Početna / I ONI SU PISALI / Oskudacija razuma / Ko će da izađe na crtu?
Ko će da izađe na crtu?

Ko će da izađe na crtu?

PIŠE: Petar Latinović

Zemun. Danas. Upravo sad, dok čitate. U kafani su osvanula dva Zemunca. Naravno, razmišljaju da li krenuti kući, ili raditi nešto društveno odgovorno.
Zemunac 01: Matori za kog ćeš glasaš danas?
Zemunac 02: Mojne ti izbori ko će da ustaje rano da ide na to glasanje.
Zemunac 01: Pa ne moraš tebra ti ono sa petlovima, nego ono, popiješ vitaminski doručak, malo fiskulturica, tuširancija, afteršejvovanje i paljba na glasačko mesto.
Zemunac 02: Ok je sve to dečko, al za koga da glasam. Misim, ne mogu tek tako da furnem hemijskom neki redni broj. Bitno je program, kampanja, levo-desno, napred-nazad, a ja to ništa nisam pratio.
Zemunac 01: Znači, ali brate glasanje je… U majku mu kako se ono beše kaže… Stade mi zakmo! A, da! To je tebra društveno odgovorno ponašanje.
Zemunac 02: Ma jel ti to kao mene malo na ler, ono kao gađaš me sa definiciama, kao ja ne znam ša je bitno a ša nije. Mojne mi to radiš! Sve ova moja vugla zna, al batice šo da ih zaokružujem. Ša, da mi dođe neki Beogradžanin u fotelju!? A!?
Zemunac 01: Uuuuuu jeeeeboteee, ubo si brate u metu sa najdaljeg odstojanja!!!!! Čoveče, ja to potpuno zaboravio! Ladno može da nam se uvali neki dođoš iz BGD-a, ono iz crvene zone parkiranja, da nam prosipa pamet po našem Munze Konza!
Zemunac 02: To ti priča tvoj ortak. Nije bre to naivno. Bole njih za naš Zemun. Da nema onvih fensi splavova ne bi ni svraćali. Ša oni iz Kneza il sa Slavije znaju ša nama treba ovde? Pali bre, znači distanca. Znači mož da se gledamo ovo ono preko reke, da se posećujemo, družimo, al brate mi bre znamo šta je najbolje za nas. Šo nisu ostavili ono kao – ako ne možeš da se odlučiš od ponuđenih odgovora, a ti dopiši na crtu svoj!? A? Jel znaš zašto nisu?
Zemunac 01: Znači, nemam pojma tebra.
Zemunac 02: Zato što političari ne smeju da izađu nama na crtu. E zato. Jer možda bi naš, naj kandidat, bio jači od ovih njihovih. Znači, dok oni ne pitaju mene ša je za mene najbolje, nego gledaju ša oni oće, e dotle neću da glasam za nikoga!

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O petar

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top