Početna / Istraga / Dokumenti / Evo i doktorata Nebojše Stefanovića
Evo i doktorata Nebojše Stefanovića

Evo i doktorata Nebojše Stefanovića

Portal Kolumnista objavljuje doktorat aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji je odbranjen na Univerzitetu Megatrend 2013 godine. S obzirom na to da je u pitanju internet kopija, smeštena na serverima Google-a, ograđujemo se od eventualnih montaža, falsifikata i naravno – plagijata. 
doktoratSvima onima koji žele da pročitaju šta je, u vreme predsedavanja Skupštinom Srbije, uspeo da sačini apsolutni genije ove zemlje, veći nego Tesla, Milanković, Pupin i svi ostali veliki umovi koje je Srbija iznedrila, može preuzeti dokument ovde.
Zbog čega smo, možda za nekoga zluradi i cinični pa govorimo da je gospodin ministar unutrašnjih poslova, kako se u narodu kaže, „suvi genijalac“?
Iz prostog razloga što je fizički nemoguće obavljati dužnost predsednika Skupštine Srbije, sa svim obavezama (protokolarnim i suštinskim) koje uz to idu i napraviti doktorat za bilo koju akademsku, naučnu instituciju. 
Nije u pitanju samo suvo kucanje 191 stranice teksta.
U pitanju je čitanje i sagledavanje literature.
U pitanju je sprovođenje istraživanja.
U pitanju je primenjivanje odgovarajuće metodologije.
Svako ko je pisao bilo kakav naučni rad na ozbiljnoj visokoškolskoj ustanovi potvrdiće vam da je za tako nešto potrebno minimum pola godine apsolutne posvećenosti nauci.
I to pod uslovom da ste zaista genije.
Tokom petog dana juna profesorka Ekonomskog fakulteta u Beogradu Dana Popović ocenila je u autorskom tekstu za dnevni list Politika da su tačne tvrdnje tri naučnika sa univerziteta u Velikoj Britaniji da je doktorski rad ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića plagijat.
Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije izjavio je da je mnogo veći problem od indicija da je doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića plagijat to što fakulteti imaju različite kriterijume za doktorske studije, navodeći da se po nekim izveštajima čak 10 odsto svih doktorskih radova na našim univerzitetima smatra plagijatima po standardima kakvi se primenjuju u Evropi.
Kako ono reče predsednik Vlade Srbije Super Alek?
Gluplje obrazloženje u životu nisam čuo? 
Pa ministre, zar nije naša namera da idemo u Evropu? Zar nismo prihvatili Bolonju? Zar nam nije cilj da naši ljudi pošteno stiču znanje? 
Samo pitam.
Uživajte, ako vam je do čitanja naučnog rada. Pardon, „naučnog“ „rada“.

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top