Početna / Front Page Slide Show / Kako sam zbog Noleta postao izdajnik
Kako sam zbog Noleta postao izdajnik

Kako sam zbog Noleta postao izdajnik

PIŠE: Aleksandar Bećić 
Eto: doživeo sam i da postanem (citiram): govno; đubre; retard; kreten; idiot; majmun; imbecil; izdajnik. I još koješta; mrsko mi je da vam kopijama poruka dokazujem kako kreativni umemo da budemo na nacionalnom nivou, kada je želja da se neko isprovocira ili uvredi.
Količina vulgarnosti koja se za nepunih šest sati napunila u mom sandučetu i na mom Fejsbuk profilu ravna je pristojnoj „enciklopediji“ nekog novog Vuka Karadžića.
Zašto sam uopšte dobio toliko uvreda?
Zato što sam na svom profilu postavio pitanje: Bez želje da umanjujem sjajnu pobedu kralja tenisa nad kraljem tenisa, koliko vam je Nole napunio novčanik? Frižider? Uhm?
Istog trenutka je krenula lavina besa. Što javno, na mom zidu, što u sanduče, pa čak i na telefon.
Ala si lupio… Ti si moje razočarenje… Koji si ti prostak… Retardirano govno debelo, treba te vratiti u Bosnu među balije (ova poruka mi je omiljena)… Baš si se prosrao večeras…
Da skratim: u prvih 30 minuta nisam dobio niti jedan odgovor na postavljeno pitanje. Samo komentare. I salve raznoraznih prostakluka. Izgubio sam desetak „prijatelja“ (koje inače u životu nisam upoznao) a portal koji uređujem je izgubio (slovom i brojem) 17 (sedamnaest) pratilaca.
Šta se može.

HLADNE GLAVE
Dirnuti Srbima u Novaka Đokovića je gore nego uvući ruku u gnezdo stršljenova. O Novaku se sme (i može, naravno) pisati samo u superlativima.
Ona otrcana i olinjala fraza o tome da je Novak naš najbolji ambasador u svetu je toliko postala bljutava (jer je koristimo za sve sportiste koji osvajaju medalje, a nikad za mlade naučnike sa ovih prostora), da mi je teško i da je navedem.
E, baš zbog toga što sam tu frazu čuo (u raznim varijacijama) najmanje 20 puta, da krenem od nje:
Sportisti kao što su Novak, Ana, Jelena, ili pak Milica (Mandić, zlato na olimpijadi koje ste odavno zaboravili), Ivana (Španović, najlepša i najbolja skakačica u dalj u svetu), Asmir (Kolašinac, kršni Pazarac, fantastičan bacač kugle) i mnogi drugi – nisu ambasadori Srbije. Oni su sportisti. Da su ambasadori, mogli bi da deluju politički.
Da vas podsetim: Milorad Čavić je pokušao da bude ambasador pa je nosio majicu Kosovo je srce Srbije. Ako ste zaboravili Čavić je zbog te majice suspendovan sa Evropskog prvenstva u plivanju 2008.
Isto vam je sa reprezentativcima u timskim sportovima. Košarka, vaterpolo, odbojka… Oni su sportisti. Nikakvi ambasadori. Verujte, dovoljno sam novinskih tekstova pročitao da ovo mogu da tvrdim s punim pravom. Jedino naši novinari (i nadasve političari) govore o sportistima kao o ambasadorima. Ostali pišu o sportskim dostignućima.

O NOVČANICIMA, FRIŽIDERIMA I POREZU 
Ne, naravno, nije posao Novaka Đokovića da puni moj novčanik. Ili vaš. Ili nekog tamo penzionera. Ili možda ipak jeste?
Da podsetimo (kad smo već kod penzija) da se penzije isplaćuju iz budžeta. A budžet se puni iz poreza. A Novak ne plaća porez na svoju zaradu. Ni Ana. Ni Jelena.
Hop! Podigao sam vam pritisak! Šta on ima da plaća-porez-ovoj-državi-šta-je-njemu-država-dala-on-je-sve-sam-napravio-da-mu-nije-bilo-oca-koji-je-uzimao-pare-na-zajam-da-bi-ga-iškolovao… Izgubili ste dah. Taman. Da vam kažem: U pravu ste. Država Novaku nije dala ništa dok je bio mali. Sram je bilo. Da vas podsetim, to je bilo ono gadno, ružno, strašno vreme hiperinflacije, sankcija, bombardovanja, i svega što smo zaboravili. A posle, kada je postao neko i nešto – dobio je mnogo od ove države.
Da se setimo da je dobio na korišćenje neke tamo teniske terene kraj Save? Da razmislimo koliko je poslova za vreme DS-a uspeo da sklopi njegov otac sa tadašnjom vlašću?
Da-ali-Nole-ima-humanitarnu-organizaciju-on-je-pomogao-on-je-primer-on-je-dokaz-da-niko-nema-što-Srbin-imade-da-nije-njega-narod-bi-pod-ovom-vlašću-izludeo… Stop! Da se podsetimo da je njegov otac došao na proslavu pet godina SNS u pratnji Željka Mitrovića? Da pričamo o nekim drugim poslovima?

NOLE? LEGENDA. ZAISTA
Ja vrlo iskreno mislim da je momak apsolutno najbolji primer šta u Srbiji može da nastane – iz inata.
Tako se postaje velik u bilo kom sportu.
I zaista mislim da je postao legenda, a da njegova sportska karijera ni iz daleka nije gotova. I mislim da svaki roditelj treba da pokazuje na Noleta svom detetu i da mu navodi da je on primer za sva vremena. Rad, red, disciplina, upornost, (inat) i rezultat je tu. I verujem da je isti taj Nole sklonio barem desetoro dece (a i jedno je mnogo) s ulice i naterao ga primerom da uzme reket u ruke.
I da, mislim da je fantastične stvari uradio na humanitarnom planu i svi mi u Srbiji treba da mu budemo zahvalni na tome. Setimo se samo poplava od prošle godine. Dok Nole nije rekao „pomozite“, nisu se latili novčanika. Nisu uplaćivali.

ALI…
Nole, Super Srbin ne živi u Srbiji. I ne plaća porez na ono što zaradi u teniskom svetu svojoj otadžbini. Baš kao ni Ana. Baš kao ni Jelena.
Da se razumemo: njegova porodica vodi poslove u Srbiji. I zapošljava određeni (čak veliki) broj radnika i za to plaća porez. Ali Super Srbin je žitelj Monaka.
Pa-šta-i-treba-da-ih-čuva-u-Monaku-zar-treba-ovi-neoliberalni-naprednjački-lihvari-da-njegovim-parama-putuju-po-svetu, opet krećete vi.
Naravno, moj odgovor je – ne. Ali, nemojte da zaboravite da su isti ti „neoliberalni naprednjački lihvari“ doveli Novaka Đokovića do svojih partnera u Er Srbiji i da je prvi avion flote „kršten“ po njemu. Hajde sad da postavimo pitanje: da li je to bilo onako, sportski, za „dž“, ili je (po neoliberalnom, korporativnom, globalističkom modelu) „kanula neka kinta“? I još jednom da vas podsetim: nemojte zaboraviti da je na proslavu pete godišnjice SNS Noletov otac došao u pratnji Željka Mitrovića. Kog svako malo neko mora da „podseti“ da porez mora da se plati.
U raspravi koju sam bio primoran da vodim „onlajn“ mnogi su, braneći Noleta (kog ja nisam napao) navodili primer tajkuna koji ne plaćaju porez.
Znate, na onom mrskom zapadu, u zemlji koja se zove SAD možete da budete apsolutno najbolji sportista ikad. Možete biti tri puta bolji od (recimo) Majkla Felpsa. Ako niste platili porez, ne možete se takmičiti ispod njihove zastave. Ne možete nositi „stars and stripes“. Isto tako je u Švedskoj. I u Japanu. A u te dve zemlje su porezi brutalno veliki. I niko iz tih zemalja ne odlazi.
Kad već govorimo o porezima: ne vodim ja ovu zemlju. Već koalicija SNS-SPS. Već tri godine i malo jače. Za te tri godine mogli su da sve one koji ne plaćaju porez – stave iza rešetaka. Na neograničeno mnogo vremena. Mogli su i da uvedu progresivno oporezivanje. To je ona vrsta oporezivanja zbog koje je Depardje pobegao iz Francuske u Rusiju (a onda posetio i Srbiju, gde ga primio Siniša. Onaj Mali): ta vrsta oporezivanja kaže: ako imaš mnogo, plaćaš veliki porez. Ako imaš malo, plaćaš mali porez. A ako imaš baš mnogo, mnogo para, onda plaćaš i veliki, baš veliki porez. E, vidite: političarima (i onima pre, i ovima sad) ne odgovara progresivno oporezivanje. Zato što direktno udara na njihove finansijere. Tajkune.

NEGO, DA SE VRATIMO NA POČETAK I POENTU
Pitanje  koliko vam je Nole napunio novčanik? Frižider? izazvalo je u vama bes. Odmah ste mi govorili kako ga mrzim (Noleta) i kako sam mu zavidan.
Ne mogu biti. Mnogo sam stariji, a zbog teške povrede se odavno ne bavim sportovima.
Govorili ste mi kako to nije bitno, jer uživate u tome da će se pisati o ambasadorima… To sam već objasnio da je netačno.
Govorili ste mi kako je vaš novčanik i frižider prazan, ali da vam je Nole svojom pobedom ubrizgao endorfin u poluzatupeli mozak (citiram poruku, moliću) i izmamio osmeh na lice.
Niko mi nije rekao da je za vreme meča Đoković – Nadal – šetao sa detetom. Za to nije bilo vremena. A porodica (a ne država) je jedina koja može da napravi šampiona.
A to, što vam je Nole izmamio osmeh zbog kog ste zaboravili na sve probleme me brine: ne daj bože da neki sledeći izbori budu u danu kada Nole igra neki važan meč. I još više: ne daj bože da Nole kaže „ja podržavam… Njega“. Ma ko da to bio. Sve će otići u majčinu.
Zapamtite: Noleta ćete dizati u nebo dok bude Broj 1. Zato što smo mi Srbi – takvi. Dok si šampion, uzdižemo te u nebesa. E, kad padneš na poziciju 2 ili (ne daj bože) 3 – onda ti pokazujemo koliko te, zapravo, ne volimo. Nadam se da ćete se tad – setiti ovog teksta.
Od mene toliko.

Voli vas vaš „neprijatelj“

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

27 komentara

 1. Meni se identicna stvar desila jer sam kritikovala psovanje doticnog na teniskom terenu. Emocije na stranu – ruzno je, u najmanju ruku. Upravo sva ta briga o vaspitanju dece pada u vodu kada se pred publikom koriste takvi izrazi. Da stvar bude jos gora, ta kritika je naknadno koriscena od strane jednog „uticajnog“ tviterasa, jer sam mu skrenula paznju da su sale koje ukljucuju polne odnose bez pristanka obe strane nesto sa cime se nije zezati. Vrlo dobro je znao da ce Noletovi fanovi rano krenuti u lov na vestice. Tako da, sto se mene tice – dalek bio. Ne mora nista da plati, u redu je. Sveta srpska krava.

  • Draga Kiki, ukoliko niste primetili, maltene svi teniseri psuju na terenu. Evo baš pre neki dan se engleski komentator izvinjavao publici zbog Marijevog brutalnog psovanja. To nije nikakva retkost, da možda znate engleski ili španski jezik sigurno bi primetili i da Nadal psuje, kao i Ferer, kao i Federer čak. Smeo bih se zakleti da i fudbaleri, koji su takođe idoli dece, i psuju i pljuju i tuku se. Ovo što ste vi napisali je toliko besmisleno da se graniči s ludilom. Kakve veze ima primer truda i uspeha i požrtvovanosti sa psovanjem na terenu i vaspitanjem dece?

 2. I ne samo da u „prokletoj“ Americi svi plaćaju porez, nego i najveće zvezde bivaju kažnjene za saobraćajne prekršaje. Zato je to uređena država, sa redom i zakonom, a mi nemamo državu, već parče teritorije na kojoj smo malo robovi a malo glineni golubovi.
  Btw, sve je tačno što ste napisali. Poštujem njegov humanitarni rad i sportske rezultate, ali niti je on neki patriota niti ja od njegove pobede zivim-on pobedjuje za sebe i zbog sebe, a ne zbog nas.

 3. Ma samo ti udri, ko sljivi tih 17 ljudi.
  Nole Srbin sa ordenom SPC, koji upraznjava budisticke rituale…
  Nije decko kriv, neka se moli kome hoce, ali mediji i njegov PR prave velikog Srbina od njega, a na male ljude koji cine velikie stvari se zaboravlja (ili takvih vise nema uopste, pitanje je).
  Ako smo toliko bedna drzava da nas drzi jos samo ono sto je ostalo od ekspanzije nacionalizma devedesetih, pa je potrebno za uspeh busati se u grudi da si srbenda, onda smo i zasluzili da nam bude ovako.

 4. Čist novinarski senzacionalizam!Hoće gospodin novinar da bude veći novinar, nego sto je Djokovic teniser.Mislim da bi u ovom momentu vasa lepsa polovina morala nežnije da postupa sa vama..mada je i pitanje da li je u opste i imate 😉

 5. Ovaj tekst i njegova „poenta“ bi možda, samo možda imali smisla da je ovo sređena država, lišena korupcije i kriminala na visokom nivou pa da se onda vodi briga o ljudima koji svoj novac, s naglaskom na SVOJ novac, novac koji su sami zaradili a ne novac građana, biraju da troše i gomilaju negde drugde. Cenjeni autor bi možda trebalo da razmisli recimo o Madoni ili Stonsima, koji su takođe promenili prebivalište zbog manjeg poreza, a ima tu još bezbroj primera koji niti su šokantni niti retki. Ono što najviše deprimira je svakako to što je autor teksta mator čovek čijim godinama i izgledu ovoliko lupetanja nikako ne priliči. Da li se otac sportiste druži sa vidovitom Kleopatrom ili Željkom Mitrovićem, da li novce zarađuje legalno ili ne nema nikakve veze sa sportistom, njegovim uspehom i mojim frižiderom.

 6. Uz svo dužno poštovanje Vaših godina, moraću da primetim da Vam je članak nepotpun i da niste dovoljno informisani o temi o kojoj pišete. Kao prvo, u vezi sa plaćanjem poreza, moram da Vam postavim pitanje zbog čega bi Novak Đoković ili bilo koji sportista koji zaradi određeni novac negde u Svetu, u nekoj drugoj državi (ovo je jako bitno) plaćao porez Srbiji? Da li je to novac koji je zaradio u Srbiji? Nije. Da li je to finansijska transakcija koja ima veze sa Srbijom? Nije. Onda, zbog čega bi plaćao porez državi Srbiji? Kao drugo, pojam ambasadora je izuetno širok i ne odnosi se samo na terminologiju u politici. Zato imamo ambasadore dobre volje, ambasadore sporta i broje druge „ambasadore“ u okviru svojih sfera interesovanja i nezvaničnih „titula“ kako bi se ova planeta učinila bar malo lepšom. Kada je u pitanju Novak, njegova uloga u promociji države Srbije širom planete je tolika da nijedan političar to ne bi bio u stanju da ponovi ni za tri života. Ako Vas ne čini ponosnim kada npr. Kinez u Pekingu oslikava svoje lice u bojama srpske zastave i tu istu zastavu nosi na svaki Novakov meč ili kada uči srpski jezik zbog Novaka Đokovića i zna više o Srbiji nego prosečni Srbin, onda mi je žao što ne shvatate koliko je „poreza“ Novak do sada dao Srbiji.

 7. Dragi Aco ima nas i koji te sasvim dobro razumemo i hvala ti za sve tekstove gde ti je svaka na mestu.Ovaj narod je odavno usvijio slogan „hleba i igara“pa nije ni čudo što te mnogi ne razumeju.Njihovi komentari odraz su njihove (ne)kulture.Noletu svaka čast ali oni koji ga proglašavaju ambasadorom (mislim na političare)nemaju nikakve svoje rezultate na tom polju pa svojataju Noleta.Njega volim,ali od svog novčanika živim a on je sve tanji.Čudi me kako se niko ne pita otkud fudbalskoj mafiji tolika lova,a bez ikakvih rezultata.I meni je jako žao što mlade naučnike niko ne tretira,a oni to najviše zaslužuju.Nažalost znamo u kakvoj državi živimo i ko je vodi,pa drugačije ne može ni da bude.Kad većina prepozna prave vrednosti možda jednog dana bude i bolje.Pozdrav za tebe i tvoje pisanje.

 8. Da li je moguće da neko želi da skrene pažnju na sebe na ovakav način…Ovo su teški psihosomatski problemi…Možete da volite,ili ne volite tenis,da volite,ili ne volite Novaka,ali da blatite uspešnog čoveka,to samo dokazuje krajnji primitivizam i ništa više.Taj isti Srbin na svakom terenu priča jezik zemlje u kojoj igra,a uz to je najbolji igrač današnjice,a naš je.To vam svakako neće doneti hleba,ali svakom normalnom čoveku imponuje uspeh našeg zemljaka.U takvim mečevima do izražaja dolazi Beogradski senzibilitet bez respekta kao vrline kojih verovatno niste ni svesni,jer ih ne posedujete,čim ih ne prepoznajete,a koje svakako mogu da budu uzor.

  • Ako želite da razgovaramo o „teškom psihosomatskom problemu“, najpre stavite svoje ime i prezime, kao i e-mail adresu. Ja nemam potrebu da skrećem pažnju na sebe, kako Vi, „aaa“ (kako god da se zovete), mislite, već samo obavljam svoj posao: ja sam novinar i već 29 godina od toga jedem hleb. PS: Da, imponuje mi uspeh Novaka Đokovića. I ne, nemam „Beogradski senzibilitet“ (mislite, valjda, beogradski) – jer nisam rođen u Beogradu.

   • Ne blamiraj se molim te…..ti neki novina? Nisi niko i nista nikad cuo za tebe, za tvoj nivo da ne pricamo sad ahaaa Novak je bogat sto ne puni nama frizidere i dzepove oce boli ga uvo i veruj mi nijedan gradjanin mu to nezamerava osim takvi od Zapada zatrovanih ljudi ko ti! Sve najlosije pozz

 9. Vidim da je ključni problem to što Novak živi u Monaku, a ne u Srbiji.
  Mogao bih da ti objasnim zašto je to tako, ali sumnjam da će to za tebe predstavljati nešto vredno pažnje pa ne bih da trošim vreme i prostor.
  Ono što mi veoma smeta je to, što sebi daješ za pravo da raspravljaš o stvarima okojima nemaš pojma ( porez) , i o stvarima u koje nemaš ama baš nikakvo pravo da zadireš, a to je nečija privatnost i to, na koji način provodi vreme sa svojim detetom ili porodocom.
  Mesto za život svaki čovek ima pravo da bira prema onome što mu njegove mogućnosti dozvoljavaju.
  Izmešao si dosta toga o čemu zaista neš pojma, a reći ću ti , da Novak svu svoju zaradu ostvaruje u inostrnstvu gde svakako, ima da plati i porez, jer tamo i živi i zarađuje.
  Da li je poresko zaduženje ono što je presudno za izbor mesta za život u njegovom slučaju, budi siguran da to nije slučaj, jer njemu i taj porez , koji ima tamo da plati, kao i onaj porez koji ima da plati u zemlji u kojoj zaradi (osvoji) novac plaćaju sponzori, ali , to je za tebe viša matematika pa ti to ne bih objašnjavao.
  Žao mi je što si doževeo tešku povredu pa si zbog toga morao da napustiš sport , ali bi morao da povedeš računa, da ta, preživljena povreda, ne izazove veće proboleme jer od lošeg postoji i lošije. Svojim frustracijama moraš da se posvetiš i pokušaš da ih izlečiš.
  Da se živi teško to je jasno svima, ali da li zbog svega toga treba neko da postane zao, što nije neuobičajeno, to je na svakome od nas da o tome promišlja.
  Novak Đoković je to što jeste kao i mnogi drugi sportisti koji ne žive u Srbiji, a za svoj status i mesto na kojem će da žive su se sami izborili, sa više ili manje nečije pomoći.
  Poreski zakoni su jasni , dok o eventualnoj utaji, što bi se moglo smatrati negativnim, nema govora.

  • U Monaku su stanovnici oslobodjeni placanja poreza, jer se tamo bukvalno zive od kockarnica, i 80% prihoda kockarnica ide u Francusku, dok onih 20% ostaje u Monaku… I zato je Djokovic stanovnik Monaka, da ne bi punio novcanike politicarima i onima koji novinarstvo i pisanje kolumni nazivaju „poslom“…posao je nesto sto se obavlja profesionalno, bez pristrasnosti i bez nekog subjektivnog stava, vec prenosi stvari onakve kakve jesu, bez dlake na jeziku i bez precutkivanja vaznih stvari i trcanja za starletama koje btw ne placaju porez drzavi u kojoj zive, a kojoj nicim ne doprinose…

 10. Nebitan si. Vadjenjem se samo jos dublje ukopavas. Posebno filozofiranjem o ekonomiji, porezima, i poslovnim aktivnostima porodica vrhunskih sportista. Otkrio si toplu vodu time sto zamisli jedan planetarno uspesni sportista, zivi u Monaku ili vec nekoj od poreski liberalnih drava, a porodica mu, zamisli, ima neke beneficije u otadzbini? Prosto neverovatno otkrice? A u kojoj to bajci za malu decu nije tako? Mislis li stvarno da drugi belosvetski vrhunski sportisti i njihove porodice nemaju beneficije? Padnu samo oni najalaviji i to uglavnom zato sto se zamere sopstvenim politicarima, i to na celom svetu jedan na svakih 5 godina. Odrasti kolumnisto, molim te. I daj molim te objasni mi sta i koliko duguje Novak mojoj porodici i meni? Evo moja supruga, nasih troje dece, i ja sa njima, odricemo se svog dela. Nema na cemu.

 11. U Monaku nema poreza, tako da zasto bi „bacao pare“ i njima punio dzepove nasih politicara, ako moze jednostavno da ih zadrzi za sebe i iste te pare ne da onima kojima su potrebnije, koji nece da putuju u Albaniju i SAD kako bi glumili prijatelje onima koji u nama vide neprijatelje ma koliko se gospoda iz Vlade trudila da budu ubjedljivi u toj ulozi koju im je dodijelila EU… Sto se tice Noleta, on nikom ne puni dzepove, ali bar i ne uzima iz tudjih dzepova kao oni koji su pravi ambasadori i koji dobijaju plate ni za sta, a sve to se odvaja od muke i od usta naroda… Oni koji su pomogli ovu drzavu maksimalno – bivsi vojnici, pukovnici, komandanti, piloti i mnogi ostali – osudjeni su na zaborav, desava se da nemaju sredstva za normalan zivot, da im drzava kojoj su sve placali u svom zivotu, koju su svojim zivotima branili i platili veliku cijenu za to, ili da ih izdamo i da ih prodamo za clanstvo u EU, dokle necemo ni stici. Tako da, Novak moze da se takmici pod zastavom Kanade, kao Milos Raonic, ili pod zastavom Francuske, kao Kristina Mladenovic, ili zastavom Njemacke, kao Andrea Petkovic…i hiljadu primjera ima…i oni bi ga prihvatili objerucke, a mi ga imamo, ne dajemo mu nista da nas predstavlja, i opet nama ne valja i treba da mu nalazimo mane… Sta je ta drzava dala Novaku dok se borio da postane ovo sto je danaa? Da li su tada nazvali avion po njemu? Tad ih je boljela briga ko je Novak i ima li sta da jede, koliko placa trenere i treba li mu pomoc drzave…odjednom je on duzan drzavi vise nego svi vi koji zivite na njenoj grbaci i kojima je cilj da stvarate netrpeljivost tamo gdje rezimu ne odgovara, a gladite odnose tamo dje gospodar Vucic kaze da treba, vise od vas novinara i kolumnista koji od toga zivite bolje nego neko ko kopa kanale po citav dan i svojim trudom, krvlju i znojem zaradjuje za sebe i svoju porodicu. 😉 Da li je mozda avion po Djokovicu nazvan zbog reklame? Djokovica znaju svi, a sta je to AirSerbia? Mozda i gore od Malesia airwaves-a, jer smo mi „teroristi“ za citav svijet…
  Kad su ambasadori u pitanju, koliko srpskih ambasadora zna vise od jednog stranog jezika? Vrlo malo, dok Novak zna na tom stranom jeziku bar da pozdravi publiku one zemlje u koju je dosao, a ne da trazi prevodioce kao mutavi predsjednik i premijer.

  A sto se frizidera i dzepova tice, ne morate da brinete uopste, kao sto ste odgovorili na prethodno pitanje o ljepsoj polovini…brinite se za svoje dzepove i svoj frizider, a ukoliko ne podrzavate Novaka i ono sto on radi, jednostavno ignoristite, jer ukoliko ne volite, to uopste nije dobro za vas i vase zdravlje, jer ovog Novaka cete trpjeti i biti svjedok njegovih uspjeha, do kraja vaseg zivota, i to ce vam predstavljati veliki problem. Svako dobro.

 12. Na pitanje vam niko konkretno nije odgovorio jer je retoricko

  i cinicno. koliko je ozbiljno i dobronamerno postavljeno takav

  je odgovor i dobilo… kakvo je to pitanje? napunio nam je

  frizider isto koliko i tesla, bata stojkovic, vuk, njegos da

  ne nabrajam dalje… ocigledno da po ceo dan samo na frizider

  mislite ali verovali ili ne postoje i druge „stvari“ koje je

  moguce napuniti a nemaju veze sa zadnjicom. doziveo sam vas

  kao pijavicu koja je pokusala na noletovom uspehu koji je bez

  ijedne mrlje naravno da ugrabi na kvarno malo publiciteta za

  sebe a u stvari u sebi (opravdano ) sumnjate da sa vama „nesto

  nije u redi“ jer se ne radujete njegovom uspehu… ako se vec

  ne radujete jer to naravno nije obavezno mogli ste bar da

  ocutite i iskulirate i pustite da se raduju oni kojima to

  znaci i prija… mnogi narodi i zemlje bi dosta toga dali da

  se ziva legenda koja hoda rodila basa u njihovoj zemlji ali on

  se igrom sretnih okolnosti (i u inat aleksandru becicu) rodio

  bas u Srbiji 🙂

  1. Nole je 1. na svetu i ziva legenda koja hoda…
  2. Aleksandara Becic je neko ko je pokusao (bezuspesno) da

  nadje manu nekom ko je 1. na svetu i ziva legenda koja hoda…

  toliko … tuzno…

 13. Ja radio u svojoj radionici, da napunim frizider. 🙂

 14. Meni je naprosto frapantno koliko ljudi – i to ljudi odraslih u socijalizmu, vaspitanih na socijalističkim idejama (na stranu sada njihova ostvarenost u praksi) – ne uviđa koliko činjenica da profesionalni sportisti, uključujući i Novaka Đokovića, zarađuju bezobrazno mnogo ukazuje na iščašenost sveta u kome živimo. Da li je normalno da neko zarađuje desetine miliona dolara godišnje trčkarajući za loptom, ne radeći ništa istinski produktivno, ne doprinoseći na bilo koji način razvoju i boljitku društva? Ni u jednoj državi sveta, ni u onim najrazvijenijima, jedan hirurg, nastavnik, policajac, vatrogasac, mašinovođa, pekar, lekar, apotekar itd. ne može da godišnje zaradi onoliko novca koliko zarađuju Đoković i njegove kolege teniseri. Uostalom, zašto ići toliko daleko, pogledajmo samo po našem dvorištu. Čini mi se, negde se govorilo, da jedan prosečan fudbaler srpskog prvoligaša ima godišnju platu od 70.000 evra. To je, mislim, prava suština, koju nekako propuštamo da uvidimo. Ja ne mogu da se divim Đokovićevim uspesima jer imam problema sa profesionalnim sportom kao takvim. Njegovo postojanje zamagljuje suštinu sporta: „U zdravom telu zdrav duh“, te ferplej. Umesto što se novci bacaju u bunare zvane „Crvena Zvezda“ i „Partizan“, bilo bi bolje da država ulaže u sportske terene namenjene rekreaciji građana, u terene i sportske hale pri školama… A ovakav dugoročni rad na poboljšanju zdravlja nacije bi sigurno urodio i medaljama – mada ja, iskreno, ne mislim da su sportski uspesi nešto bez čega jedna država ne može postojati; za Srbiju bi – u svakom pogledu – više značio jedan pisac veliki u svetskim okvirima no deset zlatnih medalja sa svetskih prvenstava. Istina, u svetu velikog tenisa pare ne daje država, već sponzori, velike kompanije kojima je to dobra reklama, ili bogati šeici, kojima je to zabava nalik gajenju rasnih konja i trkama kamila. U svakom slučaju, svima njima više odgovara da narod troši energiju na nešto nevažno poput navijanja nego da je usmerava na stvari koje su istinski važne.

  A što se tiče srpskog slepog divljenja Đokoviću, pa, nije to ništa ni novo ni čudno. Mali narod, ponižen i uvređen, a uz to neprosvećen, vapi za nekim ko će se u njegovo ime „svetiti svetu“. Pa još kada se taj neko žestoko „primi“ na ljubav narodnu… Meni je tog čoveka, iskreno, pomalo i žao. Kako li će mu teško pasti kad isti taj narod koji ga proglašava Najvećim Srbinom Što Je Ikad Živeo jednog dana, kad mu karijera krene nizlaznom putanjom, na njega ospe drvlje i kamenje…

  Dobar tekst gospodine Bačiću, mada mi se ne dopada što, kao i svi koji kritikuju obožavanje Đokovića, imate potrebu da se ogradite i kažete: „Svaka njemu čast ali…“ Na čemu mu svaka čast? Na zarađivanju miliona od trčanja po terenu? Na tome što ovom narodu povremeno ubrizga malo radosti u mozak, da narod zaboravi, što bi rekao Rambo Amadeus, čime dupe krpi? Na tome što organizuje nekakve donatorske večeri na kojima gospoda odenuta u frakove i dame odenute u skupe haljine uspeju da svi zajedno sakupe milion-dva dolara za napaćene Srbije? Mene to, iskreno, podseća na prizore iz viktorijanske Engleske, ono kada bogati gospodin hoda ulicama, pa zamazanoj deci u blato baci šaku novčića. Ja ne mogu da kažem „svaka njemu čast“ kad imam problema sa samom biti njegove, ajd’ da kažemo, profesije.

  • jedini pravi komentar! svaka cast gospodine! Neverovatno da bilo koji gladijator ima veca primanja od recimo jednog neuro-hirurga… totalni pad civilizacije i covecanstva…

  • Odličan komentar! Jedino se ne slažem sa onim pitanjem u vezi sa „svaka njemu čast“. Mislim da za svakoga ko da maksimum od sebe, bilo čime da se bavi, možemo reći „svaka mu čast“. Nije talentovan za pisanje, ali je talentovan i zaljubljenik u reket i na tom polju je dao svoj maksimum, vredno vežbajući i trenirajući, nekad više nego što mnogi od nas daju profesiji kojom se bave, ne zaboravite da sport traži velika odricanja… Eto, ja bih rekla „svaka čast“ nekome ko je toliko energije uložio u nešto, bilo da je teniser, lekar, pisac, glumac. E, sad što se u našem društvu vrednuju samo neki od nabrojanih, više je do nas, no do Novaka.

 15. Kao prvo,svako ima pravo da zivi gde mu odgovara. Kao drugo,ucinio je za ovu jadnu zemlju vise nego svi ovi slepci koji su je vodili i predstavljali zadnjih 25 godina. Trece,mozda ga izbor da zivi tamo gde zivi kosta puuuno vise nego sto bi platio porez u Srbiji. U tom slucaju,svo tvoje pisanije prelazi u najobicniju zavist,i pakost,a jbg,to je toliko seljacki,da ti ne prilici,nikako. Pozdrav.

 16. Licno ovaj tekst uopste ne vidim kao kritiku Djovaka, vise kao kritiku ove teritorije, koju nazivaju jos i drzavom Srbijom, i „sistema“. I mislim da ovi sto ga brane nisu procitali dalje od statusa koji je napisan na fejsbuku. Tekst je odlican!

 17. Ne vidim nijedan razlog zašto bi Nole trebao plaćati porez Srbiji kod u njoj ne provodi 183 ili više dana godišnje. Čovjek je veći dio godine po svijetu, i sigurno ga tamo ne štiti ni srpska policija niti će ga liječit srpski zdravstveni sustav pa onda zbilja nema potrebe da ih financira.

 18. Neka druže, možda si ti retard I imbecil, ali onda Srbi neka ne kukaju kako su ,,jadni I gladni“, jer ako Nole ne plaća porez I ako se uzme u obzir koliko košta pojenje I hranjenje popova I kupovina 6 tona mozaika za Skadar na Vračaru…Pardon Hram svjatoga Save, onda Srbi I nisu tako jadni, bedni I gladni, već su glupi ko tocilo, jer za sve te idiotluke treba imati pare.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top