Početna / Front Page Slide Show / Kamenjarke, kol-gerle, kurtizane i pratilje
Kamenjarke, kol-gerle, kurtizane i pratilje

Kamenjarke, kol-gerle, kurtizane i pratilje

PIŠE: Rada Karanac

U Srbiji opet dođe vreme da vidimo i “volju naroda”! Videli smo je i pre dve godine, ali narod k`o narod, svaki čas bi da se nešto preispituje i potvrđuje da li mu je „volja“ ista, ili je otišla u drugu stranu, što je itakako moguće, jer u ovoj zemlji nikako da pohvatamo i naučimo šta je levo, a šta je desno.
U Srbiji opet dođe vreme da gledamo prostituisanje (neću da kažem kurvarluk!) na svakom ćošku i da se pravimo blesavi da kod nas prostitucija nije i legalna i legitimna. Kako zavirite u te političke stvari, prepoznate istu!
Ukoliko čitate bez sadržaja u zagradi, pod prostitucijom se podrazumeva prodavanje (seksualnih) usluga za novac ili neku drugu korist – zapošljavanje, rešavanje nekog problema. Predstavljaju je oni koje putem (seksualnog) podavanja uz materijalnu ili drugu nadoknadu, većem broju osoba omogućuje zadovoljavanje (seksualnog) nagona i to po pravilu bez emocionalne naklonjenosti prema partnerima, ulazeći u takve odnose kroz određeno duže ili kraće vreme i prihvatajući u načelu da budu predmet zadovoljavanja (seksualnih) prohteva.
Čudo jedno kako niko ne pomisli na srpske stranke i partije i njihove predvodnike i kolovođe.
Čudo jedno kako niko ne prepozna one male, ljigave, koji se prilepe kao pijavice, pa nit’se može sa njima nit’bez njih. U narodu su te pijavice poznati kao jeftine kamenjarke, a u nauci kao ulične prostitutke, ali u svakom slučaju pristaju na sitan bakšiš, na samo za njih izmišljena radna mesta, na  članstva u upravim odborima i savetima za osvešćenje korova, jer isti raste tamo gde mu nije mesto.
Sledeće su one malo finije i otmenije prostitutke, koje rade po preporuci. U narodu su poznatije pod nazivim držim do sebe, a u nauci kao kol gerle. To su one stranke i partije koje se ne bi odmah p(r)odale, pa beže, a u glavi sve misle, da je najbolje u tom begu da padnu i slome nogu (može i obe), da ne bi ispalo da su odmah pristale, nego se tako namestilo, pa nisu imale kud (kao u vicu o pevcu I kokoški)!
Kurtizane su omiljene u srpskoj politici, jer predstavljaju najprikladniji oblik partnera za labavu zabavu i vezu. U narodu su poznate kao jer mi se može! P(r)odavanjem obezbeđuju položaj, moć i uticaj. Kada ih najmanje očekujemo, one su tu, u punoj snazi , lepoti i pameti. Kada nema druga opcija, vrlo rado se se svi njima okrenu, jer su jedine vešte i u drugim disciplinama: u igranju, sviranju, pevanju, a zbog inteligencije i obrazovanja mogu da budu poželjni partneri u važnim raspravama.
I na kraju, one najeksluzivnije i najskuplje. Nikada se ne pojavljuju same, uvek su pratnja najjačima, najvećima, najmoćnijima. U narodu su poznate kao kapitalne, a u nauci kao poslovna pratnja. U stopu prate makroe, ubiraju dobre ministarske položaje, funkcije, kako za sebe tako i za svoje najmilije. Nikada nisu imali one “zanimljive” i samo svoje nazive za kampanje, jer su bezlični, stopljeni i utripovani. Od njih najčešće zavisi kakav će se odnos između partnera definisati i šta će se iz njega začeti i roditi. U suštini, u svakom pregrupisavanju i ugrupisavanju opstaju na sigurnom mestu poslovne pratnje!
Sve navedene vrste prostitutki su teritorijalno fantastično raspoređene, te pokrivaju svaki srpski šor i sokak, pokrivaju sve pukotine, rupe i sva ostala zjapeća mesta. U tom širenju pristaju da se zadovolje i najnižim položajem u okviru svoje vrste, pa iz grupe za poslovne pratnje, na terenu nailazimo na jeftine kamenjarke, koje sanjaju o napredovanju u grupi, te su spremne da se p(r)odaju i za šaku bombona i klikera. Zajedničko im je što konkurenciju, naročito mlađu, lepšu i ne daj bože pametniju, ne trpi ni jedna vrsta, pa su sve spremne i na zajedničku ugrupisavanje, u cilju odbrane osiguranog i poznatog prostora.
Vreme je za crvene  fenjere po celoj Srbiji! A i stigla je Kineska lunarna nova godina pre neki dan, inače godina drvenog konja, a znamo da strpljenje konju nije jača strana, jer on želi da neobuzdano galopira, ne gledajući ni levo ni desno i juriša na prepreke. To kinesko čudovište se plaši crvene boje, a i crveno tera lošu sreću, pa po Feng šuiju se preporučuje da se obuku crvene gaće ili zapale crveni fenjeri. Pa izvolite, šta je kome volja i želja.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Rada Karanac

Pametna žena sa Zapadne Morave. Iz Čačka. Master. Ali pravi, a ne kao neki (koji su takođe iz Čačka). Sociolog i kulturolog. Obično je zovu da gostuje na TV kad neko u nekoj školi nešto mnogo zabrlja. Ili kad se neki klinci potuku. A toga je bilo – koliko god hoćeš. Mi je zovemo kad želimo da napiše dobar tekst. Ili ona zove nas.

2 komentara

  1. Savrseno napisano, naucno potkovano. Bravo!!!!!!!

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top