Početna / Front Page Slide Show / PEGLA GOSPOĐE FIKUS
PEGLA GOSPOĐE FIKUS

PEGLA GOSPOĐE FIKUS

PIŠE: Aleksandar BEĆIĆ 

Nije lako biti Gospođa Fikus ovih dana. Nije lako biti na čelu takve ekipe praznoglavaca i izigravati predsednika (ili ako baš hoćete predsednicu) vlade Republike Svrbije. 

Jer, ministri iz Nemanjine 11 (i sa ostalih adresa po Beogradu) napravili su u poslednjih mesec dana toliko sranja (pardon maj Frenč) da bi po svim zakonima, u svakoj normalnoj zemlji, vlada odavno pala. Vrlo bučno.

S jedne strane, Gljivica Kofer umalo da izazove treći Balkanski rat s Bugarima zahvaljujući svojoj poruci Bojku Borisovu (premijeru Bugarske, op. aut.) „Ima da poštuješ stav EU (o Kosovu, op. aut.), šta znači taj bezobrazluk“. Na kraju se ispostavi da su (srpski) „novinari“ pogrešno preneli izjavu prvog čoveka Bugarske. Čudo. Kako to kad medijima gospodare dupeuvlakači i partijski pijuni i poslušnici?

S druge strane, isplivala je i afera vezana za „Doktora“ Nebojšu iz Beograda. To vam je onaj što je prepisao samo sedam odsto svog doktorata pa branio doktorat na srpskom pred komisijom u kojoj dva člana ne znaju ni „dobar dan“ da kažu na našem jeziku. Elem, megatrendovski „Doktor“ Nebojša iz Beograda izgleda da nije ni fakultet (Megatrendov, u Londonu, doduše) završio. Zato što taj fakultet (koji je osnovala nekadašnja intimna prijateljica Miće J. op. aut.) nije zapravo ni postojao, nego je bio samo registrovana firma u Londonu.

S treće strane, imate onog neuhranjenog Trivana, koji izigrava ministra za zaštitu životne sredine, ali najsnažnije lobira za izgradnju mini-hidroelektrana u Srbiji, iako mu svi postojeći stručnjaci u ovoj zemlji govore da je to pogubno za čitavu državu i njen eko-sistem.

Da govorimo o Zlatiboru Lončaru (kom zli jezici nadenuše svojevremeno nadimak Dr Smrt) koji nas ubeđuje da u Srbiji zdravstvo cveta, a potpisnik ovih autora lično poznaje veoma ozbiljnog naučnog radnika, kom dete pre par meseci umalo nije umrlo zbog greške lekara u Tiršovoj, a potom i u Institutu za majku i dete???

Šta da kažem o drugovima Voolinima, koji bi sutra, da se oni išta pitaju, poslali tenkove i artiljeriju na granicu s Bosnom, a na Kosovo ušli makar na pet minuta? Srećom ta osoba nije predsednik Srbije, ali, narode, kakve izjave daju drugovi Voolini, ne bi me iznenadilo da koliko sutra svi rezervisti dobiju poziv… Znate već za šta…

Verujte mi, mogu ja tako da nastavim i nabrajam svakog od 21 „igrača“ u timu Gospođe Fikus. I svaki od njih je zaslužio najmanje šamarčinu (u pravom smislu te reči) od svojih roditelja, a neki i po deset po guzi.

Ali, vama to, dragi moji, nije važno. Barem ne ogromnoj većini vas.

Ta ogromna većina i dalje mudruje o tome da li su svi političari isti i da će sutra, kad sjaše Kurta, uzjahati Murta.  Ta ogromna većina i dalje teoretiše kako bi trebalo promeniti sistem, iako nema ni predstavu kako da ga promeni. Ta ogromna većina i dalje po dva miliona puta navodi podatak koliko je para Srbija sručila tokom glasanja na finalu nekog rijaliti programa, ali ne brine što je trećina budžeta Grada Beograda (po nalazima Državne revizorske institucije) utrošeno protivzakonito. Ta ogromna većina i dalje sleže ramenima i govori kako ne možete da podrži Peru, Žiku ili Lazu iz ove ili one političke opcije, ali na internetu peni što će komunalna policija da postane milicija i da ubuduće asistira u svemu što se tiče otimačine od naroda (pročitajte malo novi Nacrt zakona…)

Kad bolje razmislim, zapravo je lako biti Gospođa Fikus ovih dana. Jer, Srbe (a kad kažem Srbe, mislim na državljane Svrbije) zapravo svrbi ona stvar za sva sranja koja se dešavaju oko njih, sve dok ih po džepu ne udare.

Lako je biti Gospođa Fikus ovih dana. Uzmeš peglu i peglaš sva sranja koja ti naprave razni Dačići. Tačnije, pustiš Velikog Vođu da išamara sve već pomenute. A ti sležeš ramenima i grliš se na sastancima. Sa Borisovim i nekim drugim muškarcima.

 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top