Početna / Front Page Slide Show / Milenko Jovanov – Vučićev Dosovac
Milenko Jovanov – Vučićev Dosovac

Milenko Jovanov – Vučićev Dosovac

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Svaki put kada neki istaknuti kadrovik Srpske napredne stranke povrati po nekom predsedničkom kandidatu koji pokušava da sa trona apsolutnog vladara Srbije skine njegovog velikog vođu, ja pogledam biografiju tog kadrovika. 

I interesantno je: Sa izuzetkom Vladimira Đukanovića Đuke, poznatog i kao specijaliste za kvote u kladionicama, specijaliste za loto kuglice i noćno krečenje, i svojevremeno Zorana vazduplohovca Babića, u pitanju su – po pravilu – preletači.

Ne, ne ovi iz grupe građana Ljubiša Preletačević Beli, to su fini, pristojni i duhoviti momci i devojke, već preletači u Srpsku naprednu stranku iz redova starog jata (kao dr Aleksandar Martinović ili Maja Gojković), ili iz Demokratske stranke, ili DSS.  

Setite se samo s koliko gnoja u rečenicama je o svojim bivšim partijskim drugovima pričao Goran Knežević? Istine radi, njega još i mogu da razumem. Rođena partija ga je poslala u bajbokanu.

Ali, slučaj Milenka Jovanova je priča za sebe. 

Ovaj „dečko koji obećava“ je čisti produkt DSS-a. Vojislav Dr Šešelj bi ga, da je još uvek u Demokratskoj stranci, Srbije verovatno nazivao stranim plaćenikom i domaćim izdajnikom: Kako i da ga ne nazove, kada je Milenko Jovanov mnogo puta boravio na usavršavanju u inostranstvu zahvaljujući Nacionalnom demokratskom institutu (NDI) SAD, Fondaciji Konrad Adenauer, Savetu Evrope, Internacionalnom republikanskom institutu… Sve (kako bi rekli međ’ radikalima – Soroševo maslo do Soroševe prćije).

Inače, u Demokratskoj stranci Srbije je bio od 2001. do 2015. i to u samom vrhu. A onda je u avgustu 2015 prešao u SNS, da bi već u maju 2016 postao potpredsednik Glavnog odbora SNS.

Još pamtim rečenicu velikog vođe „Čućete uskoro za ime Milenko Jovanov. Mlad čovek, skoro nam se pridružio, ima energiju, borac je, podseća me na mene“.

Borac koji Vučića podseća na njega samog u ponedeljak je Natašu Jeremić proglasio glavnim narko bosom Srbije. Besramno, bez trunke dokaza. Valjda u želji da se dodatno uvuče u rektalni otvor svog vođe i da dodatni, svoj pečat preskupoj kampanji Srpske napredne stranke koja podbacuje na svim frontovima. Znate već i sami: Kad ste „novi kolač“, morate da dokazujete svakog dana, u svakom trenutku koliko se divite velikom vođi. A on to voli… Bedno je to što je Milenko Jovanov rekao. I ne samo da je bedno: Kažnjivo je. U zemlji u kojoj je sudstvo stvarno nezavisno.

Veliki vođa se, uistinu, ogradio od bljutavosti izgovoru kroz usta njegovog političkog klona, kog je dobio već izbrušenog. Ali, da se ne varamo: Ne bi Milenko Jovanov ni za živu glavu sam rekao ono što je rekao o supruzi predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, da nije imao zeleno svetlo znate-već-od-koga. Nije ovo prvi put bivšem demokrati da pljuje svoje nekadašnje partijske drugove. Da povraća po njima i zapišava ih naknadno. I svaki put po nalogu voljenog mu šefa. Ali, više ne prolazi.

Vučić je od svega toga pokušao da napravi još jedan spin: „Nismo mi isti kao oni, mi smo bolji, a oni neka i dalje nastave da pljuju po meni i mojoj porodici.“

Po kojoj porodici? Ko pominje tvoju porodicu, Vučiću? Pominje se zlo koje ste vi napravili u Srbiji. Govori se o bahatoj, prostačkoj i lažljivoj politici i burazerskom sistemu u politici koji već predugo vlada Srbijom. Govori se o gomili neispunjenih obećanja zahvaljujući kojima ste naduvali svoju stranku na pola miliona članova od čega je najmanje 80 odsto onih koje ste svi vi mnogo slagali u proteklih pet godina.

Milan Kamponeski u jednom svom postu kaže da je brat Milenka Jovanova „pre nešto više od godinu dana uzeo iseljeničku vizu, da bi iz Srbije kojom mu upravlja rođeni brat, sa čitavom porodicom pobegao glavom bez obzira na Sever Evrope s namerom da se nikad više ne vrati.“

Za razliku od Kampe, koji kaže da će kada naprednjake skinemo sa vlasti prvo ponuditi bratu Milenka Jovanova da se vrati, ja imam drugi predlog: Da onog dana kada skinu Vučića i Vučiće sa vlasti sve njih potrpaju u one autobuse koje su vukli po Srbiji i odvezu ih do mađarske granice. Pa da se jadom zabavljaju i čekaju da se otvori neka kapija na bodljikavoj žici, da ih Orban, kog toliko vole, primi u svoje naručje. Glavnih u stranci ima taman toliko da stane u stotinjak autobusa, a naći će se još neki, na volonterskoj osnovi, siguran sam.

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

3 komentara

  1. Istini za volju, mali Milenko je iz redova DSS prešao u SNS, a ne iz DS. Ko se seća, proslavio se predlogom za osnivanje „Jezičkih patrola“ koje bi išle po vojvođanskim selima i proveravale znanje srpskog jezika kod nesrpskog stanovništva. Taj predlog je tada dao kao poslanik DSS u Skupštini Vojvodine, ima naravno i snimak te njegove fašisoidne izjave na yt pa koga ne mrzi neka potraži. Dakle, ne znam da li je bio član DS (sumnjam u to), ali je u SNS sigurno prešao iz DSS.

  2. Od ove izjave toliko mi je pozlilo da nemam komentar za ovakve skotove.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top