Početna / Front Page Slide Show / Glasaj, do poslednjeg dinara!
Glasaj, do poslednjeg dinara!

Glasaj, do poslednjeg dinara!

PIŠE: Zorica Dragojević

U ovom trenutku građanima Srbije najbitnija vest je da su se pevaljke od imena i prezimena, a bez nadimaka tipa „magistrala“ ili „drolja“, vratile na najpoznatije imanje u Lisoviću. I po čemu je to najpoznatije imanje, sigurno ne po proizvodnji mleka, onog pravog bez aflatoksina, ni po krompiru, ni po luku i praziluku koji im popapučenima viri iz zadnjica, već po štancovanju gluposti, prostakluka, ljudskog blata iz koga će se teško izvući.
– Ej, jesi li videla da je Stanija pokazala dupe – dočeka me komšija s vrata pa u rebra čisto da me ostavi bez daha. Unezverila sam se, kako sam to mogla da propustim. Bože zašto, zašto ja da ne vidim taj sjajni trenutak, taj momenat koji je čekala čitava muška populacija u Srbiji? Možda zato što sam žena i što me ne interesuje.
Ne znam, ali okretoh se i rekoh mu:
– Izvini, hoćeš li imati para da odvedeš decu na more, pošto ti gazda plaća na kašičicu, a Pika kartica i sve ostale kartice su ti toliko u minusu da ćeš za njih raditi sledećih godinu dana? Nećeš? E, pa vidiš Stanija hoće jer je na nacionalnoj televiziji pokazala zadnjicu. Možda je najbolje da i ti skineš gaće, ko zna možda ti se posreći – bila sam toliko besna da više i ne znam šta sam mu rekla.
Ma došlo mi je da ga nabodem nogom u glavu kao što je to nekoliko sati pre mene uradio čovek u Kasidolu nasrćući pijan na nedužnu ženu. Batina je iz raja izašla. Ako i nije batina onda sigurno kratež, pa u ruku, pa u opštinu. Pa da vidiš Mile moj kako će da te saslušaju, čitava Srbija ima o tebi da bruji, kao da si u najmanju ruku učesnik Farme.
Ma, u trenutku bi zaboravili i Gocu Božinovsku i Vesnu Rivas, ne bi se setili ko je Stanija guzomanija, svi bi glasali za tebe.
Pljuštale bi poruke, milione bi zgrnuo. Eeeeeeeeeeeej, majstore pa i na televiziji bi bio, bar na jedan dan, a čak nisi ni prošao u uži krug za Zvezde Granda. Al’ ne Mile moj, ti si običan Srbin koji gleda u nebo hoće li biti kiše, da li će te stući grad. Ti si onaj koji ne može da naplati štetu nastalu vremenskim nepogodama jer nisi imao para da osiguraš usev, ti si onaj koji strepi od nabujale vode što iz Evropske unije preti i sluti, jer kad ne dobijamo datum bar nešto da ućarimo. Ma i to nam nije sigurno, svud je haos jedino kod nas tvrde ništa strašno. Kako ćemo ući u Evropu i živeti kao sav normalan svet kad ni poplavu nemamo kako treba? Uostalom ta napredna Evropa će morati da liže sopstvene rane, a vi Srbi šaljite poruke, glasajte kako bi ludilo opstalo i ostalo. I opet me prekide moj komšija:
– Hoćeš li možda na koncert Jelene Karleuše?
Sigurno, definitivno, propustila sam Stanijino dupe ovo ne smem ni za živu glavu. Šta će mi reći komšiluk, šta rodbina, bili bi duboko razočarani. Mada, nekako više preferiram Cecu, bliža mi je, srpskija ako se može tako reći. Volim ja Evropu i sve te trendove i brendove koje na svojim nastupima propagira Jeca, ali Ceca je Ceca. Krmača pive u levoj i pljeska u desnoj ruci, Srbija do Tokija, živele devedesete dabogda nam se vratile. Ups, mislim već su se vratile ili nisu, mislim jesu bar po ulicama Beograda i Novog Sada, a ne zaostaju ni Niš, Kragujevac, Leskovac. Utoke, kajle, sačekuše, dočekuše, obračuni štanglama, sprki rulet, silovanja, klanja…jesmo li mi usred rata? Nismo, u sred smo Srbije, srozane i zarozane, u sred Srbije međ šljivama i njivama, u sred Srbije međ pedofilima, lopovima, manipulantima i folirantima, farmerima i fenserima, Srbije međ porukama. Ko će pobediti, za kog će poslati više, za Stanijino dupe ili za Vanjin oporavak, za Gocin povratak ili za Ljubičinu operaciju. To je Srbija između dve krajnosti Mile moj, između dva koncerta, između dva pregleda Farme, između dva ubistva, između dve milionske afere. Glasaj…glasaj do poslednjeg dinara, nek Stanija ode na more tvojim parama…a ti sedi i gledaj u njeno međunožje…to ti je ostalo.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Gost Kolumnista

Gost kolumnista ponekad ima biografiju. A ponekad nema. Gost kolumnista može da se ponaša kako hoće. Gost kolumnista svoju sliku čuva za sebe. I Ti možeš biti Gost kolumnista.

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top