Početna / Front Page Slide Show / Hvala ti, Master Tomo
Hvala ti, Master Tomo

Hvala ti, Master Tomo

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Ne, stvarno: Hvala ti, Master Tomo Bajčetinski što si potpisao odluku poslanika da se ratifikuje sporazum s NATO. Sad su neke stvari barem jasnije. 

Nikad više nećeš smeti da kažeš kako si srpski nacionalista (kao što si to govorio 2012 u intervjuu za Russia Today). Pokazao si celom svetu kako se od velikosrpskog nacionaliste, vojvode i ratnog huškača može za osam godina postati panevropejac. Za pare ili zarad vlasti – to ti bolje znaš. Kako bilo, dobro je da su se neke stvari u istoriji završile drugačije, ko zna kakve smo obrte mogli da doživimo da je, recimo, Musolini ostao živ…

Ako ti išta znači (a siguran sam da ti to odavno nije važno), današnjim činom neopozivo si pokazao da je Vojislav Šešelj bio krajnje politički kratkovid i pre svega da je bio nesposoban da kadrira u svojoj Srpskoj radikalnoj stranci. Jer, da se razumemo, nisu tebe i Velikog Vođu napravile demokrate Borisa Tadića i pokojnog Mikija Rakića. Vas dvojicu je napravio Vojislav Šešelj. Samo bih ga pitao ko je sad „stvani plaćenik i domaći izdajnik“?

Nikad više, Master Tomo, nećeš smeti da kažeš da je NATO bio agresor i da je pobio hiljade nedužnih civila. To će ti možda pomutiti neku sledeću predizbornu kampanju, ali će ti zasigurno koristiti prilikom izrade doktorske disertacije (a to je, čini mi se, već treća teza koju možeš da razviješ): „Uticaj osiromašenog uranijuma bačenog na Srbiju na razvoj političke misli i strategije Srpske napredne stranke“. Ovakvu promenu, čini mi se, evropska istorija nije zapamtila. Prosvetljenje je čudo.

Nikad više nećeš moći da kažeš kako si predsednik svih građana Srbije, jer ti i mnogi partijski drugovi, koliko čujem, neće oprostiti ovaj današnji potpis. Uh, pardon: zaboravio sam… Ti si zamrzao svoje članstvo u stranci, pa te za to ne boli previše glava.

Tvoj boravak na Andrićevom vencu je ograničen do kraja tvog mandata. I ni dan više. Posle se lepo opusti i uživaj u svojoj Bajčetini. S obzirom na to da se i crkva na tvom imanju gradi, imaćeš gde da okajavaš grehe. Ako misliš da si ih počinio. Ja nisam vernik, pa o tome baš i ne mogu da pišem.

Ne bih te više, Master Tomo, zadržavao.

Nego, naprednjaci, kako ste vi? Spremate se za izbore, ha? Dobar vam ovaj pedeseti dan boljeg života. 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top