Početna / VESTI / Srbija danas / EU ili Rusija? Izbor je jasan – 04. 07. 2017.
EU ili Rusija? Izbor je jasan – 04. 07. 2017.

EU ili Rusija? Izbor je jasan – 04. 07. 2017.

Na pitanje da li bi u EU ili Rusiju Ana Brnabić ima ekspresno spremljen odgovor: Ako bude primorana, Srbija će izabrati EU. Nova premijerka kao da je rešena da ostane upamćena kao osoba koja nas je nakljukala gorkim pilulama. Videćete, kad u boljem životu ukine 50.000 radnih mesta, bez treptaja oka.

Ivica Dačić (to vam je onaj što mu je Vođa namenio ulogu političkog premijera) izjavio je da je „suština mudre politike da ne dozvolimo da dođemo u dilemu EU ili Rusija“. Sve mi se čini da će ova vlada biti upamćena i po rekordno kratkom trajanju, s obzirom na to da Brnabićka i Dačić u istom danu govore potpuno suprotne stvari.

Dejvid Mekalister, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju „pozdravio je ponovljenu opredeljenost Aleksandra Vučića da zemlju vodi ka članstvu u EU“. Dakle, jasno je: Vučić nije sam došao na ideju da Srbiju „prešalta“ na „kancelarski sistem“. Gospodine Mekalister – u EU nas vodi vlada Srbije, a ne predsednik države.

Zoran Živković rekao kako bi izlazak opozicije u „dve kolone“ na beogradske izbore doneo pad Vučićevog režima. Još samo da se opozicija dogovori oko dve kolone.

U Višem sudu u Beogradu je nastavljeno suđenje osmorici pripadnika Niškog odreda Žandarmerije koji se terete za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog. Kad god pročitam ovu vest, setim se kako je Vučić govorio da neće teretiti žandarme. Doduše, rekao je Vučić i da neće dirati penzije, i da neće poskupeti struja i da neće razgovarati sa Tačijem i da…

Dve hiljade radnika fabrike Fijat krajsler automobili Srbija nastavili su štrajk. Ne obraća im se niko. Ni poslovodstvo, ni vlast. Udario ih bolji život, šta da se radi. I šta njih briga što radnici hoće veću platu? Kad im Vučić dozvoljava da im čak i smanje primanja… Jer, investitori su to…

Beše to – Srbija danas. 

Share Button

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Jedan komentar

  1. Nema sta, tu je preposteni „koferce“, najbolji cuvar „vodje“ koga ce napustiti kao sto pacovi prvi napustaju brod koji pocne da tone. Kao sto je uvek i radio.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top