Početna / Front Page Slide Show / Novinarska revolucija
Novinarska revolucija

Novinarska revolucija

PIŠE: Nebojša Vučinić
FOTO: FoNet 

Uporno ostajanje ministra odbrane Bratislava Gašića na tom mestu nije ništa drugo do produžena uvreda novinarske profesije. 

Упорни „талас одбране“ Гашића, из Српске напредне странке или предузећа која воде људи постављени из СНС, само је додатни доказ да цела Српска напредна странка о новинарима мисли исто шта и Гашић и да новинарску професију цени таман колико и Гашић.

Упорни покушаји да се све политизује, да се оправдани новинарски протест и гнев доведу у везу са неким странкама, такође доказују намеру СНС да односе у друштву радикализује до границе сукоба, можда и преко ње.

Да не говорим о томе колико су сами новинари криви што су на ниским гранама на којима су; Gоворим о томе да би све ово прошло као још једно у низу мокрења по новинарима, новинарству и медијима, да Гашић није увредио – жену. Поступање људи из СНС и сателитских странчица, непосредно уочи Гашићевог „иступа“, као и после њега, то доказују.

Ово није међупартијски сукоб. Ово није покушај рушења владе. Ово је, или мора да буде, први корак у одбрани части једне целе професије, огромног броја добрих, поштених, часних људи, професионалаца, и почетак самочишћења новинарства и медија од кукоља. Ово мора да буде новинарска револуција, ма како то грубо звучи.

Јер није однос према новинарима измишљотина СНС, то је инаугурисала ДС у време Бориса г. Тадића, на темељима медијске диктатуре Бебе Поповића заведене по убиству Ђинђића.

Ако новинари допусте да се ово политизује и инструментализује, ако допусте да било ко, на било који начин, бере политичке поене на оправданом незадовољству једне увређене, унижене и понижене професије – џаба смо кречили.

Окречиће нас Ђука.

NAPOMENA: Tekst je, bez intervencije i uz dozvolu autora preuzet sa njegovog bloga vucinic.me

NAPOMENA: Fotografija agencije FoNet pretrpela je intervencije i nije sadržala natpis Vučiću ispuni obećanje smeni Gašića

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Nebojša Vučinić

Ponosni otac. Po obrazovanju - pravnik. Dugogodišnji novinar i urednik u kompaniji Novosti. Urednik časopisa Enigma. Autor na svom sajtu http://vucinic.me

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top