Početna / VESTI / Srbija danas / O delimično slobodnoj Srbiji i drugim vestima za 05. februar
O delimično slobodnoj Srbiji i drugim vestima za 05. februar

O delimično slobodnoj Srbiji i drugim vestima za 05. februar

Srbija je, prema izveštaju Fridom Hausa, iz grupe slobodnih „prešla“ u grupu delimično slobodnih zemalja: „Izborne neregularnosti, konstantni pokušaji vlade i prorežimskih medija da putem kampanje ili zastrašivanja osujete rad nezavisnih novinara i konsolidacija izvršne vlasti u rukama predsednika Vučića, što prevazilazi njegova ustavna ovlašćenja„, opisani su kao neki od razloga za nazadovanje Srbije. Botovi? Šta kažu instrukcije? Mora da su za to kirivi Đilas i Jeremić.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović odgovorila ministru obrazovanja Šarčeviću povodom njegovog nedavnog komentara o podršci profesora BU subotnjim protestima da je „Ustavom svim građanima, pa samim tim i članovima akademske zajednice, garantovana sloboda mišljenja i izražavanja, te da i Kodeks Univerziteta podržava i podstiče slobodu mišljenja i izražavanja članova univerzitetske zajednice“. Ako se Šarčević bude pitao, neće ona još dugo biti Rektorka.

Policija je uhapsila S.Č. (70) iz Nove Pazove, koji je osumnjičen da je 3. februara na adresu redakcije televizije N1 uputio pismo sa pretećim sadržajem, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Hvala policiji na brzoj i efikasnoj reakciji. Molim samo sudije da ga ne puštaju nego da pokrenu proces.

Olivera Zekić, članica REM-a rekla da se spot SNS koji izvrgava ruglu građanske proteste i opoziciju može nesmetano da se emituje u programima televizija sa nacionalnim frekvencijama. Mislimo da bi i ovakvo mišljenje REM-a trebalo poslati Fridom Hausu. Čisto da im se nađe kad budu pričali kako ovo ipak nije diktatura. Da li vam je jasno zašto treba da budete na ulici u danima kada se protestuje? 

Kosovski „premijer“ Ramuš Haradinaj rekao je, posle oštrih osuda njegove odluke da za savetnika imenuje Sulejmana Seljimija, da je bivši šef glavnog štaba OVK „ništa ne duguje pravdi“. Seljimi je odslužio pet od ukupno sedam godina zatvora zbog zločina počinjenih nad Srbima tokom rata. Evropska unija ne vidi problem u tome. Baš evropski. 

Beše to – Srbija danas. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top