Početna / Front Page Slide Show / Jelka i drugi ukrasi
Jelka i drugi ukrasi

Jelka i drugi ukrasi

PIŠE: Aleksandar Bećić

Evo već više od 48 sati mi pričamo samo o dve stvari. Jedna je porodična tragedija jednog poznatog glumca i rokera. Druga je – jelka na beogradskom Trgu Republike. 

A gde pričamo?

O ovoj prvoj temi – nažalost – skoro svuda. Osim ovde i na još nekoliko sajtova kojima je porodična tragedija – nešto u šta se ne dira. A o ovoj drugoj temi? E, o njoj se isto diskutuje svuda. Kako gde? Pa na Fejsu, Tviteru, Instagramu, Vatsapu, Viberu… Gde bismo drugo pričali?

ONLAJN DEMONSTRACIJE

Mislim, kad već ne možemo u novinama o tome da pročitamo pošten tekst, jer, znate, ako se u novinama opljune po pljački koja se sprovodi već četvrtu godinu, onda u narednih 365 dana Mali Siniša i kompanija neće dati ni dinar za oglase u vašim novinama. A oglasa iz Grada Beograda ima – onoliko. I zamislite da ostanete bez prihoda koje vam dodeljuje krado… ovaj… gradonačelnik? I ne samo on, nego ni druge državne i javne firme. To vam je stari model, koji je ustanovljen davnih dana, pre nego što su ovi sad došli na vlast.

Živela sloboda interneta! Uaaaaaa rasveta! Pljačkaši! Od čega vam je ta jelka! I tako dalje, i tako dalje…

Čini mi se da smo do danas potrošili ozbiljnu količinu terabajta na internetu na sve komentare, postove i komentare komentara govoreći ne samo o osvetljenju i famoznoj jelki.

Ali vlast baš boli…

Koliko aktuelnu vlast zapravo zaista boli ona stvar za to što mi dižemo buku najbolje govori stav gradskog odbornika Nebojše Bakareca. O sadašnjem članu naprednjaka, nekadašnjem poštovacu lika i dela Vojislava Doktora Koštunice imao sam nekada dobro mišljenje. Zapamtio sam kako je 2005. donirao kožu jednom dečaku koji je u Kraljevu stradao u požaru. To je bio veliki gest.

Ali sada, nesuđeni pesnik (još uvek čeka nagradu za objavljenu, a nenagrađenu knjigu u poslednjih pet decenija, koju je ove godine dobio naprednjak Igor Mirović za krajnje idiotske stihove) pred kamerom (šta ću, moram ipak da budem prost) zajebava čitavu javnost tako što novinarki televizije N1 kaže kako je sve u redu i kako „Ima ona pesma ‘Deda Mraze, Deda Mraze, ne skreći sa staze“?

Baš se pitam – kako će on i njemu slične mudonje (od kojih neke vrlo lično znam) hodati svojim gradovima za godinu, dve, pet?

Da li će smeti da pogledaju nekoga u lice?

Ili će uz pomoć jedne privatne avio-kompanije potražiti neko lepše mesto za život?

SKUPA VELIKODUŠNOST

Stvarno me interesuje kako li se osećaju oni jadnici koji svoj glas daju za 1.000 – 2.000 dinara i neki paketić pomoći, kad nas vlast ovako zajebava? Eh… Pa – i ja pitam glupa pitanja. Njima je to potpuno u redu. Jer, kako objašnjava botovska SNS armija Mali Siniša je „u kamere rekao kako je naredio da se ugovor raskine u roku od odmah“. 

Čak je i iz firme Keep Light, koja (i ove godine) osvetljava grad odmah saopšteno da su „spremni na sporazumni raskid ugovora“, kao i da će „jelka ostati na Trgu kao poklon svim Beograđanima“?

A da li znate otkud ova velikodušnost? 

Mislim, ko na današnje vreme daje poklon od 83.000 evra?

Odgovor je veoma jednostavan:

Onog dana kada su novinari Pištaljke otkrili da je Beograd kupio najskuplju jelku na svetu, firma Keep Light se pojavila kao jedini ponuđač na tenderu za nabavku još svetla. Ovaj put po ceni od 200.000 evra. Ceo tekst o ovoj ujdurmi možete pročitati na portalu Pištaljka. 

I razmislite samo:

Keep Light ove godine osvetljava Smederevo i Kruševac. A tamo bogme, stoluju najverniji sledbenici Velikog vođe.

I da se razumemo: Nisam ja protiv ulepšavanja gradova za Novu godinu. Ali, dobiti tolike pare na tenderima koji su krajnje sumnjivi… E, pa to je – dragi moji – jednostavno rečeno – bezobrazluk. Jedno me raduje: Neće Vučića srušiti jalova opozicija. Srušiće ga njegovi alavi saradnici. O-ho-hoooo!

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Jedan komentar

  1. Mislim da ova žgadija nikad i ni pred kim neće da pogne glavu,jer oni ne znaju ni za stid,ni za sram,oni smatraju da im je bogomdano da uzimaju kolko hoće i da rade šta hoće.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top