Početna / VESTI / Srbija danas / O protestima i ubistvu 01. februar 2019 PAŽNJA – UZNEMIRUJUĆI VIDEO
O protestima i ubistvu 01. februar 2019 PAŽNJA – UZNEMIRUJUĆI VIDEO

O protestima i ubistvu 01. februar 2019 PAŽNJA – UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Protesti su vest prvog dana februara. Protesti u više od 40 gradova i opština. To je već četvrtina Srbije. Za dva meseca. Neko se pita šta dalje? Šetati. Sve glasnije. Sve masovnije. Šetati je zdravo. Uzbrdo, pravo i nizbrdo. Zato – vidimo se u petak. Subotu. Nedelju. Četvrtak. Bilo koji dan.

Zoran Babić podneo ostavku. Njegov vozač uhapšen. I šta sad? Gotovo? Ne, dobri ljudi. Nikako nije gotovo. Samo treba stegnuti još više i još jače. Da je onaj helikopter pao u vreme ovih protesta, mislite li da bi Omer Mehić zvanično bio pijanac? Naravno da ne bi. I zato je bitno da ne čekamo svaki put da dogori do kraja da bismo digli glavu.

A sada, vest namenjena isključivo pripadnicima i simpatizerima Srpske napredne stranke: Svaki put kad pomislite da branite Babića i njegovog vozača, pogledajte ovaj snimak. Budite sigurni: Nije vozač Koridora Srbije vozio takvom brzinom samoinicijativno. Budite sigurni: Babić mu je rekao „Požuri malo, kasnimo“. Ovo što vidite je ubistvo.

Nebojša Romčević, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti, izjavio je, gostujući na TV N1 zahvalnost ministru obrazovanja: „Hvala ministru, podstakao je neodlučne profesore da se pridruže podršci protesta“. Već više od 1.000 profesora Beogradskog univerziteta i drugih visokoškolskih ustanova pruža podršku nezadovoljnim građanima.

U toku protestne šetnje „1 od 5 miliona“ u Beogradu u subotu će ispred ulaza u zgradu Predsedništva biti postavljene tri kutije u kojima će građani moći da ostave pismo i odgovore Vučiću zašto šetaju, jer mu to izgleda nikako nije jasno, naveli su organizatori protesta u saopštenju.

Agencija Faktor Plus radila je novo „istraživanje javnog mnjenja“. I po njemu – 55 odsto ljudi bi u Srbiji glasalo za Vučića. A čak 70 odsto nije za bojkot izbora. Savez za Srbiju ima 13.6 odsto podrške, a Dačićev SPS – 10 odsto. Važi. I Miloševića su uveravali da je narod na njegovoj strani.

Beše to – Srbija danas. 

 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top