Početna / Front Page Slide Show / Kad Miljacka Bajčetinu poplavi
Kad Miljacka Bajčetinu poplavi

Kad Miljacka Bajčetinu poplavi

PIŠE: Vuk Branković 
OK, sad je jasno: Master Toma je počeo da mrači. Nakon što ga je baćuška Vladimir Vladimirovič Putin iskulirao u telefonskom razgovoru posvećenom Južnom toku i bajčetinskoj rakiji, osobi privremeno zaposlenoj na mestu predsednika Srbije nije lako. 
Prozivaju nezgodni novinari iz raznoraznih medija odakle pare njegovoj Dragici hanumi za onoliki humanitarni rad. Umesto zahvalni da budu. Napadaju ga, traže izveštaje o donacijama… Muče ga popisom nekretnina i bogomoljom što je sagradio. Traže da mu vikendicu sinovljevu sruše…
Muka živa!
Zato i shvatam Master Tomu i njegovu novu medijsku „ofanzivu“:
„Moraćemo da priznamo Kosovo da bismo ušli u EU! Vreme je da prekinemo da se pravimo ludi!“, poručio nam je Knez od Bajčetine, nadajući se da će to za trenutak skloniti pažnju s Dragicine fondacije i njenih dobrih dela. Ali, uzalud: ne bi mu dosta što mu je Zoranah odbrusila „Tomo, odakle ti to“… Ponovio naš akademik informaciju koju je lično čuo. „Ima da nas ucene! To je već gotova igra!“
E, to je već naljutilo i nesuđenog Nobelovca i šefa naše diplomatije. U njemu je u trenutku nabujala Miljacka i krenula put Bajčetine. Izgubio je diplomatske manire kojima nas je oduševio tokom posete Argentini. Ma, baš se naljutio Ivica! I to toliko da je baš diplomatski odgovorio:
„Toma izmišlja! Ne moramo da priznamo Kosovo“, poručio je preko medija!
Nije tu kraj! Toma preko portparola u istom mediju odbrusio: „Dačiću, dosta smo se igrali žmurke!“ 
E, Tomislave, konačno i ti da kažeš jednu pametnu!
Dosta smo se igrali žmurke! 
Narod više ne bi da žmuri, a vi svi sami izađite, pa se zapljunite. 
Jer, u svakoj normalnoj, civilizovanoj, demokratski razvijenoj zemlji, zvaničnici te države sprovode politiku koja je usvojena na nekom „visokom“ nivou, oko koje postoji konsenzus. I svoje nesporazume ostavljaju po strani zarad građana.
U normalnoj, civilizovanoj i demokratski razvijenoj zemlji.
Ali, ne i u Srbiji!
U Srbiji svako vuče na svoju stranu. Pa čak i ako je to u suprotnosti sa zvaničnom politikom vlade.
U Srbiji svako gleda da poluludom i poluizgladnelom narodu da još neku „informaciju“ kojom bi se zapalili mediji (a sa njima i internet), a sve zato da bi iz žiže javnosti sklonio neki problem koji njega tišti.
Politika ludila. To ti je to.
Aman, bre, da li vi sa Andrićevog venca pričate sa onima koji su u Nemanjinoj? Da li kabinet predsednika diskutuje sa kabinetom premijera? Ili nam je zemlja u tolikom stanju poluraspada da – zarad ličnih i propagandnih interesa – svi radite po svom?
Hej bre!
Pominješ, Nikoliću, da je vreme da sa Vučićem pričaš o toj najnovijoj uceni EU. 
Šta tu ima da se priča, rode? 
Sam si rekao da  ne bi „učestvovao u vlasti koja bi priznala nezavisnost Kosova i koja bi merila hoćemo li više evra dobiti ako ga se odreknemo“. Valjda isto misli tvoj politički pastorak? Ili ipak, ima razlike između vas dvojice? 
Koliko me sećanje služi, on je neke davne 2012 rekao da se nikad ne bi rukovao sa Tačijem, pa je onda sedeo s njim na istom kanabetu… O ručku u Njujorku da ne govorimo.
Hajde, bre, dosta šarade! Dosta igara! Dajte narodu hleba! Onog pravog! Dajte narodu posla! Ne onog kog ste obećavali, nego pravog! Jedna fabrika koja se otvori na 10 onih koje se ugase – nije ništa!
Ako ste nesposobni, spakujte se i pokret! U Bajčetinu! Ili dalje! Što dalje odavde! 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Vuk Branković

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top