Početna / Front Page Slide Show / Penzionerski dan mladosti
Penzionerski dan mladosti

Penzionerski dan mladosti

PIŠE: Aleksandar Bećić

Ima neke simbolike (mašta druga Velikog Vođe je nepresušna) u tome što se Gospodar Vučić obratio penzionisanom delu populacije na današnji dan (mladosti) zajedno sa Drugaricom Fikus.

Za obraćanje odabrao je Pink. RTS bi ga verovatno utišao. A i Željko Pinktrović je nedavno napisao novo otvoreno minut-dva pismo. Trebalo je nagraditi tu vernost jednim ekskluzivnim obraćanjem.

Obraćanje ko obraćanje – bilo je populističko. Pola sata je govorio o gradnji puteva. Što je normalno. Vole penzioneri da slušaju o putevima. Oni ih vraćaju u mladost, u vreme kad su oni u svom znoju gradili puteve po onoj nekadašnjoj zemlji. Istina, onda su gradili oni, danas grade Kinezi, ali, grade se ti putevi.

Bio je veseo Veliki Vođa. Prozivao je dežurne stajače iza sebe, hvalio na burazerskoj osnovi ambasadora Kine koji se smeškao po službenoj dužnosti, pominjao umereno i povremeno gospođu Fikus koja je, onako izložena suncu više ličila na kaktus… Dominirao je Veliki Vođa, pokazivao svoju bezobalnu moć, vređao opoziciju (nazivajući otvoreno političke protivnike lopovima), obećavao da izbora neće biti ni ove ni sledeće godine.

Bio je na Dan mladosti Veliki Vođa u maniru Tita. Što mu je – zapravo – želja.

A posle 40 minuta obraćanja konačno su penzioneri mogli da poskoče od sreće. Jer, Veliki Vođa je saopštio da se Zakon o privremenom smanjenju penzija – ukida. I da se penzije uvećavaju za nekih deset odsto u odnosu na 2014. godinu. Da budemo precizni – za od 8.8 do 13 odsto.

Istina, te penzije će se povećati (nada se Vođa) od novembra ove godine. A primena odluke koju je (neustavno) On doneo sa Gospođom Fikus je nije vremenski precizirana.

Od novembra??? Ma pustite to! Bile su smanjene četiri godine, šta je još pola godine čekanja?

Doduše ima u svom tom monologu Velikog Vođe i jedna mana: Gospodar nije objasnio kako je to do pre samo par dana gospođa Fikus (za neobaveštene – Ana Brnabić), tvrdila da će penzioneri biti siromašniji ako im se ukine zakon o smanjenju penzija, ali… Ta matematika se zapravo i ne može objasniti.

Poskočili su penzioneri. Verovatno su poskočili i roditelji Velikog Vođe. Sada će konačno sinovima moći da povećaju džeparac.

„Novinari“ raznih Informera i Pinkova su postavili nekoliko poltronskih, napisanih pitanja, uz komentarisanje „nesposobnosti opozicije“. Veliki Vođa se na pitanja smeškao i prave odgovore ostavljao za neki drugi put.

Popio je vodu onako momački, iz flašice. Obrisao znoj zbog vreline srpskog sunca. Zagrlio ambasadora Lija. Potapšao Drobnjaka (večnog direktora Puteva Srbije). Pogledao toplo svoju vernu Zorannah Mihajlović… Beše joj to nagrada što se za vreme prenosa uopšte nije videla od Njegovih Velikih Leđa.

Potom je Vođa otišao dalje. Da gradi „naprednu“ Srbiju. A Pinkovizija je nastavila da emituje Zadrugu. Za bolje i nismo.

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

2 komentara

  1. Danka Petrović

    Odoh oko deset kod komšija na jutarnju kafu. Žena ima zakazano kod lekara, hihi baš u 11h, ali podseća muža da gleda obavezno?! Znam da mu ne veruju, a on ga naročito prezire, ali ne može da se odvoje od televizije… show must go!:)) Rekoh im lepo, ljudi nemojte…kako možete da ga slušate, opet će nešto da smišlja i laže, ubrzo odem samo rekoh, aj’ komšo, pa referiši ko nas sada mrzi, ko je uništio državu, s kim će da zarati, zašto ne može da vrati penzije?! Zabavim se ručkom, vidim sa terase, sede komšija u kola i izlete iz dvorišta, kao mahnit?! Ona stoji zabrinuta na otvorenoj kapij, pogleda me i kaže…more ima da izbacim televizor iz kuće, ode mi muž na Moravu da se sredi?! Pročitah tvoju kolumnu, pa znam razlog…more dobro, samo da nije rat?! Ništa neću da pitam. Oooo ludog li naroda, bože mili, koji još očekuje nešto dobro od njega?!?!

    Ahahhahaaha, hvala Aleksandre

  2. Svaka čast na tekstu ali i ovoj fotografiji. Slika govori više od hiljadu reči. Gledaju li ovo psihijatri?

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top