Početna / Front Page Slide Show / Ostavkom ću te, ostavkom ćeš me
Ostavkom ću te, ostavkom ćeš me

Ostavkom ću te, ostavkom ćeš me

PIŠE: Aleksandar Bećić

Vulin podneo ostavku!
Vulin nije podneo ostavku!
Vulin će verovatno podneti ostavku!
Vulin verovatno neće podneti ostavku!
Mislim… U čemu je problem pa je Aleksandar Vulin sad najednom toliko važan faktor? Eto, dao je ostavku. I? Šta onda? Koliko se sećam, njegova stranka, pardon, pokret, je minorne veličine. Tek u nekoliko opština u Srbiji uspeo je da obezbedi sebi mesto u lokalnim parlamentima. Time što se izljubio sa nekadašnjim ljutim neprijateljem Ivicom Dačićem, samo je dokazao da u socijalistima ima i doza hrišćanstva… Znate  ono – opraštanje i te fore. Na kraju krajeva, pre nego što su Dačićevci postali izdajnici (ne mislim sad, nego ono, kad su pustili Slobu niz vodu) – Vulin je rado sarađivao sa Ivicom. Zašto onda ne bi i opet? Problem mi je samo što ne mogu da pronađem ceo dan nikakvu važnu vest pa da shvatim zbog čega se u prvi plan plasira priča o čoveku koji je figurirao kao direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju.

LISTA DUGA I PREDUGA
Uostalom, kad smo već kod ostavki, da krenemo redom:
Ministar Knežević nije podneo ostavku (istina, ponudio je) zbog afere Aflatoksin (mada je mogao i zbog onog sramotnog nastupa na poljoprivrednom sajmu u Nemačkoj, gde smo potrošili 50.000 evra na „opremanje“ našeg štanda jednim rakovičkim traktorom i nekolicinom tegli domaćih proizvoda).
Ministar Krkobabić nije podneo ostavku (a nije je ni ponudio) jer je sramota sa 80+ godina biti ministar rada a dolaziti iz partije penzionera! Uostalom, sramota je biti ministar rada a slušati vesti kako 150 ljudi dnevno ostaje bez posla.
Ministar Mrkić nije podneo ostavku (mada se šuška da je spreman) jer je sramota reći kako si se umorio od svog posla baš u trenutku kada otadžbina traži tvoj angažman na mestu ministra spoljnih poslova najmanje 110%.
Ministri Mrkonjić i Ilić nisu podneli ostavke (iako je odavno trebalo): već dugo ništa nisu završili pre roka. A i nadležnosti im se mešaju. Osim toga, ućutali su se nešto u poslednje vreme, kao da nešto mute sa Anom Bakutom. Pardon, Bekutom.
Ministarka Đukić Dejanović nije podnela ostavku. Pod njenom ministarskom palicom umrla je jedna devojka koja nije mogla biti operisana u Srbiji. Narod je sakupio pare za još nekoliko malih bolesnika. Ali – to nije rešenje. Takve probleme mora da rešava država. I rešenje tih problema ne sme da daje ombudsman, nego ministar!
Ministar Petković nije podneo ostavku! A trebalo je, jer je dozvolio da mu iz budžeta izdvajaju za resor kojim se on bavi  – 0.6 odsto. To je uvreda za bilo koga ko zaista želi da se bavi kulturom, a ne carinskim ili diplomatskim pitanjima. Izdvajanje na nivou statističke greške je jednostavno rečeno – bezobrazluk. Trebalo je da da ostavku jer nešto nisam video tu proslavu dana knjige. A vi?
Ministar Bačević nije podneo ostavku (a trebalo je da to uradi posle sedam dana ministrovanja). Mislim, njegova genijalna ideja o izgradnji kanala Morava do Egejskog mora je predmet sprdnje celokupne stručne javnosti, a prema njegovim rečima – to je projekat za koji su zainteresovane velike sile. Bačeviću, prvi april je odavno prošao!
Ministar Ugljanin nije podneo ostavku. A to je, ruku na srce, trebalo da uradi još pre nego što je postao ministar u ovom sazivu. Jer, nit videsmo nit čusmo neku korist od gospodina Sulejmana. Aferim.

I OPOZICIJA TREBA ČISTKU
Da ne bude da „tučem“ samo po vladajućoj koaliciji. Baviću se i opozicijom:
Da sam na mestu pojedinih potpredsednika ili članova predsedništva u Demokratskoj stranci, podneo bih ostavku.
Mislim pre svega na Olivera Dr Dulića. O njegovim aferimima će se tek čuti i čitati. A ostavku na sve funkcije u stranci treba da podnese ako ništa drugo – ono zbog moralnih razloga.
Eto, mislim i na Aleksandra Dr Šapića Gangulića  koji nije podneo ostavku nakon blamiranja u svom prvom pravom i jakom TV duelu, gde ga je do kolena potukao neki tamo magistar Jeremić. Pih…
Ima tu još nekih članova IO, GO, itd… Ali, nije moje da im solim pamet.
Baš kao nije moje ni da solim pamet onim iz DSS koji već godinama nemaju nameru da stisnu petlju i krenu da smenjuju poltrone unutar stranke.
Baš kao nije moje ni da predložim SPS-u da skrene pažnju gospodinu Bajatoviću kako je vreme da se sam pomeri s mesta na kom se nalazi u Srbijagasu. Mislim, nije njegova firma dužna hiljadu dinara. Nego milijardu evra. Malo li je???

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top