Početna / Front Page Slide Show / Lažovi i licemeri
Lažovi i licemeri

Lažovi i licemeri

PIŠE: Aleksandar Bećić
Ne znam za vas, ali, ja ozbiljno razmišljam da tužim vladu Republike Srbije, predsednika Republike Srbije, poslanike u Skupštini Republike Srbije i guvernerku Narodne banke Srbije, zato što već duže vreme aktivno rade na uništavanju mog zdravstvenog stanja. 
Ne, ne šalim se.
Zbog laži, licemerja i politikantstva koje se provodi na svim nivoima izvršne i zakonodavne vlasti, moje elementarno zdravstveno stanje koje podrazumeva rad srca, normalan krvni pritisak i nepromenjen nivo šećera u krvi je ozbiljno ugrožen.
Jer, kada svakog dana vidim premijera Srbije kako ponavlja da nam „Cela Evropa čestita na hrabrim ekonomskim reformama“, što je rekao i danas, iz Davosa, skoči mi pritisak. Ne zato što ja ne želim reforme, nego zato što ove i ovakve „hrabre ekonomske reforme“ ne bi mogao da odobri ni student prve godine ekonomskog fakulteta u bilo kojoj zemlji.  I zato što ne razumem zbog čega neko ko želi da bude ozbiljan političar – ponavlja više od 300 puta kako nas svi podržavaju u celom svetu: od Milutina do Putina.
Kad u istom danu Heroj od Feketića po 500. put ponovi kako će u Srbiju uskoro doći veliki i ozbiljni investitori, onda mi skoči i šećer.
Aritmija me inače drma ceo dan.
A za tu pojavu – krivi su poslanici. Gledam ih danas, kako bez trunke kajanja, ili griže savesti, mudroseraju danas u Skupštini o tome kako je baš dobro što će se doneti Zojin zakon. Isti onaj koji su pljuvali i ismevali pre samo mesec dana. To je isti onaj Zakon koji su isti ti ljigavci i lažovčine odbacivali više puta – samo zato što je Zakon predlagao poslanik opozicije. Još kad mi je jedan poslanik – poznat po dobrim filmovima i navodno levim političkim idejama – poslao poruku kako je „sada najvažnije da se zakon usvoji“, došlo mi je da budem nepristojan, jer je cela inicijativa ravno godinu dana čekala da se oni smiluju.
Pošto bi se pre dočekao sudnji dan, srećom, građani ove zemlje su ponovo pokazali svoje zube i objasnili poslanicima da će ih na sledećim izborima pomnožiti s nulom zbog neobavljanja posla za koji su masno plaćeni. Više akcija je pokrenuto na internetu: od potpisivanja e-peticije, preko komentara na društvenim mrežama, do upućivanja pisama na adrese poslanika, u kojima su građani ove zemlje, kao poslodavci poslanika, zahtevali da im ovi – podnesu izveštaj.
To je utešno. Jer me raduje pobeda građana. Ali me ljuti bahatost poslanika.
Baš kao što me ljuti i „genijalna“ politička doktrina predsednika države, master Tome Bajčetinskog, koji predlaže da se „šefovi nekoliko država Evrope zatvori u jednu sobu i zaključa, da se odatle ne pušta dugo, dugo, dok ne postigne dogovor“. Fantastično. Ništa manje fantastično nego njegov zahtev da se zabrani svaki vazdušni saobraćaj iznad Bajčetine. Kao i blokada njegovog sela, koje samo što nema policijske barikade oko atara. Posledica genijalnih dosetki master Tome po moje zdravlje? Akutna migrena. 
Dokrajči me samozvani doktor nauka Nebojša Stefanović, privremeno zaposlen na mestu ministra unutrašnjih poslova, koji se iščuđava nad postupcima zaštitnika građana Saše Jankovića, koji se drznuo da pipne u bezgrešnog brata premijera i još bezgrešnijeg brata gradonačelnika Beograda. I taj ombudsman, kako ima pravo da objavljuje dokumenta koja pokazuju kako su Vučić, Mali i dvojica Kobri prvo pretili žandarmima, kad država i Heroj od Feketića kažu drugačije???
Političari su se odavno odvojili od naroda. Postali su posebna kasta u ovoj zemlji, u kojoj su organizovaniji od pripadnika raznih kriminalnih klanova. 
Kada ih samo popreko pogledate, oni vas tuže za „uvredu ugleda“.
Njima je za sva zla kriv narod. A naročito je kriv zato što nisu još bogatiji.
Političari ne shvataju da se narod ove zemlje već organizovao oko onih stvari koje su pravedne. Političari ne shvataju da je narod ove zemlje danas izvojevao još jednu pobedu nad njima – ovaj put sa zakonom koji će omogućiti deci svih nas da se lakše upute na lečenje u inostranstvo. To je pobeda u kojoj aplauz ne zaslužuju poslanici – već Zojini roditelji i svi oni koji su ih podržali.
Političari ne shvataju da će na sledećim izborima biti pravi glasački pokolj na njihovoj sceni i da će mnogi lupiti teško o ledinu.
Nego… Pronađite vi meni nekog advokata. Da ja podnesem tužbu. Jer prosto ne znam šta će mi se desiti do sutrašnjeg dnevnika… I novih obećanja Heroja od Feketića i njegovih slugu. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top