Početna / Front Page Slide Show / „Merci“, France
„Merci“, France

„Merci“, France

PRIREDILA: Ekipa portala Kolumnista 

Francuski Apelacioni sud u gradu Kolarnu odbio je zahtev Srbije da joj se izruči Ramuš Haradinaj, optužen za ratne zločine prema Srbima i nealbanskom stanovništvu tokom rata 1999.

Zamolili bismo odlazećeg predsednika vlade Republike Srbije, a dolazećeg predsednika Republike Srbije da, ako ima imalo ponosa, uputi izraze „srdačne“ „zahvalnosti“ Fransou Olanu, odlazećem predsedniku nama „bratske“ države na ovom gestu „prijateljstva“ i „poštovanja“ prema našim žrtvama.

Zamolili bismo odlazećeg predsednika vlade Republike Srbije, a dolazećeg predsednika Republike Srbije da iste izraze „zahvalnosti“ uputi i premijeru Francuske zbog kog je onomad blokirao Beograd i zašarenio ga francuskim zastavama i pričama o vekovnom prijateljstvu, Bernaru Kaznevu.

Tužno je što srpski narod stalno guta priču o tome kako je poštovan u Evropi, kako imamo prijatelje i kako smo cenjeni. Kako smo faktor  stabilnosti i sigurnosti u regionu. Kako nam je nikad bolje.

Ovo je još jedan u nizu poteza iste te Evrope (a naročito Francuske) koja nam pokazuje koliko se plaši albanske mafije, koja je otvoreno zapretila da će napraviti haos ako Haradinaj bude izručen Srbiji.

Znamo da će se pojaviti tumačenja da je ovom odlukom sprečena osveta Albanaca nad Srbima na Kosovu. Ali upravo ta Evropska unija i mirovne snage su dužne da zaštite naš živalj južno od Ibra.

Oni se – očigledno je – ne mešaju u svoj posao. I ne samo da se ne mešaju, nego ne žele da se mešaju.

Dok nam naprednjaci objašnjavaju kako je Srbija na pravom putu, današnja odluka fransuskog suda je dokaz nemoći, straha, potkupljivosti, kao i jednostranog „osećaja“ za „pravdu“.

Krajnje je vreme da ljudi u ovoj zemlji jednom zauvek shvate: Evropa ne želi Srbiju osim kao logor jeftine radne snage i mnoštva prirodnih bogatstava. Sa prividom nezavisnosti. Evropa želi Srbiju kao svoju koloniju.

Ne tražimo Srbiju u Evro-azijskoj uniji, jer je više nego jasno da nam i „braća“ Rusi nameću iste uslove – upravo zbog toga imamo najskuplje gorivo u regionu.

Ne tražimo ni Srbiju u EU.

Tražimo Srbiju. Građansku, sekularnu republiku sa jasno razgraničenim ovlašćenjima i tvrdo zaštićenim državnim interesima.

Zamolili bismo, na kraju, vladu Srbije, da u znak protesta otkaže obnovu spomenika na Kalemegdanu, na kom još uvek piše „Volimo Francusku kao što je ona volela nas od 1914 do 1918“. Njihova ljubav 100 godina kasnije vređa. 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Jedan komentar

  1. miha bukovac

    Veliki je problem Srbije (i Srba) što ona (oni) stalno traži da je (ih) neko voli! (ili da je (ih) svi vole!) Zašto bi (recimo) Francuzi voleli Srbiju? (ili Englezi, ili Rusi, ili Ameri, Kinezi, i td. ako njeni građani, (oni koji vode politiku i su političari ne umeju da je vole?!) Zašto bi bilo koja druga nacija volela Srbiju (i Srbe) ako se oni sami među sobom ne vole? Srbija nema pametne političare (čak šta više, veoma su glupi) počev od kralja Aleksandra Karađorđevića, zatim u Brozovo vreme je namerna, tendeciozna politika negativne selekcije idiota na vlasti koja je Srbiju izkompromitovala svuda u svetu, odnosno Srbija je izkompromitovana zahvaljajući njima. Slobodan Milošević je to hteo da izpravi ali se ponašao kao „slon u staklarskoj radnji“. Toma Nikolić (koji je ništa drugo nego majmun u skupom odelu) je vrhunac srbske groteske, još je i „akademik“ SANU postao, to je samo pokazatelj da i u toj „akademiji“ ima isto dosta majmuna koji se već kao takvi obznanili! Prema tome, pojedini gorostasi ljudskog duha u nauci ili drugim oblastima ljudskosti nemogu da svetle tolikim i istovremeno permanentnim sjajem da bi mogli da sakriju ove idiote u politici koji su naneli trajno zlo narodu od koga narod još uvek trpi.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top