Početna / Front Page Slide Show / Fašizam. Ništa drugo
Fašizam. Ništa drugo

Fašizam. Ništa drugo

PIŠE: Aleksandar Bećić 
Jedan moj kolega napisao je danas na svom Tviter nalogu „Da smo mi ovo uradili, do sad bi nas bombardovali 30 puta“. Slične varijante ove poruke pojavljivale su se celog dana na društvenim mrežama. 
Ne znam da li postoji neko u svetu ko nije zapanjen ponašanjem Mađara na granici sa Srbijom.
Ako su to evropske vrednosti, ne trebaju mi. 
Tući žene i decu je sramno. Baš kao što je bilo sramno i ono što je uradila mađarska „reporterka“. To se, rođaci, zove fašizam. I to je to. Ništa drugo. 
Evropa se sve vreme zajebava i izmišlja razloge zašto i kako da ne primi izbeglice, za čiju poplavu su veoma krivi. Mogli su da kažu „NE“ američkoj politici davnih dana.
Ovako je lakše. Stvoriš krizu, razoriš tuđu zemlju, otmeš naftu, prodaš oružje i ideš dalje.
Ako neko u međuvremenu umre, pogine, polomi se, izgubi, udavi, ako neko profitira, ako se neko iz uniforme teroriste presvuče u civilnu odeću – nema veze. I to vam se isplati.
Jer, opet, stvoriš krizu, razoriš još jednu tuđu zemlju, otmeš naftu, prodaš oružje i ideš dalje.
Sramota. Evropska, pre svega. Pa onda i mađarska.
Pri tom, ne želeći da ispadne kako su novinari povlašćena vrsta – mađarska policija je pretukla Jovanu Đurović, novinarku RTS, Vladana Hadži Nikolića, kog su pendrečili po glavi i slomili mu kameru, kao i Mikija Đurašinovića, snimatelja tona.
Moje kolege su sve vreme uzvikivale „PRES! BELGRADE! PRES! TV!“
To na svim jezicima znači – isto.
Bando fašistička. Izvinite se. 
#HungariaShame. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

4 komentara

  1. Današnja slika krvavih izbeglica. Gore od fašizma! Talijani, Talijani, majku vam madžarsku- što kaže Lala u vicu o tršćanskoj krizi. Surovi, odvratni, tobože civilizovani. Izgleda da imaju podršku EU, nema komontara iz EU. To treba da nam je cilj?

  2. Jednom fašisti uvek fašisti,ništa neobično.Sve izgleda kao da je ceo svet poludeo i da celom planetom zemljom upravljaju neke pohlepne budale,koje bi zarad profita zavadile i dva oka u glavi.Kud se dede pamet?

  3. I jeste fasizam.Na zalost i Srbija je sa cantimetar od toga odaljena.Jer sa svim rezimima od devedesetih niko nije u stanju uspostaviti temelje pravne i demokratske drzave.I danas je uspostavljen,uveden rezim nacionalizma.Dakle,ono sto malo ima dobro u tom Ustavu i to se gazi,krsi i zloupotrebljava !

  4. Oni su bili u stanju da pobiju hiljade ljudi u Bačkoj,da neke zverski masakriraju,siluju i na kraju bace pod led u Tisu i u Dunav?Zbog čega?

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top