Početna / Front Page Slide Show / A nekad je bio idol
A nekad je bio idol

A nekad je bio idol

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Ne znam, zapravo: Možda je i ovo sa dr Krstićem, po imenu Nebojša, poznatom kao @krle22 samo sklop velikih nesporazuma, slučajnosti i neverovatnih događaja. Možda je dr Krstić, po imenu Nebojša, ostao zarobljen u nekom dorćolskom stanu, gde još uvek kreira muziku za neki film. Možda su, znate, Nebojši Krstiću Krletu, nekada fatalnom zavodniku iz Idola, urbanom momku, perspektivnom studentu medicine, najzgodnijem bubnjaru kog je imala EX-YU rock scena, zapravo ukrali ne samo ličnost, ličnu kartu, lice, telo, nego i tviter nalog!

Istina, mnogima je sumnjiv bio Nebojša Krstić još u vreme kada je bio savetnik Borisa Tadića i kada mu je maestralno pokvario odnose sa svim novinarima, medijima, biznismenima, ali i narodom, a uz to mu servirao nameštena istraživanja javnog mnjenja, po kojima su BoTu obožavali svi: ne samo žitelji Srbije, nego i celog sveta. Pa i šire.

A onda je Krle odleteo. Kao i mnogi.

Naravno, poznato vam je da je više istaknutih pripadnika Demokratske stranke u vreme pada Borisa nejakog preletelo iz žutog jata u ono napredno. Baš kao što su iz radikalskog jata preleteli mnogi istaknuti članovi i formirali rukovodstvo Vučićeve interesne družine koja se krije pod akronimom SNS. Goran Vesić s demokratske strane i Aleksandar Martinović sa radikalske su najupečatljiviji primeri toga kako je formiran novi DOS koji trenutno vlada Srbijom.

Ja mogu, kad smo kod preletanja, recimo, da razumem onog Kneževića, koji je napustio DS i prešao u SNS, a potom kratko vreme bio ministar za poljoprivredu i aflatoksin. Čoveka je na robiju poslala sopstvena stranka, a onda ga bez reči objašnjenja ili izvinjenja pustila na slobodu. Ali dr Krstića ne mogu da razumem. Zato i mislim: njegovo telo, njegov lik, ime, prezime, lična karta i naravno, tviter nalog, ukradeni su. Njegov duh i dalje negde švrlja.

Kako drugačije razumeti delanje dr Krstića, koji, umesto da leči telo (i dušu) – udara prazne injekcije svojim dojučerašnjim saborcima? Kako drugačije razumeti njegovu patološku potrebu da u maniru najgoreg demagoga vređa i pljuje sve one koji su odlučili da ne krenu u SNS, ili pak one kojima se (legalistički) ne sviđa nečija odluka da se poruši Savamala?

krle 02„Opozicija je u stanju antipolitičkog idiotizacijskog šoka jer je, takva kakva je, sekvela destruktivnog delovanja Belih listića.“ „Napredak Srbije ka EU je najvažnija stvar, cilj svih ciljeva. Ko to ne razume, sebe diskvalifikuje za dalje učestvovanje u politici Srbije“. „A vaše sebične, egomanijačke i nekompetentne lenje guzice, dragi opozicionari, sasvim su irelevantne kad je uspeh Srbije u pitanju“. „Beograd na vodi je genijalan projekt. A kad je išta genijalno moglo da se dopadne inertnoj i glupavoj masi?“

Sve su ovo „političke“ poruke koje Nebojša dr Krstić, poznat i kao @krle22 upućuje svakodnevno (šta svakodnevno: svakosatno!) svojim nekadašnjim saborcima i prijateljima u Demokratskoj stranci. Gotovo da je i sam podlegao opsesivno kompulsivnoj radnji, kao da je izgubio svoj realni život i zamenio ga sa virtuelnim… Kako bilo, sa njegovim tvitovima možete da se slažete ili ne slažete. Da kažete „u pravu je“ ili „nije u pravu“. Ali, vrhunac licemerja, botovanja i profesionalnog primitivizma je poruka koju Nebojša dr Krstić upućuje svom nekadašnjem šefu, lideru SDS, Borisu Tadiću. Čoveku koji ga je „hlebom hranio“ i koji je (o tempora, o mores) slepo verovao njegovim savetima: „Tadić ne želi, pazi ovo, „da nosi breme pritajene ili tihe saradnje sa Vučićevom vladom“. Njegovo veličanstvo to ne želi. Njegova svetost.“ Pa čiji si ti savetnik bio, Krstiću???

U svojoj novinarskoj karijeri promenio sam dosta redakcija. Ni iz jedne nisam otišao zatvarajući vrata dupetom (ili ako vam ne odgovara primitivna definicija: nikad iza sebe nisam spalio sve mostove). Ni o jednom vlasniku, šefu nisam govorio tako bedno kao što Nebojša dr Krstić govori o Borisu Tadiću. Hej, Srbine. Pa poštuj to što si od njega hleba jeo. Nemoj da se brineš za svoju ulogu u naprednjačkoj revoluciji. Osigurano ti je mesto, a honorar uredno stiže, zar ne? Nemojte samo da mislite kako branim lidera SDS. Borisu Tadiću su, inače, loši savetnici došli glave. I na prošlim, a i na ovim izborima. A savetnika vam niko ne nameće, već ih birate sami, jer verujete u njihovo mišljenje, stav, smernice i savete. Upravo Nebojša dr Krstić je od Borisa Tadića napravio projekat koji se strmoglavio u javnosti Srbije. 

Samo me interesuje, koliki je honorar koji prima neko kao što je Nebojša dr Krstić za svoje bedno botovanje? Samo me interesuje da li je Nebojša dr Krstić zaboravio koji su bili politički stavovi Aleksandra Vučića pre nego što je postao naprednjak? I nemojte molim vas, potezati onaj argument „ljudi se menjaju“. Ne menjaju se. Ličnost se ne menja, nego sazreva. Prilagođava postepeno, polako. Uz mnoštvo kompromisa.

Ako se ličnost promeni drastično i naglo – to je onda (što bi dr Krstić trebalo da zna) pokazatelj teške fizičke bolesti ili neuropsihijatrijskog poremećaja. 

Nadam se da će nekadašnji Idol i ovaj put biti barem onoliko uspešan koliko je bio uspešan kao Tadićev savetnik, pa da će jednog dana uspeti da sunovrati nekadašnjeg radikala, a sadašnjeg evropejca s vlasti. Bojim se samo činjenice što ga Veliki Vođa drži dobrano po strani. U virtuelnom svetu. Tu možeš svašta. A i brzo te puste niz vodu.

 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top