Početna / KOLUMNE / Postah, majko, kolumnista / Menjajmo ovu zemlju
Menjajmo ovu zemlju

Menjajmo ovu zemlju

Dobro veče. U trenutku kada ovo pišem – brojim poslednjih 50 minuta 46. godine mog života. Posle ponoći ćete moći da kažete kako sam stariji za jednu godinu. Kako sam ušao u 47. Kako imam „više“. Prvu čestitku sam već dobio: od prijateljice koja živi u Moskvi.
Valjda sam zato došao na ideju da vam napišem nekoliko rečenica.
Večeras ću biti kratak:
Ja u ovoj zemlji živim zato što drugu nemam (iako posedujem još jedan pasoš).
Ja u ovoj zemlji želim da ostanem. Istina, sa 46 se nešto i ne otimaju o novinare. Možda o ponekog Guzenbauera. Ili Stros Kana.
Ja ovu zemlju volim. Baš kao i vi: sigurno mnogo više od političara koji su već dugo na sceni.
Ja u ovoj zemlji hoću nešto da promenim. Na bolje.
Zato i pišem.
I pisaću. Zajedno s ljudima s kojima pišem već skoro pola godine. I naravno – s vama. I zbog vas. Jer verujete u Kolumnistu. I na tome sam Vam beskrajno zahvalan.
Jer, jednog dana, kada se okrenem iza sebe, moći ću da kažem da sam – osim potomaka objavio barem jednu knjigu, da se barem jedna moja drama igrala na daskama koje život znače, i naravno, moći ću punih usta da kažem da sam na ovom mestu stekao na stotine hiljada prijatelja. A takav čovek se oseća istinski bogato. I ponosno.
Menjajmo Srbiju. Zajedno. Na bolje.

PS: Hvala svima vama koji će mi za nekih 40 minuta čestitati rođendan.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

2 komentara

 1. Srecno Vama, srecno Kolumnisti

 2. Aleksandar N.

  Pa druze, imenjace, generacijo – SRECAN TI RODJENDAN!!!
  Duze vremena pratim KOLUMNISTU i sada si me konacno isprovocirao da napisem neki komentar.
  Samo da znas da sam sve ovo o cemu ti sada razmisljas prosao pre oko pola godine (mada ti imas jednu veliku olaksavajucu okolnost koja se zove Nena). 🙂
  Zelim ti da tvoji i tekstovi tvojih kolega na ovoj web adresi, u neko dogledno vreme, dobiju tracak vedrine i optimizma.
  I ne sekiraj se mnogo. Dobre stvari sa godinama postaju jos bolje.
  Pozdrav svima!

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top