Početna / Front Page Slide Show / Lažeš ko Vučić
Lažeš ko Vučić

Lažeš ko Vučić

PIŠE: Aleksandar Bećić 
Svesno rizikujući da poslanik SNS iz opštine u kojoj živim po drugi put poskoči danas sa stolice, jer sam već napisao „subverzivni“ tekst o njegovom parlamentarnom šefu vazduplohovcu Babiću, seo sam za kompjuter još jednom. 
A kako da ne sednem, kada na stranici Javnog servisa pročitam naslov „Vučić: Mnogo sam uložio u kreiranje mirnog političkog ambijenta“. 

ULAGANJE U VAZDUH
v1Reč je, naravno, o intervjuu koji je osoba zaposlena privremeno na mestu premijera Srbije, dala novinaru Zidojče cajtunga.
Taj odgovor je, uistinu, moje nemačke kolege smestile su negde u drugu polovinu intervjua i nisu mu posvetile previše pažnje.
Pametni ljudi lažima ne poklanjaju previše pažnje. 
Priča o mirnom političkom ambijentu nije bila bitna uredniku nemačkog lista, pa je on u prvi plan istakao problem velikog broja tražilaca azila iz Srbije, postavljajući pitanje zašto toliko državljana Srbije (Romske nacionalnosti) beži u Nemačku. Vučićev odgovor „Mi nismo rasisti“ iskorišćen je za naslov. U podnaslovu Vučić dalje obrazlaže da osobe koje napuste Srbiju nisu azilanti u pravom smislu te reči, već da žele nemački novac.
Ma nije valjda?
Nešto me ipak vraća na konstataciju Reformatora Velikog kako je mnogo uložio u „kreiranje mirnog političkog ambijenta“…
Uhhh…
Hajde da vidimo šta je uložio u taj mega-projekat:
Ovaj (kako navodi biografija) elitni đak zemunske gimnazije i prvak Beograda u šahu je studirao Pravni fakultet Beogradskog univerziteta. S obzirom na to da je 1992 otišao na Pale da na Kanalu S uređuje vesti na engleskom jeziku, dozvolićete mi da izrazim sumnju u mirotvoračku prirodu njegovih tadašnjih poruka.
Sledeće (1993.) godine isti taj Aleksandar Vučić se učlanjuje u Srpsku radikalnu stranku, dve godine kasnije postaje generalni sekretar Šešeljeve političke organizacije i na tom mestu provodi četrnaest (i brojem: 14) godina svog života. Da vas podsetim, to je ona stranka čiji je lider optuženik za ratne zločine u Hagu; to je ona stranka koja je organizovala dobrovoljačke jedinice u ratovima i to je ona stranka koja se i danas zalaže za Srbiju koja je značajno veće teritorije nego u ovom trenutku. Nekako mi se čini da ni u tih 14 godina Aleksandar Vučić nije bio mirotvorac.
Dozvolićete mi da vam kažem da u vreme vlade Mirka Marjanovića, kada je bio ministar za informisanje, već pomenuti Aleksandar Vučić apsolutno nije bio ni M od mirotvorca, a o demokrati koji se zalaže za slobodu informisanja – da ne govorimo. To znam iz ličnog iskustva.

PO PRVI PUT U SKORIJOJ ISTORIJI
Aleksandar Vučić voli da bude prvi. Zato u njegovom timu stalno govore kako se nešto desilo „po prvi put u skorijoj istoriji“.
I to je tačno, ako za „skoriju istoriju“ posmatrate period od 2008.
Kada je, pre nešto više od šest godina, isti taj deceniju i po radikalni Aleksandar Vučić rešio da preko noći, postane Evropljanin, svi su bili zatečeni. Po prvi put u istoriji.
Obilato je Aleksandar Vučić koristio patetiku tih dana i glumio kako mu je teško da napusti svog političkog oca, čoveka od kog je mnogo naučio, da okrene leđa „ideji u koju čitav život veruje…“ Isturio je Master Tomu Bajčetinskog (koji je u to vreme bio samo i isključivo srednjoškolac, za fakultet nije ni znao gde se nalazi) da preuzme barjak evropejske stranke, a on se „nećkao“ kao mlada. Mada, nije se nećkao. Dirigovao je celom operacijom iz svog stana na Novom Beogradu (znate već na kojoj adresi).
I u redu: pobedio je na izborima. Lažima, kao i svaki političar pre njega. 
Ali, nisam uspeo da vidim šta je to uložio da bi bio kreiran „miran politički ambijent“?
U privatne lomove nemam nameru da ulazim, jer je to nečasno. 
Da li se ulaganje vidi u tome što je u svoje (preletačke) redove primio sve preletače ovog sveta? Počev od radikala koji su se naknadno „dozvali pameti“ (čitaj „postigli dogovor“), preko socijalista koji su hteli veći deo kolača od onog koji su dobili u matičnoj stranci, do demokrata i URS-ovaca (Knežević, Vesić, Mali i poneki veliki), zaključno sa upravo „formiranim“ „Samostalnim“ DSS-om…
Ili se ulaganje u „politički mirni ambijent“ svodi na plaćanje i potplaćivanje medijskih pajaca koji su počeli da pišu bljuvotine o dojučerašnjim medijskim gazdama i blaćenje prethodne vlasti?
Da li se ulaganje u „politički mirni ambijent“ ogleda u preslišavanju opozicije?
Ili odbrani lažnih „naučnih“ radova svojih istaknutih članova?
Da li se ulaganje u „politički mirni ambijent“ reflektuje kroz milijardu puta ponovljenu priču o tome kako su „ovi pre“ lopovi, a „oni sad“ su baš pošteni?
Ili se ogleda u potpisivanju ugovora o „investicijama“ sa kojekakvim belosvetskim protuvama koje najpre insistiraju na tajnosti ugovora iako je to u suprotnosti sa svim pozitivnim zakonskim propisima?
Ili je u pitanju „postrojavanje svojih redova“ i „treniranje strogoće na svakom koraku“?

IZDAJA U NAJAVI 
Postoji, međutim, problem sa svim političko-ideološkim preletačima ovog sveta, naročito sa onima koji s leva prelete na desno, ili iz jedne fotelje u drugu:
Preletači nikad ne miruju.
Spremni su da prelete čim se pokaže da je u nekom novom jatu bolje. Ili da u njihovom starom jatu uopšte nije dobro.
S obzirom na to da je najuže rukovodstvo SNS sastavljeno 99 odsto od preletača, ne bi trebalo da vas čudi ako bi za tri meseca, posle neke od katastrofalnih laži, propusta i grešaka režima u odlasku preletači rašire krila. Ka nekom starom ili nekom novom jatu.
Pa polete i odlete razni Mirovići, Bečići, Gojkovićke, Martinovići… Recimo – ka Tominom jatu…
Živi bili pa videli.
v2Zato, ako želite da pročitate jedan od poslednjih intervjua koje je Aleksandar Vučić dao u svojstvu srpskog premijera stranim medijima, i ako pri tom govorite nemački jezik, predlažem vam da pročitate ovo zanimljivo, patetično štivo pod naslovom „Pre kamenja nikad se nisam sagnuo“ (što je naziv integralnog intervjua Zidojče cajtungu). Laž:
vucic demonstracijeDoduše, tada je još bio radikalni Vučić
Tada još nije ulagao u političku stabilnost.
Ili su se batine od žandarmerije registrovale kao ulog?
Nebitno.
Vratimo se na preletače.
Vi, dragi moji, nemojte biti glupi i verovati u laži koje ćete čuti od tog nekog „novog“ jata, sa starim lešinarima na čelu. 
Oni nemaju šta da vam ponude.
Osim izdaje. Izdaje vas, a ne zemlje. Zemlju su odavno izdali. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top