Početna / Front Page Slide Show / Metodologija laži
Metodologija laži

Metodologija laži

PIŠE: Aleksandar Bećić 
Ako već pune tri godine pratite kako nas naprednim (velikim) koracima ova država uvlači u dužničko ropstvo, ako već pune tri godine gledate kako nam je sve „bolje“ i kako je za sve ono što je loše – kriva ona prethodna vlast, onda vam je najnovije istraživanje javnog mnjenja agencije Faktor Plus leglo kao budali šamar. 
Da podsetimo: prema najnovijim „rezultatima“ „istraživanja“, za SNS bi, kada bi se izbori održali – evo – sad – glasalo 50,7 odsto birača.
Prema istim „rezultatima“ „istraživanja“ još samo koalicija između SPS, PUPS i JS mogla bi da ima dvocifren rezultat. Ostali – tanko. Tek nešto iznad cenzusa. U kojekakvim koalicijama.
Ova flagrantna laž, koje je svestan čak i Reformator Veliki, navodi me na jedan od sledećih zaključaka:
1) Narod je lud (a nije, kao što znamo).
2) Svi koji glasaju su se učlanili u SNS (a nisu, kao što znamo)
3) Istraživanje se sprovodi na osnovu spiskova ostalih u akciji „Siguran glas“ (e, to već nije isključeno)
4) Ja sam lud (uopšte nije isključeno)
5) Agencija laže zarad očuvanja klijenta koji dobro plaća, a koji traži samo jedno: da se kolektivna svest ispinuje do iznemoglosti. Ovo poslednje mi je – da izvinite – najrazumljivije.
Zašto?
Zato što se narod „naodmarao“ po kojekakvim „letovanjima“ (a smisliće se i za to neka statistika), pa sad mora da guta knedle od nadolazećeg septembra.
Zato što sad razmišlja šta će i kako će da plaća. Kako će svojim đacima da kupi udžbenike. Kako će da račune plati.
Šta će sa poskupljenjem struje (koje će, navodno, da uveća račune za samo 300 dinara). Šta će sa drugim poskupljenjima, kojih u Vučićevom svetu – nema.
Šta će sa izvršiteljima i svim onim finansijskim trenerima strogoće.
Šta ćemo sa onim kompanijama kao što je Rio Tinto (koja je svojevremeno bile meta napada Vučića i Nikolića), a kojima će biti dato da kopaju zlato po Srbiji? Ili sa onim Kinezima koji će da iznesu litijum, tako potreban za baterije?
Ništa.
Mi ćemo da prodamo Telekom.
I Lutriju. I to u pola cene, posle onog blama, ako pronađemo nekog ko će hteti da nam da pare.
Prodaćemo i vodu, i zemlju, i vazduh. 
Ne mi: oni.
Kome? Pa Nemcima. Korejcima. Kinezima. Bratu Šeiku.
A narod?
E, pa narod mora da se ubedi kako je On (O-Kome-Se-Može-Pisati-Samo-Najbolje) uvek u pravu.
Mislim, eto, čitava Evropa (uključujući Italiju) nam se divi kako smo radikalno počeli da štedimo. Pardon, napredno. Da ne bude kako sam maliciozan. U stvari, Evropa se divi (što sam već jednom i napisao) tome koliko Srbin voli da ga neko gazi. A ovi nas gaze, za desetku.
Ali, da nam po ovoj vrućini ne bi mozak proključao i da nam ne bi svašta na pamet palo, e, zato istraživanje po kom više od polovine veruje Vučiću.
Ali, hajde molim vas:
Da li biste zaista glasali za stranku čiji je šef poslaničke grupe Zoran Babić, nosilac vazduPlohovne značke, koji razmišlja o sinEopsisu dok se divi Velikom Vođi, koji zamera opoziciji što vreme provodi po televizijskim studijAma?
Da li biste zaista glasali za stranku koju zastupa Igor Bečić, čovek sa ukradenom diplomom, koji nije uspeo da navežba ime predsednika (već pomenute) Italije Matarele, pa je pominjao Mortadelu?
Da li biste zaista glasali za stranku koju zastupa Bratislav Gašić, osoba koja je poslala četiri letača, dva medicinska radnika i jedno dete u smrt? Osoba koja, usput budi rečeno, u Kruševcu i okolini vedri i oblači sa nekoliko čudno uspostavljenih firmi, koje su stalno u minusu, ali dobijaju dotacije, među kojima postoji i televizijska kuća bez zaposlenih? Šta ćete: naučio je članove porodice tehnici teleproNtovanja…
Da li biste zaista dali poverenje stranci u kojoj policijom rukovodi Nebojša Stefanović, koji je od strane međunarodne akademske javnosti dokazan plagijator svog „doktorskog“ rada?
Da li biste zaista dali poverenje stranci koja je ministarstvo rada, socijalne zaštite i boračkih pitanja dala osobi koja sama ne može da osvoji ni 1 (jedan) odsto glasova? Da li treba da vam govorim o radnom iskustvu te osobe?
Da li biste zaista dali poverenje stranci u kojoj su svoje funkcije (ali ne i uticaj) zamrzli Master Toma Ordenski od Bajčetine, ili Jorgovanka (Šta-Vas-Briga-Kolika-Mi-Je-Plata) Tabaković?
Da pričamo o nekim lokalnim funkcionerima? O još jednom plagijatoru, koji naređuje u Beogradu zaustavljanje tramvaja? O čoveku kom je trebalo godinu dana da završi Bulevar Vojvode Stepe, ali mu je za to kriv Đilas???
Ima u celoj toj priči o „rezultatima“ „istraživanja“ i jedna dobra stvar:
Zbog blama od neviđene količine laži – agencija je priznala (doduše, na kraju veoma dugog, dosadnog i zakukuljenog saopštenja) da bi 35 odsto ljudi podržalo „stranku levičarskih opredeljenja, poput grčke Sirize, koja zagovara politiku protiv mera štednje i aranžmana sa MMF“… Opa! Inat? Ili je ipak dogorelo do nokata?
E, pa, razmislite.
Vi, koji ne glasate jer „ništa ne može da se promeni“…
Vi koji zagovarate bele listiće i pasivnost kao rešenje.
Vi, koji smatrate da su svi (izvinjavam se na prostakluku) ista govna.
Vi koji ne glasate jer više volite da sedite za računarom i na društvenim mrežama pišete „Ua, dole vlast“, a kad treba izići na protest radnika kažete da vam vreme ne odgovara.
Da li je vreme da se organizujete?
Nemojte pitati kako. Nemojte pitati „gde sam tu ja“. Niste nigde. Tu su vaša deca.
Toliko za sad.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Jedan komentar

  1. Gospodine Bečiću, Vi ste se prevarili u proceni. Narod jeste stoka! Razgovaram s ljudima i anketiram ih. Verujte, daće oni podršku, i te kako, i Gašiću i Babiću i toj raštimovanoj “ la kampaneli“ neznalica jer su i sami takvi.Oni se plase svakog znanja, pameti i glasa razuma. Živi bili pa videli. Nema nama preko reke…

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top