Početna / Front Page Slide Show / Otvoreno pismo Aci. Bez Ivice. I bez Marice
Otvoreno pismo Aci. Bez Ivice. I bez Marice

Otvoreno pismo Aci. Bez Ivice. I bez Marice

Poštovani gospodine vicepremijeru,

Poštovani gospodine ministre vojni! Poštovani gospodine koordinatoru svih bezbednosnih službi! Poštovani gospodine prvi u borbi protiv organizovanog kriminala! I na kraju (ali ništa manje) predsedniče Srpske napredne stranke!
Nakon što sam pobrojao sve Vaše funkcije (barem mislim da su u pitanju sve: ako sam neku preskočio, nemojte mi zameriti), pozivam Vas da održite neka obećanja data ne samo Vašim glasačima, nego i onima koji su glasali protiv Vas, ali su, eto, državljani Srbije. S obzirom na to da više ne morate da (kako ste rekli) drhtite od straha za budućnost majčice Srbije, uzmite metlu u ruke i raščistite svoju stranku od nesposobnih, Vladu od nekompetentnih, a Skupštinu od lenjih kadrova. Vaših, naravno.
Rekli ste, ex-oficcio, da ste nezadovoljni radom pojedinih ministara. Naglasili ste (ex-oficcio, istina) da su u pitanju ministri iz Vaše stranke. Ja Vas sad pozivam da lepo ispunite obećanje i razrešite neke od stranačkih kolega njihovih fotelja. Jer, kao što ste i sami rekli (ex-oficcio, istina), niko se nije rodio u fotelji. I ne, gospodine vicepremijeru, ministre vojni, koordinatore svih bezbednosnih službi: ne grešim što ponavljam ex-oficcio. Znam da to, na latinskom, znači „po službenoj dužnosti“. Baš zbog toga pišem te dve latinske reči, jer Vi ste, gospodine Vučiću, stalno na dužnosti.
A s obzirom na to da želim da Vam verujem da ovoj Srbiji želite samo dobro, pozivam Vas da smenite ministra koji je danima celom svetu služio kao podsmeh srpskoj vlasti. Mislim na gospodina Gorana Kneževića. Da li treba da Vam objašnjavam zašto Srbija želi da smenite aflatoksičnog ministra? Ne treba? Dobro je. E, zato. Zato želim da ga smenite.
S obzirom na to da želim da Vam verujem da ovoj Srbiji želite samo dobro, pozivam Vas da smenite ministra Milana Bačevića. Zato što niko ne zna čime se on bavi. Zato što gotovo niko (pa čak ni članovi Vaše stranke) ne zna kako taj ministar izgleda. Zato što hoće da nas uvali u izgradnju nečega što će biti mnogo skuplje od mosta na Adi, a beskorisnije od istog. Preko tog mosta barem prelaze ljudi. Onim kanalom što bi on da gradi, nije mi jasno šta bi se prevozilo.
S obzirom na to da želim da Vam verujem da ovoj Srbiji želite samo dobro, pozivam Vas da smenite ministra Bratislava Petkovića. Nemam protiv čoveka ništa lično, ali je stvarno nedopustivo da ga članovi stranke u Kragujevcu ne prepoznaju i to na manifestaciji koju je on došao da otvori. Nemam ništa protiv čoveka, ali nije u redu da rodbinu ubacuje u diplomatske misije. Nemam ništa protiv čoveka, ali ne može tako hladnokrvno da kaže „za film para nema“. Isto kao što ne može da kaže ni da za neki ozbiljan kulturni projekat nema para, a ima toliko miliona za onaj idiotluk od predstave Konstantin (tekst nije loš, ali su igranje, scena, efekti i režija ravni nižerazrednoj amaterskoj igrariji) koja će se igrati (možda) još neki put.
Mislim da treba da smenite i neku nestranačku ličnost koja je na Vaš predlog došla u Vladu. Ali, bitnija su ova tri stranačka ministra.
Znam, primate mnogo pretnji ovih dana. Kažu ljudi da ste izdali, prodali, kunu Vas… Ne bih, na Vašem mestu, bio previše zabrinut: štite Vas profesionalci, a za Vašu bezbednost brine čitav resor. Ti što Vas kunu pokazuju koliko nisu hrišćani. A ovi drugi… Ma, šta gubimo vreme: znate Vi dobro da u Srbiji sve može da se spinom reši, a Vi na raspolaganju imate nekoliko baš dobrih stručnjaka za to. Neka vam ti stručnjaci ispinuju ko je izda’ a ko je pizda. Vi se bavite strankom. Jer, ako je očistite, dokazaćete da zaista nema nedodirljivih.
Ako Vaš primer budu sledili i drugi koalicioni partneri, ako i oni iz Vlade uklone nesposobne i kompromitovane, nestručne i prespore, možda ćemo uskoro zaista dobiti Vladu koja će nas voditi ka Evropskoj uniji.
Onda Vam i neće biti bitno šta piše u SMS poruci. A zaboravićete i Tačija i Ketrin Ešton. Malo li je?
U nadi da ćete biti prvi političar u Srbiji koji zaista ispunjava reč (ako izuzmemo pokojnog Vuka Obradovića), srdačno Vas pozdravljam.

Aleksandar Bećić

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Jedan komentar

  1. Nadam se da Kneževića neće skinuti, iz prostog prkosa Demokratskoj stranci koja mu je napakovala ovu „aferu“. Mada da se on nije pravio pametan, nego da je poskidao žute kadrove iz svog ministarstva, ne bi mu se ovo ni desilo. Možda je i zaslužio da ode, ne znam.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top