Krivi ste!

Krivi ste!

PIŠE: Aleksandar Bećić
Posle 14 godina, hladne glave, kažem vam, dame i gospodo iz nekadašnje Demokratske opozicije Srbije: krivi ste. Po svim tačkama optužnice. Neopozivo, bez prava na žalbu. 

Krivi ste zato što 2000. godine, na ovaj dan, niste sprečili pljačku Narodne Skupštine Srbije. 
Krivi ste zato što 2000. godine, na ovaj dan, niste ispunili svoje obećanje i sproveli lustraciju. 
Krivi ste zato što 2000. godine, na ovaj dan, niste sproveli Ugovor sa narodom, na koji ste se obavezali. 
Krivi ste zato što vam je već 2000. godine, na ovaj dan, bio važniji vaš džep i vaše bolje sutra, nego narod. 
Krivi ste zato što ste već 2000. godine, na ovaj dan, znali ko će da se utali s kim i ko će da uzme koliki deo kolača u pljačkaškoj privatizaciji. 
Krivi ste zato što do danas niste pronašli gde su nestale milijarde evra od garniture Slobodana Miloševića. Ili nam barem tako kažete.
Krivi ste zato što 2000. godine, na ovaj dan, niste izveli stvar do kraja. 
Krivi ste zato što ste već 2000. godine, odmah posle ovog dana, počeli da se vozate okolo u blindiranim limuzinama, umesto da i dalje budete okruženi narodom.
Krivi ste zato što do danas niste otkrili imena i prezimena nalogodavaca atentata na Zorana Đinđića. 
Krivi ste zato što ste svojom jalovom politikom i strančarenjem doveli Srbiju u još veći glib. 
Krivi ste zato što ste dozvolili rehabilitaciju onih koji nisu smeli biti rehabilitovani. 
Krivi ste zato što ste bezočno, sistematski i bez skrupula lagali ovaj narod i trpali u svoje džepove sve ono što ste obećali da će biti njihovo.
Krivi ste zato što ste kraduckali, krali i otimali. 
Krivi ste, gospodo iz nekadašnje vlasti, zato što iz Srbije danas želi da ode četiri petine mladih, obrazovanih. 
Krivi ste, gospodo iz nekadašnje vladajuće garniture, za devalvaciju znanja i diploma. 
Krivi ste, gospodo iz raznih DS-ova, LDP-ova, SDP-ova, DSS-ova i inih, svih onih koji su od 2000. do 2012. bili na vlasti, za to što je državna administracija nabujala kao tumor u terminalnoj fazi.
Krivi ste zato što niste ukinuli partijsko zapošljavanje i burazersko nameštanje tendera i svakakvih poslova.
Krivi ste, gospodo iz nekadašnje vlasti, što danas imate (mnogi od vas) milionske račune u kojekakvim švajcarskim, kajmanskim, delaverskim, i ostalim bankama. 
Krivi ste zato što ste dozvolili da se u ovoj zemlji, posle toliko žrtava, ponovo porodi ekstremna desnica. 
Krivi ste zato što ste pre tri i po godine, svojim ponašanjem i bahatošću, dozvolili da na vlast dođe garnitura koja nas je vodila u razne ratove, sa malo promenjenim imenima i ličnostima.
Krivi ste zato što se ponašate razmaženo i uvređeno, kao da su stranke vaših ruku delo, birači ovce, a funkcije i fotelje – vama rođenjem dato pravo od kog ne želite ni za jotu da odstupite.
Krivi ste zato što niste ni malo različiti od onih protiv kojih se deklarativno i jalovo „borite“ saopštenjima i praznim pričama, a koji Srbiju vode u mrak kakav još nismo videli.
Krivi ste za sve ovo. I za još mnogo toga.
Za vašu odbranu – nemamo vremena.
Dokazni postupak? 
Sproveli ste ga, sami, odavno. Na vašu štetu.
Vreme je da na sebi sprovedete dobrovoljnu lustraciju. Da mesta ustupite nekim novim ljudima. Ne samo u vašim redovima, nego i uopšte, na celoj političkoj sceni.
Vreme je da se postidite 5. oktobra. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Jedan komentar

  1. РаДуКа

    БИА је по налогу формирала СПО и Демократску странку Зна се Вук и Мићун били су старе узданице и децунијанти свих шпијунских радњи.. касније су их амери узели под своје, што им није пало тешко јер мирис новца за њих су једина божија заповијест!!!… У својој биографији Милошевића, Адам ЛеБор открива како су Сједињене Државе натрпале 70 милиона долара у кофере српске опозиције у њеном напору да збаци југословенског лидера 2000. године/а гдје Сорош, МИ-6, БНД, гдје су остали добронамјерни???/. По наређењу државног секретара Мадлен Олбрајт, тајна америчка канцеларија за југословенске послове била је припремљена да потпомогне организовање устанка који би збрисао Милошевића са власти.
    Истовремено, постоје докази да су подземне криминалне групе, контролисане од стране Зорана Ђинђића и повезане са америчком обавештајном службом, извеле серије успелих атентата кључних људи који су подржавали Милошевићев режим, укључујући министра одбране Павла Булатовића и Жику Петровића, шефа југословенског авиопревоза. … 5. октобар је класичан примјер како се врши злоупотреба народног незадовољства и како америчким плаћеницим није ни најмање стало до народа.. Пљачке и уништавање индустрије у припреми за 5 октобар Мика Смиљанић је добро изучио у Суботици и као доказан терминатор доведен је одмах за предсјеника Синдиката Србије….. само будала и залуђеници нијесу могли да виде које су зло Досманлије…

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top