Početna / Front Page Slide Show / Kobni Orašac
Kobni Orašac

Kobni Orašac

Neću da pišem o zviždanju i uvredama na račun Gospođe Fikus u Orašcu, na proslavi 215. godišnjice podizanja Prvog srpskog ustanka. 

Neću zato što nema tog srpskog političara koji u proteklih 19 godina nije bio izviždan na toj proslavi. I to stalno – od istih koje ste danas vi, gospodo iz vlasti, nazvali fašistima. 

Koliko da vas opomenem, naprednjaci, SNP Naši (čiji je jedan od osnivača Miša Vacić) svojevremeno je bezpogovorno podržao upravo vašu političku opciju.

Koliko da vas opomenem, naprednjaci, ako članovi SNP Naši propagiraju „Ljotićevsku varijantu fašizma“ vi imate veoma jednostavne mehanizme da njihove aktivnosti ukinete. Zabranite. Izbrišete. Ali, problem je u tome što su „na vrućoj liniji“ sa rukovodstvom SNP Naši i danas barem dva visoka funkcionera vaše stranke, kao i barem pet ozbiljnih operativaca vrha vaše stranke, od kojih su dva viđena na promociji onog „nezavisnog“ „dokumentarnog“ „filma“  o Miši Vaciću, „lideru“ srpske desnice (ili je trebalo da napišem СРБСКЕ ДЕСНИЦЕ?).

Da vas opomenem, naprednjaci, istu ovakvu provokaciju pripadnici SNP Naši (uz pripadnike pokreta 1389, i članove Familije) napravili su i 2009. kada je Cvetković bio premijer. Igrom slučaja, bio sam te godine na „proslavi“. Da li je Cvetković kukao što ga prozivaju da je izdao Kosovo? Nije.

Da vas opomenem, naprednjaci: Prošle godine ste za Dan državnosti zatvorili Orašac čak i za lokalno stanovništvo: Na proslavu su mogli da dođu samo lojalni članovi SNS-a koji su klicali s ljubavlju Velikome Vođi.

Dakle, to što ste Gospođu Fikus pustili da se blamira u direktnom TV prenosu je samo vaša svinjarija.

Ali, gospodo naprednjaci, imam ja druge razloge što neću da pišem o mukama jadne Gospođe Fikus.

Kako da pišem o Gospođi Fikus koja laže da je u Srbiji iskorenjeno ekstremno siromaštvo? Svako ko dnevno raspolaže sa manje od 1,9 dolara (u prevodu – 200 dinara) po evropskim standardima je ekstremno siromašan. U Srbiji je takvih, prema podacima Svetske banke oko 7 odsto. U prevodu: Preko pola miliona ljudi. 

Kako da pišem o Gospođi Fikus koja kaže da se samo u nenormalnoj zemlji može postaviti pitanje zašto i kako državne pare troši vršilac dužnosti predsednika Republike?

Kako da pišem o Gospođi Fikus, kada su danas u Srbiji radnici, umesto da slave državni praznik, morali da rade puno radno vreme u raznoraznim privatnim firmama? Oni obespravljeni radnici, kojima bi Fikuskin NALED hteo da naplaćuje porez preko izvršitelja?

Nije mi vas žao, naprednjaci.

I da: mislim da vas je strah.

Jer, od ove nedelje – protesti protiv ove i ovakve vlasti se odvijaju u 70 gradova i opština. Tik-tak… Samo dve kalorije.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top