Početna / I ONI SU PISALI / 11 pitanja Srbiji
11 pitanja Srbiji

11 pitanja Srbiji

PIŠE: Vladimir Nedeljković 

Zemljo mila, kada bi mi želela bar pola dobrog koliko ja tebi želim… Imam zemljo moja, za tebe nekoliko pitanja… Čujete li me ljudi? Pitam moju zemlju. Pa ukoliko među vama koji ovo čitate ima onih koji su u boljoj komunikaciji s njom, neka joj prenese.
A ukoliko ima neko ko se razume u ovo o čemu pišem, neka mi odgovori.
1. Ако смо супруга и ја незапослени и једва састављамо крај са крајем, да ли држава има право да ми на врата пошаље приватне извршитеље да ми плене имовину јер ускоро нећу бити у могућности да платим порез на кућу коју ми је у наследство оставио отац? А да, имамо и дете од пет месеци.
2. Да ли је држава дужна да ми обезбеди било какав друштвено користан рад како бих могао да вратим дуг?
3. Да ли могу да се позивам на то што сам служио војску, самим тим и државу, као и то што имам више волонтерског стажа од многих који нити су служили војску, нити су имали било какав радни стаж док нису почели да се баве политиком? Ово за војску како-тако, ништа лично према онима који се са тим нису зајебавали.
4. Да ли могу да тражим да ми се за последњих десет година упише било кава радни стаж, јер сам све време био запослен скоро па на „црно“?
5. Да ли држава има право да располаже мојом имовином када им се појави рупа у буџету, пошто већ није у стању да ми омогоћи основно људско право – право на рад (као што рекох, макар и друштвено користан рад)?
6. Да ли главоње у бесним колима, кафићима, станчинама итд… мисле да су моји родитељи кућу оставили њима или мени у наследство?
7. Да ли главоње мисле да су богом дане да живе на туђој грбачи, а да им је држава приватно власништво?
8. Да ли су слепци, иако су завршили толике факултете, са печатом или без, бар негде прочитали да би требало да влада начело, а не човек?
9. Не чини ли вам се да они који се највише позивају подједнако и на бога и Србију и ЕУ и Русију и Америку то чине са сасвим сигурне и финансијски врло стабилне позиције?
10. Да ли мислите да је у реду да се одселим из ове земље што даље и да је што пре заборавим или је часније да са дететом и женом просим на улици на коју ће ме већ избацити – држава Србија?
11. Мислите ли да сам једини који се ово пита?
Ако не знате одговоре, бар поставите и ви неко питање. Можда некоме помогне.

NAPOMENA: Tekst je uz neznatnu redakcijsku izmenu objavljen uz saglasnost autora, a prenet je sa njegovog bloga

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Gost Kolumnista

Gost kolumnista ponekad ima biografiju. A ponekad nema. Gost kolumnista može da se ponaša kako hoće. Gost kolumnista svoju sliku čuva za sebe. I Ti možeš biti Gost kolumnista.

3 komentara

  1. Nazalost, lista je mnogo duza…

  2. Tuzno je sto drzavu za ovakva pitanja zabole… Jos nisam video prave smene u okviru ove „vlade“

  3. Svaki covek srednjih godina koji je ziveo u ovoj zemlji u poslednje dve do tri decenije mogao bi da napravi listu od 111 pitanja… Najgore od svega sto se lista iz dana u dan samo povecava.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top