Početna / VIDEO / Izbori: spas ili presuda?
Izbori: spas ili presuda?

Izbori: spas ili presuda?

Bez želje da ulazimo u polemiku da li je trebalo glasati na Kosovu i Metohiji ili ne, da li opet treba glasati, predlažemo vam da pogledate razgovor između Vlade Đukanovića (inače predsednik skupštine Državne lutrije Srbije, nekadašnji kolumnista ugašenog dnevnog lista Pravda, voditelj Radija Fokus i voditelj emisije Kafa sa Đukom) i Nebojše Jovića, predsednika Srpskog nacionalnog veća Kosovske Mitrovice. Čoveka koji je bio protiv izbora.

Koliko da vam naglasimo: u svojim ranim radovima, na početku političke karijere, Vlada Đukanović je, dok je bio u Srpskoj radikalnoj stranci, bio član Republičke izborne komisije, a u isto vreme je bio aktivan na forumu Srpski nacionalisti.
Kada se 2008, neposredno pred raspad SRS kandidovao za odbornika radikala u beogradskoj skupštini, govorio je da „nikad nije voleo vlast“, ali da želi da „skine beogradsku mafiju s vlasti“.
Za ministra Ugljanina je tvrdio da je terorista (dok je bio u SRS). Hvalio je na sva zvona Vojislava Šešelja. Govorio je kako nikad, ali nikad ne bi priznao ni „n“ od nezavisnosti Kosova.
Da ne pominjemo šta je sve govorio raznim povodima. Ako pregledamo arhivu foruma Srpski nacionalisti pronaći ćemo da je Maju Gojković (baš tokom marta i aprila 2008) nazivao Poturicom gorom od Turčina, izdajnikom, bednicom, đubretom, osobom kojoj su žuti priskučili sa lovom da joj pomognu oko pokušaja da rasturi Srpsku radikalnu stranku.
Da ne govorimo šta je sve mislio o Hagu, Ratku Mladiću, pokojnom Đinđiću, Legiji i Zvezdanu Jovanoviću. Vlada Đukanović je bio pravi primer člana SRS. Tokom 2007. govorio je kako od nezavisnosti Kosova nema ništa. Vladimir Đukanović je zajedno sa Mišom Vacićem išao na Kosovo da „pruža pomoć bratskom narodu na barikadama“. Govorio je da ih nikad ne bi ostavio. Bratimio se sa nekima. Sve do marta 2008. bio je redovno „dole“ odakle je govorio kako su „Srbi u priličnoj meri isprašili UNMIK i okupatore iz KFORA!“
Kada je došlo do raskola između radikala i naprednjaka, nije znao kom jatu da se prikloni. „Volim Šešelja, kao oca, ali volim i Tomu, razumite me ljudi!“ Odlučio se.
Pre dve godine je objašnjavao „kako mora da se napravi ozbiljna analiza sadašnje situacije i ozbiljna procena šta će se dešavati u geopolitičkim prilikama“, jer se tadašnji „režim pokazao kao nesposoban da tako pristupi rešavanju problema, njegova (režimska) koncepcija o Kosovu i Metohiji je propala, i otuda je vreme za neke nove ljude i neki drugačiji pristup“.
Eh, da: samo da naglasimo šta je mislio i poručio predsedniku vlade Srbije, Ivici Dačiću u januaru 2011:
„Politika, kako mnogi kažu, jeste kurva. No, i u prostituisanju se ima mere. Ivica je tog leta 2008. godine nije imao“… „Elem Ivica polako vidi da ga oni što su ga unajmili za četvorogodišnji provod polako puštaju niz vodu. Na one što je tako brutalno pre dve i po godine prevario, svakako ne može da računa. U takvoj poziciji Ivica se našao između čekića i nakovnja“.
Hmmmm… Mislimo da je trebalo napisati da je Ivica postao čekić. Ali dobro.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top