Početna / Front Page Slide Show / Pismo bivšem drugu
Pismo bivšem drugu

Pismo bivšem drugu

Danas, u sred medijskog rata između Kurira s jedne strane i Pinka, Informera i ostalih s druge strane, redakcija portala Kolumnista dobila je pismo Željka Veselinovića, predsednika Udruženih sindikata „Sloga“, s molbom da ga objavimo uz prateće skenirane sudske dokumente.
S obzirom na to da se pismo odnosi na intervju koji je svojevremeno Kolumnisti dao Milan Petrić, aktuelni narodni poslanik, pod naslovom Slogu su ubili javašluk i anarhija, smatramo svojom obavezom da javnost obavestimo o sudskom epilogu jedne (ne)sloge. Pismo objavljujemo u celini, bez izmena: 

001PIŠE: Željko Veselinović
Прошло је скоро годину дана од када је мој бивши друг и саборац (бар сам тако до тада мислио), а сада Народни посланик Милан Петрић на овом истом месту дао интервју са насловом: „Слогу су убили јавашлук и анархија“.

Ево, после готово годину дана могу са поносом да кажем да Удружене синдикате Србије Слога није нико убио, али да су то, како је тада нагласио „убиство синдиката“- покушали управо Петрић и још неколицина потпуно безначајних ликова, којима су једини мотиви били крађа синдикалног новца и трговина мандатима који припадају „Слоги“.
Када тој безначајној групици људи није пошло за руком да ме на једном кафанском скупу смене за време мог одсуства ван земље, јер је 95 одсто чланства било на мојој страни, посегли су уз свесрдну помоћ појединаца из владајућих гарнитура да ми наместе фабриковане афере кроз таблоиде, подношењем кривичних пријава уз лажирање и фалсификовање папира и докумената.
Међутим, на сву срећу у овој држави каква јесте, правосудни систем још увек функционише на основу доказа, а не жеља појединаца и монтираних афера, тако да sам у мају месецу добио судски спор после једног јединог рочишта против Петрића и његове „маргиналне братије“, а ових дана је из тужилаштва после обимне истраге одбачена и кривична пријава против мене, односно утвrђено је да никаквих злоупотреба овлашћења са моје стране није било, нити других махинација.
Наравно да од сада ни ја нећу седети скрштених руку, јер ћу управо ја лично, а онда и у име синдиката покренути подношење тужби против те „братије“ и то по више основа, наравно и против Петрића, као и свих осталих саучесника који су управо својим јавашлуком желели и покушали да убију „Слогу“.
Тражићемо од административног одбора Народне скупштине Републике Србије да укине посланички имунитет Милану Петрићу, како се не би скривао иза њега, и како би због својих потеза, како у „Слоги“, тако и у матичном синдикату одговарао пред судом, а сав новац од одштете који ћу добити на основу увреда, клевете и слично – уплатићу у добротворне сврхе.
У Србији се многе ствари санкционишу, али не и крађа посланичког мандата, међутим, на сву срећу постоји и суд јавности, тако да у наредном периоду следи акција њиховог “раскринкавања“, како би смо најширој популацији пружили на увид многе ствари које су у међувремену испливале на површину, посебно о лику и делу Народног посланика, Милана Петрића. Уверен сам да ће ту бити доста интересантног штива, па чак и за насловнице таблоида.
Овим потезом желимо да свима у Србији покажемо да се крађа не исплати, и да ће свако ко украде и отме нешто што је није његово – морати да иде на стуб срама, тако да ником више никада не падне на памет да било кога превари, покраде, а да за то остане некажњен.
Жао ми је што ће поред њега могућу штету имати и неки други људи који су га у међувремену примили у своје редове, међутим, очигледно се нису добро распитали са ким склапају договор.
И на самом крају морам да кажем да „Слогу ништа није убило“, и да је данас јача него икад, остала једини прави раднички и опозициони синдикат , прочишћена од оних којима је лични интерес и богаћење преко радничких леђа било на првом месту.
Са нама су остали поштени и непоколебљиви, а у међувремену су нам пришли и неки нови синдикални борци са којима ћемо, надам се – тек кренути у праву борбу за заштиту права и интересе радника.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top