Početna / Front Page Slide Show / Ivici se izmakla Miljacka
Ivici se izmakla Miljacka

Ivici se izmakla Miljacka

PIŠE: Aleksandar Bećić 
Nije jednostavno prvom potpredsedniku vlade Srbije. Ne, nisam pogrešio: mislim na Ivicu Nobelovca. Ceo svoj mandat premijerski posvetio je usavršavanju pevanja onog narodnjačkog hita „Miljacka“ (znate ono „ko bi rek’o čuda da se dese, da Miljacka mostove odnese…“), a onda, dan uoči poplave u Sarajevu Super Alek ode da vidi Miljacku. 
Pa nije fer…
Zamislite kako bi to super – televizično bilo da je Ivica Nobelovac bio u delegaciji umesto Laze Krstića sa Super Alekom… I onda, kako šetaju Baščaršijom, prođu do Vijećnice (to je ona biblioteka što je spaljena na početku rata u BiH) pa izađu na Miljacku. A onda Ivica Nobelovac stane na Latinsku ćupriju (onima koji su nekad bili u Sarajevu – to je Principov most) i zapeva „ko bi rekooooo…“ Pa to bi bila vest i za CNN.
Uzalud.
Bio je Super Alek. I mali Laza. Kad smo kod Laze Finansijskog Krstića, zli jezici kažu da je Končita Kobaja, pobednik(ca) Eurosonga pozajmila imidž od njega. Ali, to su zli jezici.
No šta mislite: kako je prošla poseta naše delegacije Bosni i Hercegovini?
Ma, sjajno. Naročito ako pitate srpske medije.
Samo što naše političare cvećem nisu zasipali, onako spontano, dok su prolazili ulicama.
Divno su ga – kaže Super Alek – dočekali i u Katedrali i u Gazi-Husrev begovoj džamiji. 
6d82fe35a4fbc68681a2e1c411cc4f2eNaravno, u sredu u našim dnevnim novinama gotovo sigurno da neće biti vesti da je i pored obezbeđenja ispred Aleksandra Vučića iskočio jedan Bošnjak sa natpisom „Vučiću, nikad nećeš ujediniti RS i Srbiju“.
Čisto sumnjam da će neki medij u Srbiji objaviti da je Mustafa Cerić (nekadašnji Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH) rekao da je Vučić „morao sa više pijeteta doći u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu“ kao i da je „bilo važnije pokloniti se djeci Sarajeva nego bilo šta drugo pa makar se radilo o posjeti Begovoj džamiji ili bolnici“. 
Istina, preneće svi i tamo kako je Super Alek najavio da će i u Bosnu da dođe šeik. Al Nahjan, doduše. Kod nas dolazi onaj drugi, njegov brat. Bin Zajed. „Sjajan čovek, lično ga znam“, reče Super Alek i običnom narodu (baš kao i ovde) probudi nadu da će neki šeik da spuca koju milijardu evra u projekte i „projekte“. Za godinu dana će shvatiti da se do šeikovih para teško dolazi… I da oni znaju za onu pesmu „Hej šeki, šeki, tako ti Alaha, dovešću te šeki do prosjačkog štapa…“
Ali, zaista ne verujem da će u našim medijima u sredu biti i jedna ružna reč ili reakcija bilo koga od predstavnika Bošnjaka, koji još uvek nose ožiljke rata, makar je on završen pre više od 18 godina.
Sasvim sam uveren da u narednih nekoliko dana nećete ni previše čuti Milorada Dodika, s obzirom na to da je Super Alek rekao kako „voli RS, ali poštuje teritorijalni integritet BiH“. Neće Mile imati priliku da se „očituje“ u medijima s ove strane Drine.
Biće samo hvalospevi i dobre vesti. Kod nas. Jer, nas vodi Super Alek.
Ko bi rek’o čuda da se deseeeee 
Alek Lazu u Saraj’vo odneseeee
Osta Dačić tužan celu nooooć 
Što Miljacki ne može on pooooć… 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top