Početna / VIDEO / Neko ovde laže
Neko ovde laže

Neko ovde laže

Svako ko je prošao makar i osnovnu obuku (ili kurs, kako je to popularno reći) iz govora tela, reći će vam kako se Ivici Dačiću žurilo da ode iz stolice tokom intervjua koji je davao pred Novu godinu televiziji B92.
Nezgodna pitanja? Ne. Iako se voditelj trudio da zvuči nezgodno i neprijatno, u maniru ove televizije, iako se trudio da prekida svog sagovornika i postavlja podpitanja, naivno je bilo očekivati od Dačića da se ne snađe. Na kraju krajeva, već više od 20 godina je u vrhu političkog života Srbije.
Ipak, problem je u drugoj stvari: Dačiću je – čini nam se – neprijatno da ponavlja „kao Švaba tra-la-la“ stalno iste priče: „istorijski uspeh“, „izbori nisu prioritet“, „Vučić i ja smo pričali“, „nema nesporazuma…“
Pogledajte uostalom, ceo intervju ako ste ga propustili u njegovom premijernom emitovanju. I obratite pažnju na prvi minut samog intervjua i na pokrete srpskog premijera.

Nervozni pokreti bili su prisutni i u nekoliko navrata kasnije. To je naročito primetno bilo u osmom minutu intervjua, kada je Dačić rekao da naš „dalji napredak u pregovorima sa EU zavisi od napretka u poglavljima 23, 24 i 35. Ako tu ne postignemo napredak, naše dalje evrointegracije biće zaustavljene“, rekao je tada.
Šta je sporno?
Pa – samo jedna stvar: niko još ne zna kako izgleda to poglavlje 35. Ono zapravo služi za dodatno ucenjivanje srpske strane. Ako ste mislili da su nas do sada ucenjivali, grdno ste se prevarili. Videćete šta nam tek sledi.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top