Početna / Front Page Slide Show / Napredna demonkratija
Napredna demonkratija

Napredna demonkratija

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Ova kolumna biće veoma kratka. Jer, stranka kojoj je posvećena ne zaslužuje više. Da budem precizan: Ne zaslužuje ništa. A ponajmanje vlast. Nego – da krenemo.

U Mladenovcu je pre nekoliko dana čovek po imenu Predrag Perućica prebijen zbog toga što je cepao plakate Srpske napredne stranke. Onda su mu, ko biva, ekspresno pronašli trofejne pištolje (za koje je imao dozvolu) i odredili pritvor od 30 dana.

U Beogradu je pre tri dana prekinut koncert jedne hrvatske pank grupe u Hali sportova, zato što su gledaoci skandirali „Vučiću, pederu“.

U Pančevu je petog dana aprila čovek pritvoren zato što je na mitingu SNS poručio Velikom Vođi „Narod je gladan“. Nije čak uzviknuo ni ono „Vučiću pederu“.

Kad smo kod onog „Vučiću, pederu“ (Što nikako ne može da se smatra uvredom, kao što smo apsolvirali više puta, nije uvreda, već javno „autovanje“, a homoseksualizam odavno u zakonima Srbije nije bolest. I u Evropi je vrlo in) – lik koji je to izgovorio u kameru bio je u pritvoru, i morao je javno da se izvini. Navijači košarkaša Partizana nemaju nameru da se izvine prvom čoveku tehničke vlade Srbije zbog svog skandiranja „Vučiću…“ Znate već.

Čitava Srbija (uključujući saobraćajne znakove, što je strogo, ali baš strogo zabranjeno) izlepljena je hipnotičkom porukom „Ujedinjeni možemo sve“. Uz to sledi potpis Aleksandar Vučić i još „Srbija pobeđuje“.

Bojim se da je poenta u nečemu drugom: Bojim se da je (ne)skrivena želja mnogih u SNS da nam poruče: „Ujedinjeni možemo sve. Da pohapsimo“. Ili možda „Da prebijemo“. U svakom slučaju, napredno. I demokratski.

 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top