Početna / Front Page Slide Show / Maratonac Marko trči počasni krug (VIDEO)
Maratonac Marko trči počasni krug (VIDEO)

Maratonac Marko trči počasni krug (VIDEO)

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Nije mi jasno kako članove napredne sekte nije blam osobe koja je vršilac dužnosti Direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Da, mislim na Marka Đurića. Maratonca. Dobro, i ja očekujem svašta: kao na primer da naprednjake bude blam.  

OK: Hajde da preformulišem pitanje. U čemu je svrha „spontanog“ džogiranja Marka Đurića po savskoj obali pred kamerom RTS-a. Ta nazovi „reportaža“, taj nazovi „intervju“ toliko je bio besmislen da sam prvi put posle sigurnih godinu dana u nedoumici kako da počnem tekst o nekoj pojavi. Namerno kažem pojavi jer ova rektalna medijska penetracija u čmar vlasti je potpuno besmislena. Toliko besmislena da se iskreno pitam da li da joj posvetim ikakvu pažnju.

Ubeđen sam da će RTS koliko tokom noći zatražiti od YouTube-a da skloni sve snimke na kojima se pojavljuje naš najnoviji Maratonac. Ali ovaj promotivni debilizam neukusa pokazuje svu nemaštovitost u koju su zapali poslušnici i pripadnici ovog režima.

Saznao sam, zahvaljujući Maratoncu, da i Ramuš Haradinaj vežba. Ne bi me čudilo da uskoro Marko i Ramuš počnu zajedno da upražnjavaju trčanje po snegu. Možda će Đurić bolje potrčati ako samo pomisli na ono što je Haradinaj radio 1999. Srbima sa Kosova. Ako uopšte zna o čemu pričam.

Marko Đurić je – otvoreno priznajem – pravi primerak političke ljigavosti pred kojom imam snažan nagon za povraćanje. Njegova srčana „odbrana“ Kosova i Metohije nikad neće biti zaboravljena zahvaljujući ovom snimku:

Da, dobro vidite, na snimku su i neki čudni ljudi koji navodno nemaju veze s naprednjacima, a sad se kriju po Srbiji osumnjičeni za učešće u organizovanju likvidacije Olivera Ivanovića. Ali, vi, naprednjaci se pravite da ne znate o čemu pričam.

Naprednjaci, da li možete da mi kažete, kako se osećate kada pogledate u Đurića? Nije valjda da ste zaboravili da je isti taj Marko Đurić bio istaknuti Otporaš? Upravo pripadnik one organizacije čije biste lidere vi naprednjaci na lomači spalili?

Kako se osećate vi, prvoborci koji ste već deset godina u stranci a niste ništa uspeli da ostvarite, kad pogledate u razne Đuriće? Martinoviće? Popoviće? Gojkovićke? Da ne nabrajam, trebala bi mi čitava knjiga da registrujem ko je sve od vas zapravo nekad bio u „žutoj hunti“?

Kako uopšte zaboravljate grehe ovih profesionalnih dupeuvlakača?

Šta je potrebno? Da bilo ko, baš kao i Gebelsov naslednik, Aleksandar Martinović, priznate da ste imali svoju ružnu prošlost?

Marko Đurić. Maratonac. Osoba koja, osim kad uzvikuje „Aco Srbine“, po ritmu govora najviše podseća na Koštunicu Dr Vojislava, zasigurno je zatražio oprost od svoje ružne prošlosti. I postao je potpredsednik vaše stranke. 

Baš me interesuje, hoćete li sad, naprednjaci, da i vi krenete sa trčanjem? Da bi vas kamere uhvatile u nekom drugom jutarnjem programu?

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

3 komentara

  1. Prijatelja drži blizu a neprijatelja još bliže, ja mislim da se time gospodin Vučić rukovodi.

  2. Deda morona, tatama morona, i njihovim sinovima moronima, Morom Primarijus

  3. SNS najviše čine poturice,a poturica gori od Turčina.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top