Ofanziva

Ofanziva

PIŠE: Aleksandar Bećić

Kosovo od danas ima ambasadu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ovo je saopštio Bedžet Pacoli. To vam je onaj čika koji je ministar spoljnih poslova za nas nepriznate zemlje, južne srpske pokrajine, svete srpske zemlje… Kako god.

Nemojte da nastavljamo sa onom pričom o OMV pumpama, jer one nisu u Pacolijevom vlasništvu još od vremena kad je Kosovo proglasilo nezavisnost. Kažu da su zapravo silna svetska priznanja Kosova podmazana upravo parama koje je Pacoli dobio kad je izlazio iz naftnog biznisa.

To, uostalom nije tema.

Tema je ambasada Prištine u UAE.

Baš me interesuje da li će Veliki Vođa po povratku iz Moskve, nakon sastanka sa predsednikom Kipra da pozove svog velikog prijatelja šeika Mohameda bin Zajeda i izrazi nezadovoljstvo ovim činom?

Baš me interesuje da li će šef diplomatije zemlje Svrbije poznat u narodu kao Bananamen da pokrene diplomatsku ofanzivu u okviru koje će da ode do prijateljske nam zemlje i šeiku za ljubav otpeva neki splet ujedinjenih arapskih pesama?

Da neće Veliki Vođa s njim da otputuje redovnom linijom dragog nam low cost nacionalnog avio-prevoznika (bez obezbeđenja, naravno) i tamo da mu obeća neki novi Beograd na vodi, Niš na vodi sa sve aerodromom ili nešto treće u zamenu za povlačenje priznanja Kosova, za koje su, naravno, krivi „oni iz bivše vlasti“?!

I ja se pitam gluposti. Naravno da neće. On razmišlja o Kosovu samo iz oerspektive trgovine i o(p)stanka na vlasti.

Veliki Vođa je odavno izdao suštinski pravo naređenje svim svojim članovima.

Svaki put kad ga prožme jeza zato što je dan kada više neće biti na vlasti malo bliži, on pošalje svojim poslušnicima neuro-linvističku poruku zbog koje svakog od njih štrecne nešto u grudima:

„Ja znam da ću zbog Kosova izgubiti vlast…“, rekao je pre neki dan. A njih 750.000 je steglo zube i reklo (u sebi) „E nećeš, Vođo“, spremno da čereči sve one koji ne razmišljaju kao Vođa.

Setite se: Pred svake izbore od 2014. Veliki Vođa ponavlja mantru gubitka vlasti: „Nikad nismo bili bliži porazu“. Onda, kao opareni, koordinatori skoče na niže koordinatore, oni na one opštinske koordinatore, oni na one koordinatore po mesnim zajednicama, a oni na obične članove i sigurne glasove… I mašina za osvajanje vlasti proradi. Naravno, uz obilnu pomoć „nezavisnih“ tabloidnih medija Srbije.

Dok u opoziciji to ne shvate i organizuju se kako treba, Veliki Vođa će rasprodavati Svrbiju. A Bananamen će pevati na uvce svetskim liderima i uzimati bakšiš.

Nego, kad će opet u goste da nam dođe onaj brat i prijatelj šeik? Mislio sam da ga pitam za neku milijardicu, ako ima viška.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top