Početna / Front Page Slide Show / Ko je ubio Staniku Gligorijević?
Ko je ubio Staniku Gligorijević?

Ko je ubio Staniku Gligorijević?

PIŠE: Aleksandar Bećić
FOTO: Južne vesti

Ne, ne zbijamo glupe šale. Ali, ako niste čuli za Staniku Gligorijević, onda postoji velika verovatnoća da se nalazite u vrtlogu modernog društva, gde u roku od jednog dana dobijete više informacija nego što su dobijali ljudi u vremenima posle Drugog svetskog rata.

Stanika Gligorijević (52) bila je žena koja je poslednjeg dana januara u ranim jutarnjim satima pošla na sahranu svog strica. Na naplatnoj rampi Doljevac deonice auto-puta između Niša i Leskovca na nju je naletelo vozilo Koridora Srbije i ubilo je na licu mesta. Vozilom je navodno upravljao D. S. (35) koji je, nakon saslušanja u policiji, pušten iz pritvora u Niškom zatvoru, pušten da se brani sa slobode.

I sve ovo ste zapravo – već čuli do danas. I bunili se kako to čovek koji vozilom ubije nekoga bude oslobođen da se brani sa slobode, a neko ko nosi plastičnu maketu vešala na protestima #1od5 miliona dobije 30 dana pritvora.

Danas se situacija menja. Ozbiljno.

Danas se, zaista s punim pravom postavlja pitanje: Ko je ubio Staniku Gligorijević?

Putevi Srbije danas su zvanično odbili zahtev Televizije N1 da joj dostavi snimke nadzornih kamera sa mesta nesreće. „Snimak je već objavljen, nema potrebe da vam dostavljamo snimke“, odgovorili su iz Javnog preduzeća ovoj TV kući.

I to je tačno: Snimak samog sudara je objavljen. 

Jedan snimak.

Drugi snimci nisu. 

Nisu objavljeni snimci iz drugih uglova neposredno posle nesreće.

Nisu objavljeni ni snimci (koje su nadzorne kamere zasigurno zabeležile) na kojima se vidi kako vozača D. S. (da budemo teoretičari zavere, baš interesantna koincidencija da vozač ima inicijale kao i jedna od opozicionih partija) izvlače nepovređenog iz kola.

Nisu objavljeni ni snimci kako Babića izvlače sa zadnjeg sedišta službenog automobila sa otvorenim prelomom butne kosti i povređenim pršljenom. 

Zašto?

Danas se, već s pravom, postavlja ozbiljno pitanje: Ko je ubio Staniku Gligorijević?

Ako je ono o čemu spekuliše javnost na društvenim mrežama tačno – da je vozilom upravljao Zoran Babić – postoje dva scenarija: Po jednom, Veliki Vođa će zavapiti da ne da Babića. Nije mu se valjda toliko divio uzalud? Po drugom – Babić će biti pušten niz vodu. Uz ledeno lice Velikog Vođe koji će kazati kako je svako pred zakonom jednak.

A ako je vozilom zaista upravljao D. S. (35) onda Putevi Srbije nemaju apsolutno nikakav razlog da ne dostave sve snimke medijima.

Ako u međuvremenu snimci volšebno nestanu – znamo šta se desilo. Zar ne? 

Narode: Hajde da pritisnemo Puteve Srbije. Građanski. Da od njih zatražimo da medijima dostave sve snimke. Pa da vidimo ko je kriv. Pošaljite email sa tekstom„Dostavite medijima Srbije na uvid snimke nesreće koja se desila 31. januara sa nadzornih kamera na isključenju Doljevac sa autoputa Niš-Leskovac“ na email adresu pr@putevi-srbije.rs ili popunite kontakt formu na njihovom sajtu sa istim tekstom.

Nemaju pravo da ovo zataškaju. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

2 komentara

 1. U saobracaju sam proveo pola zivota i nakon ove saobracajne nesrece, komentarisao sam sam dogadjaj.

  -Naime,vozac postoji samo fiktivno a o detaljima se ne izjasnjava policija i radnici na naplatnoj rampi,snomci video kamere nisu dostupni!

  -Na postojecim snimcima se vidi kroz sofersajbnu ZGRADA IZA sto NE BI BILO moguce da je tu bio suvozac.

  Auto je udario prednju levu stranu sto direktno ojasnjava i povreda Babica na levoj nozi jer da je u autu bio na bilo kom drugom mestu, nemoguce bi bilo da ima ovakvu povredu butne kosti.

  Razmislite: da je sedeo na mesato suvozaca, nista mu se ne bi desilo ili bi eventualno stradala desna noga.

  U ovom slucaju su zasticeni desna noga vozaca i leva noga suvozaca.

  Ovakav razvoj dogadjaja mogu shvatiti i pocetnici u saobracaju: Babic je bio vozac i to sam u kolima. Tvrdim kao neko ko je vise od 30 godina u saobracaju!

 2. A ko je ubio Andreu Bojanić???

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top