Eh, bando…

Eh, bando…

Zapravo sam od večeras potpuno siguran: neće vas, bando, smeniti narod na izborima zato što Veliki Vođa sa vrhovnim sveštenstvom vaše sekte rasprodaje Srbijicu zemlju.

Neće vas narod smeniti niti zato što se gorepomenuti Gospodar busa u grudi junačke smišljajući pesme najnovijeg ciklusa Kosovskog, u kojima je on glavni spasilac vaskolikih nam interesa nacionalnih.

Neće bre, vas, bando, da smeni narod ni zato što opljačkaste ovu zemlju (kako nedavno reče jedan vaš bivši glasač) „Gore nego svi žuti ikad zajedno“.

Ne.

Vas neće da smene s vlasti ni sve Vučićeve greške.

Vas će da smeni sopstvena glad za parama, položajima, poslovima, šemama.

Vas će da smeni sopstvena laž. Ona o super životu u Srbiji iz koje beži sve mlado i staro što može.

Vas će da smeni sopstveni bezobrazluk. Onaj zbog kog ste slavili 21. Oktobar, umesto da se senima žrtava fašizma u Šumaricama poklonite, bando.

Podmitljivost.

I naravno, vaši fašistički mediji. Oni će da vas smene. Jer zbog medija će nekome da padne mrak na oči. Zbog medija u kojima ste Ognjanoviće kojima je ćerka umrla proglasili lopovima.

Zbog medija u kojima ste oca male Tijane stavili na stub srama „jer je ukrao xy litara goriva“ i „gradi karijeru na mrtvoj kćeri“.

Zbog medija koji do danas nisu zatražili zatvor za sina Željka Pinktrovića, ali su na doživotne zatvore osudili mnoge koji na kraju ispadoše nevini.

Zbog medija koji su posadu helikoptera (znate kog) proglasili pijanicama.

Zbog medija koji ne pišu o ulozi Zlatibora Lončara pre ubistva Zorana Đinđića.

Zbog medija kojima su Aleksandar Šapić i Sergej Trifunocić glavni negativci.

Zbog medija koji tako gromoglasno ćute i još gromoglasnije lažu.

Doći će, uskoro, svakog dana sam sve više uveren u to, trenutak kada će vas narod uz pomoć (kako to kaže moj prijatelj Peđa B. Đurović) fekalno obrađenih motki izbaciti na ulicu.

A šta će tu biti – ne znam.

Jer, dok narod laje, nije opasno. Kad narod zaćuti onda je zavladala letargija koja neosetno preraste u strah, a on, pak, brzo može da se pretopi i pretvori u bes.

A kad narodu pukne film, bando, onda ćete, kao 2000-te socijalisti, masovno bacati, seći, paliti svoje članske karte, svoj zalog za bolji život.

Nego… Da zapevamo…

„…Veliki vam Vođa poranio

Poranio, zoru prevario

Pa krenuo na Kosovo ravno

Sve da smeni sveštenika Savu

I ohladi usijanu glavu

Sa Hašimom pos’o dogovara

Treba bati da zaradi para…“

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top