Početna / Front Page Slide Show / OTVORENO PISMO Svetlani Kitić
OTVORENO PISMO Svetlani Kitić

OTVORENO PISMO Svetlani Kitić

Poštovana gospođo Kitić 

Evo već nekoliko meseci od kad ste rešili problem sa CHF kreditom uz pomoć čudotvorca Vesića, svakoga dana pomislim na Vas.

Svakoga jutra, čim otvorim oči i suočim se sa svojim uništenim životom pomislim kako se Vi budite opušteni i oslobođeni briga.

Mislim na Vas više sada nego onih dana kada ste bili heroina nacije, najbolja i najlepša rukometašica na svetu, kada se Vaše lice smešilo sa svih naslovnih strana.

Baš zbog toga, ne prigovaram Vam zbog penzije od 1500 €. Država treba da nagradi naše najuspešnije sportiste, ali Vas pitam: Kolika Vam je rata kredita bila? Pola penzije? Dve trećine penzije? Čega ste se odricali tokom otplate? Zimovanja? Letovanja? Hrane?

Da li Vam je poznato koliko je ostajalo nekima od nas, tj. većini nas – kada se odbije rata kredita?

Meni je ostajalo 1.500 dinara.

Troje male dece.

Znate li kako izgleda pozajmljivati za hranu, udžbenike, kako izgleda ubeđivati decu da je normalno da uče pri svetlosti sveće? 

CHF kredit je kao bolest koja ubija 20.000 porodica, a Vi ste prodali đavolu dušu za lek koji će izlečiti samo Vas!

Kako možete da se pogledate u ogledalo, tako sebični i mali?

Baš mali.

Živi ste dokaz da veliki sportista može da bude mali čovek. Umesto da ste izašli u javnost i rekli: „Ja, Svetlana Kitić sam jedna od opljačkanih i prevarenih građana, zahtevam da naša država, koja jedina u Evropi nije prstom mrdnula po pitanju nemoralnih i zelenaških kredita, nešto učini!“ – prešli ste na tamnu stranu, da bi Vama bilo dobro, a za ostale Vas baš briga.

U toj tami Vaše zlato je izgubilo sjaj. Ništa ne znači.

Kada pročitate da je neki CHF dužnik umro od tumora prouzrokovanog stresom, ili da je neko od nas izvršio samoubistvo, setite se da ste mogli da dignete glas.

A nećete se setiti… Ko proda obraz, proda i ono ljudsko u sebi.

NAPOMENA: Tekst je preuzet sa Fejsbuk profila Aleksandre Ćurčić uz dozvolu autorke. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

4 komentara

 1. Danka Petrović

  Hvala i svaka čast za tekst, gospodine Bećiću! Napisali ste ono što, svaki pošteni građaninili li ojađeni i porobljeni mučenik sa CHF kreditom misli, o izjavama, pismima i žalopojkama u štampanim medijima, gospođe Kitić.
  Podržavam vaš tekst u celosti, gospođa Kitić zaslužuje duboki prezir, kao i odgovorni u vlasti koji nisu ništa učinili da pomognu i spasu propasti mnoge porodice, sa malom decom, a sa daleko manjim primanjima, koji su zdravljem i gubljenjem života, platili svoju zabludu.

 2. Neinteresuje me Kiticka. Zasto mislite da vi koji ste uzeli kredit u svajcarcima treba da budete povlasteni. Bilo je to tad jako povoljno , uzeli ste , vracajte. Od cijeg novca moze drzava da vam pomogne. Od mog i ostalih poreskih obveznika koji pune budzet. Jel mi treba da otplacujemo vase kredite.Svaki kredit je rizik. Nemam ni ja za dorucak. Evo cekam da legne plata , malo veca od minimalca a imam 60 din u novcaniku.

  • Draga Olivera, izgleda mi kao da uživate u tuđim mukama!? Dali su vam onda sopstvene muke lakše, a nisu svakako?! Ne treba biti pravnik da bi se imalo minimu osećaja za pravdu i ljuckost! Iza ondašnje povoljnosti ,u tim ugovorima, krije se prekomerno oštećenje jedne strane, i to one slabije u svakom pogledu! Takvi ugovori su ništavnopravni i nebi opstali u normalnom društvu! Ako, na primer, iz nužde prodate kuću za mizernu cen sud bi vam je vrati pod uslovom da vratite uzeti novac sa realnom pripadajućom kamatom! U ovim slučajevima ljudi su prodali svoje živote za bagatelu! Pa shodno tome moraju da im se vrate životi i višak novca koji su dali.
   Vama puno sreće sa tih šezdeset dinara i znajte da bi i vas podržao u koliko bi napravili sličnu grešku. Pozdrav!

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top