Početna / Front Page Slide Show / Kakva zemlja, takvi ministri
Kakva zemlja, takvi ministri

Kakva zemlja, takvi ministri

PIŠE: Aleksandar Bećić

Ovo što nam radi grupa građana iz Nemanjine 11 je u stvari – podjebavanje. Nije više ni zajebavanje, jer ono može da bude duhovito. Ovo je zaista – podjebavanje. I izvinite na prostakluku. Ali, sve mi se čini da pojedini članovi vlade koriste mentalnu vijagru, i to samo po pola tablete, kada opšte sa glasačkim telom.
Narode, stoko, ćuti i trpi jer smo mi najbolja vlada koja je ikada postojala u Srbiji, toliko dobra da smo posle godinu dana rešili da zamenimo devet ministara. A onda i da dovedemo strance, kao i nestranačke ličnosti jer u ovoj vladi ima nekoliko partija: u jednoj od njih prema priznanju šefa stranke – nema kvalitetnih kadrova, pa zato dovlači strance. U drugoj po jačini stranci ove koalicije ima toliko eksperata da bi se samo od četiri ministarstva mogla napraviti vlada od 20 ministara eksperata.
I mi rekonstruišemo vladu već više od mesec dana jer nam se tako može. I nemojte da nam pominjete primer iz Danske, gde su truli Danci zamenili celu vladu samo za jedan dan: zna se da je nešto trulo u državi Danskoj, ta vlada je inače morala da padne, a ova je odlična. Najbolja na svetu.
Gospodo iz vlasti, znam ja da često pišem uzalud, ali me interesuje: koji ćete lek za zaborav da primenite na narodu kada budu sledeći izbori??? Pa više ni moj komšija koji je u trenutno najjačoj stranci Srbije od osnivanja, nema odgovora na moja pitanja – zašto ste tako neodgovorni!
Zadužili ste zemlju za dodatne četiri milijarde evra!
Ukinuli ste (prema poslednjim podacima) još 30.000 radnih mesta i nastavili uspešnu praksu ozloglašene „žute družine“.
Kao veliku investiciju počeli ste da prikazujete hotel koji ste prodali za pola miliona evra manje nego što ste ga kupili.
Rešili ste da lečite decu u inostranstvu tek kad vam je cela Srbija (pa i vaši partijski vojnici) sela na kičmu, posle ko zna koliko smrtnih slučajeva.
Otpuštate ministre pa ih stavljate u savetničke fotelje sa duplo većim kabinetom i duplo većom platom.
Za nove ministre (izuzeću Lazara Krstića) dovodite ljude sa krajnje čudnim biografijama!
Ej, bre, budući ministar odbrane na posao dolazi biciklom? Nije loše, štedi, ali da li će tako i u vojsci da se štedi?
Ej, bre! Ministar privrede treba – prema poslednjim informacijama da bude čovek kog su zvali kralj stečaja?!
Da li nam to najavljujete sudbinu srpske privrede ili se meni samo čini?
Da se razumemo: nemam ja ništa protiv Saše Radulovića (koji će, prema Vučićevom predlogu biti ministar), nego mi je poznato da je za Radulovića Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata rekao da „njegov slučaj vređa inteligenciju svakog normalnog čoveka“.
Takođe znam i da je direktor vršačke kompanije „Drugi oktobar“ Ljubisav Šljivić rekao da se nada „da će konačno u ovoj zemlji stati na kraj Raduloviću, koji je ojadio hiljade ljudi“, kao i da je, prema Šljivićevim rečima „kao poverilac u firmi bukvalno otimao novac od radnika“. Imao je i firmu koja je bila prijavljena na lažnoj adresi (gde je sedište SPS).
Dakle, jasno je, dragi moji:
Postanite ekspert za ukopavanje, uništavanje, varanje, mlaćenje prazne slame, neodgovorno ponašanje i… Možda i vas neko pozove da budete ministar u nekoj vladi. Kako ažurno ovu rekonstruišu, možda i preko veze upadnete: samo ako ste vanstranačka ličnost!

NAPOMENA: Karikatura „Srpski splav meduza“ Jove Škomca koja je korišćena kao ilustracija uz ovaj tekst dobila je nagradu Pjer 2010.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top