Početna / Front Page Slide Show / Kad vladari mere piše
Kad vladari mere piše

Kad vladari mere piše

PIŠE: Aleksandar Bećić
Tri vladara Srbije ponašaju se kao tri balavca kojima bubuljice prekrivaju lice svakodnevno, dok gledaju ka željenoj devojci. U ovom slučaju – devojka je Briselka Evropić. A oni se takmiče za njenu naklonost. Sapliću jedan drugog, optužuju, prete, upiru prstom, plaze se iza leđa, dok ih „lepojka“ posmatra i razmišlja kome više da se osmehne.
Da se razumemo, nije ona baš neka lepotica, kao što može da se nađe po Beogradu. Više je polovnjača, zli jezici kažu da su je mnogi jahali, da je istrošena i da nama ne može nešto mnogo da da, osim obećanja i zakletvi da smo joj baš mi – prvi pravi…
Ali, s druge strane, kada pogledate  iz kakve su zemlje ova trojica, Briselka je pun pogodak! I znači taj njen osmeh! Toliko znači da ne može  rečima da se opiše!
Samo – nisam baš siguran da li se ova trojica udvaraju Briselki, ili Srbijanki, jer se sve glasnije govori kako će ova druga, domaća, uskoro da raspiše konkurs za mladoženju.
Valjda baš zato što je situacija sa lepojkama maglovita, neizvena – sva trojica udvaraju se kao brđani! Samo još fali da krenu da „mere piše“, kao nekad, dok su bili mali.
Šalu na stranu, vrhunac političke nezrelosti stigao je od master Tome, koji je Ivici 1/3 Nobelovcu poručio da ne može da ga podrži zbog toga što je s njim kandidat Hašim 1/3 Nobelovac. Za onu poslednju 1/3 se takmiči neka Ketrin. Toma je zna: po zlu. I ne može da joj oprosti što nije znala kako on izgleda. Ali, ćuti mudro. Zarad napretka ka Briselki spremio je samo za Ketrin utešnu medalju za mir sa svetloplavom lentom – ako se kojim slučajem desi da neko drugi dobije Nobela.
Jeli, bre, Tomislave, pa zar nisi ti lično rekao da treba podići nivo razgovora sa tehničkog na viši nivo? Zar se nisi nudio da i sam pregovaraš? Malo te zeznulo (ne)poznavanje zakona, jer se ispostavilo da ti tu nemaš posla… Pa si onda Ivici poručio da (između ostalog) „ne potpisuje, ali i da ne odbija“?

SLUČAJ UVREĐENE MLADE
Ivica 1/3 Nobelovac, s teško povređenom sujetom, brže bolje odgovara na intervju Master Tome Ordenskog rečima „trebalo je on da bude kandidat za Nobela“. Jer te je, ko biva, on nagovorio da pregovaraš? Je li, Ivice? Ti, ko biva, nisi znao šta te čeka onog trenutka kada si se odlučio da uđeš u koaliciju? Nisi znao šta ti se sprema one večeri kada si izgovorio „možda se još ne zna ko će biti predsednik Srbije, ali se sigurno zna ko će biti premijer“?
Znao si, Ivicie. Nego sad hoćeš da nekog ubediš kako ti baš i nisi hteo da pregovaraš, no su te drugi naterali… Hoćeš valjda da nam objasniš kako nisi hteo da se bakćeš važnim poslovima po Srbiji zemlji da prevrne? To si hteo da budeš premijer ikebana, kao onomad Cvetković? Teško mi je da zamislim da ti, Dačiću, igraš onako kako ti kaže onaj koji je „završio“ „onaj“ fakultet u Novom Sadu. Pa znaš i sam Ivice da to nije bilo moguće.
Ti si pregovarao. Zato se nemoj ponašati kao uvređena mlada. Nego radi svoj posao. Dok ti traje mandat. Dok ne budu izbori.

KO PRE DEVOJCI…
Prepucavanje Tome i Ivice, najviše odgovara Aleksandru V. Ovo mu je pravo vreme da uzme još koji poen, pa da konačno ima realnu šansu da postane – kalif umesto kalifa. Da bude i predsednik države, i predsednik vlade, i prvi potpredsednik… Ma – tri u jedan!
Ta količina (biću pristojan) udvaranja od strane raznih „urednika“ raznih „medija“ postala je degutantna. Zaista me ne bi iznenadilo kada bih koliko sutra u nekom od listova pročitao kako se Vučić prošetao kroz narod i pričao o problemima običnog čoveka, baš kao nekad, bez obezbeđenja. To bi mu taman doprinelo da još malo podigne svoj naduvani rejting. Aleksandra V. kog u poslednje vreme zovu i mladoženja, zakivaju svi u neba. Njegovu slavu u narodu nije mogla da zamuti ni vest o navodnom venčanju.
I on to zna. I koristi neumorno.
On najavljuje dolazak investitora. Pa stalno dovodi prijatelja i brata šeika. Što baš i nije isto. A te investitore bi trebalo da najavi ministar privrede… Ali je on zauzet zakonom o radu.
On najavljuje smenu nesposobnih i neuspešnih iz SNS. Doduše, to baš i nije uradio… Krenuo je pa stao…
On organizuje grmljavinu dva puta, pa hapšenje sitnih riba i zaplenu nešto više od 40 kilograma narkotika u dve akcije koje su koštale kao Svetog Petra kajgana prikazuje kao kapitalno delo svetske borbe protiv narko-mafije.
On najavljuje pakao narko-dilerima. I to iskreno podržavam i nadam se da je barem u tome rešen i iskren. Mada mislim da bi i to i ono malopre napisano trebalo da radi Dačić.
On pominje kako će Novu godinu mnogi tajkuni i tri bivša ministra dočekati iza rešetaka. A trebalo bi da to priča Selaković.
On najavljuje rešenje slučaja Ćuruvija. U suprotnom – kako kaže „na radost njegovih političkih protivnika“ – daje ostavku. A kad on da ostavku, šta mislite, koliko će sekundi biti potrebno Zorani Mihajlović da učini isto? Koliko će vremena trebati Nikoli Selakoviću, Bačeviću i drugima – da potpišu kako nisu više spremni da se bave svojim poslom?

NE IGRAJTE SE PRED NARODOM
Da se ne lažemo: niti je u koaliciji Socijalista sa Krkokbabićevom firmom i preduzetničkom radnjom iz Jagodine sve kako treba, niti dve struje međ’ Naprednjacima pričaju. Valjda još samo članovima stranaka koji žive u unutrašnjosti može da se proda priča Vezivno tkivo vam je, valjda, još jedino Rasim Ljajić koji priča sa svima i uvek. Pošto nas već tri meseca lažete kako je u vladajućoj koaliciji sve super, a raspada se po svim šavovima, stvarno mislim da je krajnje vreme da prestanete s ovim zajebavanjem.
Pošto je vama svaki dan važan samo zarad sledećih izbora, ne vidim šta vas sprečava da – umesto što merite piše pred narodom – rasPIŠEte izbore. A da do izbora što žešće radite posao za koji vas plaća ovaj narod. Pregovarajte. Približavajte se Evropi. Hapsite. Otvarajte fabrike.
Vreme je da zaradite plate. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

3 komentara

 1. Zoran Ostojic

  Iz dana u dan… Sve ste bolji. Ne samo Vi, nego I ceo tim.
  Respect.

 2. Nesuglasice na visokom nivou…toliko visokom da se i samim visokima vrti u glavi…
  A neko se i smeska zadovoljno pripremajuci teren za visi let od PPV.
  I ne vredi ni da se pitamo, ako se uopste vise i pitamo u statusu situacije koja nije ni da se pitas,
  da li je moguce ono sto bi po svim normativima normalnog ustvari bilo van pameti.
  Ali sve je to za ljude, jer ko se ne bi razestio zbog Nobela.
  I sam Nobel bi se razestio, ali iz sasvim suprotnog razloga.
  O Taciju je van pameti i pricati.
  Ali kad okrenes vrednosti naglavacke ili naopacke, kao sto novo vreme po jos neznanom kalendaru diktira,on jeste prvi za tu nagradu.

 3. Svi se oni između sebe dobro slažu, samo glume da su u različitim partijama i državama. Sve su to „političari“.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top