Početna / Front Page Slide Show / Novak, Lola i Vođa
Novak, Lola i Vođa

Novak, Lola i Vođa

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Kao što je Novak Đoković svojom pobedom nad Nišikorijem na Masters turniru u Majamiju ušao u istoriju tenisa, tako je i Aleksandar Vučić današnjom posetom Kosovu i Metohiji ušao u istoriju političke manipulacije. 

Tu količinu izveštaja o svakom koraku koji je Vučić napravio po „tlu svete srpske zemlje“ čini mi se da nije mogao ni sam Dragan J. Vučićević da iznedri, sve sa specijalnim izdanjem svog Dezinformera. Naravno, u trenutku dok ovaj tekst nastaje, verujem da u štampariji izlazi iz „rotacije“ prvo izdanje sutrašnjeg službenog glasnika SNS-a sa nekim naslovom tipa „Sramotno: Žuta banda nije osudila atentat na Vučića“.

Da ne bude zabune – ko god da je bacio bombu tamo gde je bilo ljudi koji su radili – zaslužuje robiju. Bez obzira da li je Srbin, Albanac ili Eskim. Ako je bombe bilo. I rafala u noći.

Ali, način na koji je premijer ove zemlje u tehničkom mandatu iskoristio svoju posetu Kosovu i Metohiji u stranačke, predizborne svrhe, uz obilatu podršku svih medija (čast izuzecima) ostaće zapamćeno kao klasični (majstorski, priznajem) spin:

Najpre u gluvo doba noći neko baci bombu i ispali rafale. Onda svi mediji od ranog jutra (a šta bi drugo nedeljom radili) izveštavaju o tome kako su „šiptarske bande“ (a ko bi drugi) konkretno zapretile najvećem srpskom sinu da je nepoželjan na Kosovu. Onda on herojski (kako bi drugačije) izjavi da ga ništa neće uplašiti. Onda svi mediji to prenesu. Više puta, naravno, kako bi drugačije nedeljom? Potom „službe“ ekspresno razreše slučaj i obaveste Velikog Vođu da nisu „upozorenje“ poslali Albanci, već Srbi. A Veliki Vođa kaže – neka vam je od Boga prosto. Kako drugačije, kad je na svetoj srpskoj zemlji? I opet to mediji prenose. Do iznemoglosti. A Veliki Vođa šparta uzduž i popreko po Kosovu i Metohiji, ali mi naprosto nije jasno: Da li je tamo otišao kao premijer (u tehničkom mandatu) ili kao predsednik SNS?

I opet, da ne bude zabune: Ko god je bacio bombu i nasumice pucao po ljudima – zaslužuje robiju. I opet – naravno – da ne bude zabune – nikad više Srbija ne sme da izgubi nijednog premijera (ama, nijednog čoveka!) u nekakvom atentatu. Ali, drage kolege novinari… Da niste malo naseli na foru?

Iskreno, baš me interesuje koji Srbin je toliki kreten da bacanjem bombe na radnike pošalje političku poruku? Iskreno, baš me interesuje, ako Velikog Vođu apsolutno podržavaju na Kosovu i Metohiji, koji je to kreten rešio da bude nova verzija Vuka Brankovića (izvinjavam se Vuku, prijatelju i saradniku ovog portala, a i istoriji, jer se zna da Vuk Branković zapravo na Kosovu nije izdao)?

Iskreno, baš me interesuje kako to da se samo nakon 24 sata od objavljivanja Vođine dramatične rečenice „Dobio sam rezultate istraživanja, nikad nismo bili bliže porazu“ krajnje nepotrebno neko (?!) maši oružja?

Kaže Veliki Vođa da su u terorističkom aktu (jer – za mene je bacanje bombe i pucanje na ljude – terorizam) učestvovala trojica Srba. Koja, Vođo? Koja su njihova imena? Odakle su? Šta rade? Zašto su to uradili?

Današnji dan pamtiću po tome što je Novak Đoković pobedio na Mastersu u Majamiju. Nažalost, pamtiću i po tome što je umrla Lola Novaković, legenda jugoslovenske muzike, prva žena zvezda na sceni zemlje koje više nema. I da: pamtiću po nepristojno velikoj količini pojavljivanja Velikog Vođe. 

Eh, moja sedma silo… Glupa li si ponekad. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top