljudske priče. Ovo pismo (ni)je zapalilo internet. Zato što nijedan mainstream medij nije smeo da ga prenese. 

Eh, zemljo slavnih predaka, plašiš se Vučića i Vulina? Fuj.

Pismo prenosimo u celosti:

Poštovani gospodine Aleksandre Vuline, Ministre vojni Republike Srbije,

Ovim putem i na ovaj način Vam se obraćam kao drugar pokojnog Roberta Kalocija, majora Vojske Srbije, koji je danas (u petak, 13. 04. 2018.) sahranjen u Somboru.

Cenjeći Vašu ličnost i trenutnu državničku poziciju koju zauzimate, znajući da ste vojno nesposobni kao osoba, potpuna neznalica u vojnu struku kao školovano lice i potpuno nezainteresovani za život pripadnika vojske kao čovek, ovim putem i na ovaj način pod punom mojom ličnom odgovornošću Vam upućujem sledeće rečenice.

Robert Kaloci, major Vojske Srbije, je po svojim ubeđenjima, postupcima i ponašanju bio Čovek, sa velikim „Č“ koji je bio prevelika ljudska osoba za malu državu kakva je Srbija i za male ljude koji su u toj državi odlučivali o njegovom životu i njegovoj sudbini.

Robert Kaloci, major Vojske Srbije, je bio profesionalac koji je svoj život prvo posvetio, a zatim i dao za dobrobit vojske kojoj je odano služio i državi, Republici Srbiji, kojoj se na vernost zakleo i časno i pošteno je predstavljao svojim delima, postupcima i ponašanjima bilo gde i bilo kad.

Robert Kaloci, major Vojske Srbije, je, između ostalog, bio i nastavnik letenja, koji je kao takav obučavao generacije pilota Vojske Srbije, pri čemu je lično on, Robert, u toku takvog svog obavljanja zadataka koje mu je poverila Republika Srbija, jedan dugi vremenski period imao po 2(dva) sata naleta mesečno.

Dva sata naleta mesečno šta znače za bilo kog pilota u bilo kojoj državi na Svetu, molim da Vam pojasne stručna i školovana lica (najmanje sa završenom vazduhoplovnom akademijom, civilnom ili vojnom) koja su zaposlena u vazduhoplovstvu Republike Srbije.

Robert Kaloci, major Vojske Srbije, je, između ostalog, bio profesionalno lice koje je sa svojom platom od oko 500 eura izdržavao svoju porodicu koju su sačinjavali nezaposlena supruga i dete koje je Robert školovao do svoje smrti.

Sa tih 500 eura, Robert je obezbeđivao osnovne prehrambene artikle za ishranu svoje porodice, uredno plaćao najam za stan u kom je bio podstanar, plaćao sve troškove za račune koje su mu dostavljali državne organizacije za stan u kom je porodica živela, kupovao osnovne artikle za oblačenje i obuvanje svoje porodice i uspešno plaćao sve troškove školovanje deteta koje završava studije na fakultetu u Republici Srbiji.

Pošto Vas, kao osobu i ministra u Vladi Republike Srbije sve ove informacije mogu i ne moraju da zanimaju, pri čemu imate puno pravo na spopstveno mišljenje i postupke po svemu, Vama, kao Ministru vojnom Republike Srbije, poštovani gospodine Aleksandre Vulin, se obraćam sa sledećim predlogom koji Vi, poštovani gospodine Aleksandre Vulin, siguran sam, možete da sprovedete u životni postupak, ako to želite:

Predlažem,

da tetki Vaše supruge u Kanadi javite da pokojni Robert Kaloci, major Vojske Srbije, tokom svog časnog i poštenog rada od 1993.godine do aprila 2018.godine, kao profesionalni pilot u Republici Srbiji, iz objektivnih razloga nije mogao da sebi napravi, kupi ili dobije stambenu jedinicu kao osnovni pojam u kom bi mu živela porodica dok je on ginuo za Republiku Srbiju, te da porodici pokojnog Roberta (supruga i sin), gestom humane i velikodušne osobe, tetka Vaše supruge iz Kanade, na isti način i pod istim okolnostima kao i Vama, poštovani gospodine Aleksandre Vulin, dostavi određenu sumu novčanih sredstava (slobodna volja tetke iz Kanade od Vaše supruge) koja bi bila iskorišćena isključivo za kupovinu stambene jedinice u kojoj bi se smestila porodica pokojnog pilota Roberta Kalocija, a ja, Milan Radošević, drugar pokojnog Roberta, preuzimam na sebe da sve troškove u toj stambenoj jedinici koje ta porodica stvori, otplaćujem mojim ličnim sredstvima dok supruga i sin pokojnog Roberta ne dobiju stalno zaposlenje u bilo kojoj firmi, ustanovi ili slično na teritoriji Republike Srbije ili dok ne napuste teritoriju Republike Srbije.

Obrazloženje:

Robert Kaloci, major Vojske Srbije, nije imao tetku ili bilo koga u inostranstvu da mu dostavlja novac za kupovinu stambene jedinice za lične potrebe;

Robert Kaloci, major Vojske Srbije, je bio Čovek koji nije imao nacionalnost Srpsku, ali je služio vernije i časnije Srbiji od mnogih Srba;

Robert Kaloci, major Vojske Srbije, nije mogao sa platom vojnog pilota u Republici Srbiji i da izdržava porodicu koju čine supruga i dete, i da odvaja novčana sredstva da bi sebi obezbedio ličnu nepokretnu imovinu iako je neprekidno bio zaposlen 25(dvadesetpet) godina kao vojni pilot u Republici Srbiji;

Robert Kaloci, major Vojske Srbije, zbog prezimena koje nije završavalo na „ić“, nije mogao da napreduje u službi poput svojih klasića koji su imali prezime na „ić“, te je poput pokojnog Omera Mehića, nastradalog u helikopteru zajedno sa još šest lica, iako među najboljim pilotima koje ima Vojska Srbije, zaostajao u napredovanju u službi i živio život srednjoškolca koji zavisi od pomoći roditelja, rodbine ili prijatelja, a ne od plate za svoj časno i mukotrpno odrađen posao.

Za sve podatke u ovoj FB objavi sam moralno, materijalno i krivično odgovoran pred bilo kojim sudom na planeti Zemlji.

S poštovanjem.

Drugar Roberta Kalocija,

Milan Radošević

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Gost Kolumnista

Gost kolumnista ponekad ima biografiju. A ponekad nema. Gost kolumnista može da se ponaša kako hoće. Gost kolumnista svoju sliku čuva za sebe. I Ti možeš biti Gost kolumnista.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top