Početna / Front Page Slide Show / Gospodžo Fikus, SRAM TE BILO
Gospodžo Fikus, SRAM TE BILO

Gospodžo Fikus, SRAM TE BILO

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Da ne bude zabune ili zamene: Gospodža Fikus je sinonim za Anu Brnabić. Shodno tome, ja, građanin pokorni ove zemlje koja, čini mi se, zaista iz Srbija menja ime u SVrbija (jer nekoga za njen ugled očito svrbe jaja, pardon maj frenč) imam potrebu da kažem Gospodži Fikus – sram te bilo! 

Neko će reći kako ovim „sram te bilo“ činim krivično delo povrede časti S(v)rbije (Član 173. Krivičnog zakonika Republike Srbije). 

Meni se, bogme, čini da je Ana Brnabić, svojim potpisom od 27. juna povredila ugled moje otadžbine. 

Tog je, jel’te, dana Gospodža Fikus stavila svoj paraf na državljanstvo nekadašnje premijerke Tajlanda, Jingluk Šinavatre, koja je u svojoj domovini osuđena na kaznu zatvora u trajanju od pet godina zbog korupcije. 

Gospodža Fikus je potpisala to rešenje „na osnovu člana 19, stav 1. i 3, Zakona o državljanstvu“, a u stavu 1 stoji da „u državljanstvo Republike Srbije može biti primljen i stranac čiji bi prijem u državljanstvo Republike Srbije predstavljao interes za Srbiju“.

Džaba: niko ne čita Službeni glasnik, a u njemu je toliko idiotarija da i ne stižemo da reagujemo.

Ali ja, građanin pokorni ove zemlje, želim da znam kakav je to interes za Srbiju da u svoje redove primi osobu koja je pravosnažno osuđena za korupciju? 

Da nije mož’ biti politički progon pomenute Šinavatre?

Ako je politički progon, zašto je nisu zaštitile razvijene evropske demokratije? Veliki prijatelji Nemci? Vekovni prijatelji Francuzi? Ili neka Holandija, gde su ljudska prava zaštićena do bola?

Da ne grešim dušu: Nemam ništa protiv što je državljanstvo Srbije dato Ralfu (Rejfu, kako god) Fajnsu. Nemam čak ništa protiv činjenice da je naše državljanstvo dobio Stiven Sigal (mada mi nije jasno zašto).

Ali, šta ste hteli da postignete time?

Već mesecima nas vaši mediji, Gospodžo Fikus, truju o odvratnom odnosu Crnogoraca prema Srbima. Već mesecima samo što ne zaratimo s Podgoricom, koja nam, po rečima vaših medija, stalno lupa šamare. Već mesecima nas vaši mediji, Gospodžo Fikus zalivaju fekalijama na račun Crne Gore.

A meni je baš interesantno kako je to Taksin Šinavatra, bivši premijer Tajlanda od 2001. do 2006.  dobio državljanstvo Crne Gore,  a njegovoj sestri smo mi učinili plezir crvenim pasošem sa orlom krstašem?

Šta su se – bata i seka posvađali na krv i nož pa neće da budu ni državljani iste zemlje?

Ili nas vi, svi, politički otpadi iz Beograda i Podgorice zavađate, dok svoje lične dilove i talove završavate na razne načine?

Ne daj bože da je Šinavatra dobila državljanstvo za vreme „bivšeg žutog režima“. Prosto ne mogu da zamislim šta bi o tome pisao onaj „dobar čovek i pošteni novinar“ Dragan J. Vučićević.

Ovako, ostaje mi da postavljam pitanje Gospodžo Fikus – kako vas nije sramota? Da joj niste možda (da stvar bude gora) dodelili diplomatski ili službeni pasoš???

Znam: Na ovo pitanje mi nećete dati odgovor u ovom trenutku. Ali, doći će dan kada ćete to morati. Nadam se da će tog dana gospođi Šinavatra biti oduzet pasoš kakav i ja imam. 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top