Panika

Panika

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Neka vam bude jasno: Njih je strah da će izgubiti vlast. Neopisivo ih je strah. Panika, čak. Toliko ih je strah da će izgubiti vlast da su prerano u bitku uključili svoj jedini adut: Aleksandra Vučića. Lično, mogu ja (ili bilo ko od vas) da ga ne volim ili volim, ali se mora priznati da je jedino on zreo politikant u Srpskoj naprednoj stranci. Ostali (sa veoma retkim i sve manje časnim izuzecima) su podguzne muve Velikog Vođe. Ne, nisam pogrešio. Napisao sam politikant, a ne političar. Jer Vučić nije političar. On to (možda) samo želi da bude. 

A kako znam da ih je strah?

Pa, po tome kojom su snagom najpre raspalili po Saši Jankoviću kada je on najavio da će da se kandiduje za predsednika Republike Srbije. Ta surovost i beskrupuloznost, gebelskovski bezobrazluk, nisam video ni u jednoj prethodnoj kampanji protiv aktuelnog zaštitnika građana.

Znam i po tome što su aferu voz trapavo i providno pripremili za dane kada je Vuk Jeremić najavio da će da se kandiduje za predsednika Republike Srbije. Šta god mislili o Vuku Jeremiću.

Znam i po tome što je Evropska unija ekspresno oduvala uvređenog dečaka iz Bugojna. I po tome što nikog iz Trampovog kabineta nije mogao da dobije.

Znam to po tome što su na konferencijama rukovodioci sve nervozniji, što saopštenja u kojima napadaju i Jankovića, i Jeremića i Radulovića štancuju kao da izlaze iz kopir-mašine, bez ikakve potrebe (ako već niko nema šanse protiv njihovog Velikog Vođe).

Jasno je njima, u tom strahu, ko im je protivnik: Normalna Srbija. Ona koja je pre četiri godine vrlo surovo kaznila demokrate. Ista ta Srbija spremna je da surovo kazni naprednjake, koji su toliko masovni da više ne mogu da ispunjenjem stranačkih obećanja kontrolišu ni svoje članstvo.

Znate kako još znam da ih je strah?

Po tome što su se već dogovorili sa socijalistima, koji su izdali ulizičko saopštenje da „nikakav otpadak DOS-a ne može da pobedi zajedničkog kandidata SNS i SPS“… Tu su, doduše, uvredili koalicionog partnera Rasima LJajića, iako je njega, kad bolje razmislim, nemoguće uvrediti: kako drugačije objasniti činjenicu da je jedini političar koji zapravo vlada Srbijom već 16 punih godina? Ivica Dačić se već sad smeška i očekuje da po drugi put „u novijoj srpskoj istoriji“ kaže (ovaj put) deo svoje omiljene rečenice sa izbora 2012: „Znam ko će biti premijer“. Prošli put nije znao ko će biti predsednik, a sada (računa da) zna.

Znam da ih je strah i po tome što su pripremili i drugi deo crveno-crne koalicije. Istina, ne zvanično ali po bočnim linijama – budite sigurni da je tako. Uostalom, da li ste primetili da pljuju Vojislava Šešelja?

Znam i po tome što nema istraživanja Faktora Plus niti nekih drugih agencija: Štimuju se rezultati, da Veliki Vođa ne bi bio mnogo ljut.

Znam i po tome što su „analitičarima“ analize sve pliće, umesto da su sve dublje, smirenije i ozbiljnije.

Nebojša Krstić je blokirao svakoga ko ne misli kao on. Botovi su se razmileli na sve strane. Tomu više niko i ne pominje kao kandidata za predsednika.

Neka vam bude jasno: Njih je strah da će izgubiti vlast. Neopisivo ih je strah. Zato budite sigurni da će u narednom periodu još jače pritiskati, ucenjivati, pretiti.

Zato, dragi moji, morate biti bez straha. Bez obzira za koga želite da glasate na predsedničkim izborima. To će, budite sigurni, biti samo jedan od listića koji će biti pred vama u aprilu.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

3 komentara

  1. Super, čitali smo slične tekstove i 2014 i 2016 godine pa Vučić opet na 50%? Nešto vam se tu ne poklapa najbolje…

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top