Početna / Front Page Slide Show / Ne valja nam narod
Ne valja nam narod

Ne valja nam narod

PIŠE: Haris Ibrahimović

Vi ste bolesni. Tačnije, kad bolje razmislim, vi ste bolest. Narod Srbije je bolest. I kad kažem „narod Srbije“, ne mislim samo na Srbe. Naprotiv. A političari? Političari su samo simptomi. Ne verujete? 

Znate, najgore što su Turci učinili na ovim prostorima je ubrizgavanje podaničkog mentaliteta. Najgore po narod. Najbolje po njih. U svaku kost i ćeliju nam je ušla ljubav prema onome ko nas tlači. Da su za vreme Turaka postojali demokratski izbori, ubeđen sam da bi svaki put Turci ubedljivo pobedili.

Građanin Srbije je najjadniji građanin Evrope.

Tebi umire jedan mali grad svake godine. Stanovništvo ti je staro. Korupcija je legitiman način plaćanja.

Čekaš godinu dana za magnetnu rezonancu; Toliko o zdravstvu.

Ruše ti grad noću, a komunalna policija ubija stanovništvo danju; Toliko o zakonu.

Izglasao si za predsednika svoje zemlje tipa koji se prenemagao štrajkujući glađu. Toliko o tebi.

Ako ćemo o obrazovanju, opet pogledaj predsednika.

Stvarno, niko te nije silom naterao da ovo i ove izabereš. Niko te silom ne tera da živiš ovako. Ti si budala. Osedlana budala koju su zajahali i jurišaju u propast. Nažalost, neki od nas su u prikolici i stradaju uzgred.

Stav prema iskrenim opozicionarima

Zar se nikada nisi zapitao zašto nemaš opoziciju?

Kako biti opozicija u državi čije građane nemaš dovoljno para da kupiš? Dajte molim vas, prodaješ se i pristaješ na sve samo za posao od 350e, naravno državni. Toliko o tvojoj svesti.

I kako tu biti opozicija, kad ne vladaš državnim aparatom, kako tebe pridobiti drugačije?

Još najbolji je onaj tvoj stav, pusti budalu neka on strada u prvim redovim, pa ako uspe idem i ja, ako ne, reći ću da ga nikad nisam ni podržavao.

Kako biti opozicija narodu koji se prodaje za makarone? Kod mene neki su prodali glas za makarone. Mislim, koja budala ne bi kupila glas za makarone? Svaki normalan političar – bi, nego koja budala prodaje glas za makarone? E, to je pravo pitanje.

Kako tebi biti opozicija, tebi koji si najgori prema onima koji ti dobro misle?

Ubio si premijera, budalo! I dalje si zakovan u prošlosti, opkoljen lažnim herojima, idealima i večitim neprijateljima, a ne primećuješ da su tvoju neprijatelji oni koji ti najviše štete upravo unutar države. Nisu to ni Hrvati ni Bosanci, ni Nemci, ni Amerikanci, budalo tvoj mentalitet i onaj koji ga koristi u svom interesu su najveći neprijatelji Srbije.

Ovi što na poslu nose pelene, njih mi nije žao

Zamisli koliko moraš biti usrana individua da nosiš pelene na poslu?

Ti si odrastao, stavio si pelene i to ti ne smeta. Smeta ti, ali se ne čuješ. Kako si ti samo lišen dostojanstva? I pusti tu priču da ti treba posao. Trebaju i njemu radnici, zar ti to nije palo na pamet?

Radite neosigurani, radite bez slobodnog dana, radite za male pare i opet iste birate.

Nije mi te žao. Ostarićeš bez penzije, bolestan i jadan u redu kod specijaliste čekajući sa 50 istih takvih ispred tebe.

Ti si se prodao, onog momenta kad ti je gazda zapretio da ćeš ostati bez posla „ako ne glasaš NJIH“. Tog momenta si osedlan i jašu te privatnici i političari, dok ti stenješ od muke, ali ipak kada te pitaju šta ti je ti kažeš da je od uživanja.

Kakvi, bre, fakulteti?

Ovoliko diplomiranih, a sve nam je gore.

Gde su, bre, ti pametni ljudi? Eto ih na Zavodu, eto ih botuju, eto ih negde u beskrajnim dubinama anusa našeg Velikog Vođe. Ti crni eksperti i intelektualci bez ičije koristi, negde bistre studentima, iživljavaju se i kao traže znanje, jer u svetu van studija naravno uspevaju samo najbolji.

Malo sutra! Briga i njega dok uredno prima platu dok ti upisuješ smer koji je davno trebalo da se ugasi. A studenti? Nema od njih ništa. Popišaj i njih, „Bolonja“ je napravila od njih praznoglave tipove koji samo znaju za potpise i bodove. A da, kad smo kod izbora i tu? Pogledajte studentske parlamente i kako se biraju, sve će vam biti jasno. Ma nema nade: podmladak je samo drugo pakovanje.

Ja znam: Ti si navikao da te svi poštuju dok te jašu. Ipak, od tebe sve zavisi i treba ti se dobro posvetiti pre neko te zajašem, ali neka, ovo je istina o tebi. Ti si ovakav, ti većinski pripadniče većinskog dela građanstva Srbije. I šta da se priča ovcama?

Kako reče meni jedan poznati političar „Pusti ti to, sada da sto godina govoriš ovcama šta će na kraju odgovoriti“. Rekoh „Pa, bee“! A on će meni na to: „Upravo tako, ne vredi. Bolje ih zajaši i muzi. Ti si shvatio, oni nisu. Muzi i jaši dok ima“.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Haris Ibrahimović

Jedan od najmlađih autora na portalu Kolumnista, koji svojim briljantnim tekstovima dokazuje da nas sve more iste brige, bez obzira na to da li živimo u Novom Pazaru, Beogradu ili Čenti, Vranju ili Užicu. Radio kao profesor tri godine. Dobio više književnih nagrada. Prevodi sa engleskog i nemačkog jezika. Sarađuje i sa drugim portalima u regionu.

Jedan komentar

  1. poznavalac istorije

    Dobro je da imamo takve ljude koji svojom briljantnošću dokazuju da na ovim prostorima ima normalnih ljudi koji se izdižu daleko iznad rulje,kako bi pokušao bilo koliko protresti teško oboleli ovaj prostor.Samo što više pišite.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top