Početna / Front Page Slide Show / E, tako se, rođaci, prodaje Kosovo
E, tako se, rođaci, prodaje Kosovo

E, tako se, rođaci, prodaje Kosovo

PIŠE: Aleksandar Bećić
FOTO: FoNet / Zoran Mrđa

E, dobro, rođaci.

Da li smo dovoljno komentara napisali povodom posete Velikog Vođe Institutu za majku i dete na Novom Beogradu, gde je gospodar života i smrti ušao u sobu deteta koje je teško bolesno bez maske, bez kape, sa pogrešno navučenim mantilom?

Da li smo se dovoljno puta užasnuli lekara koji su takvu posetu uopšte dozvolili? Da li smo se dovoljno puta užasnuli objašnjenju Velikog Vođe koje je glasilo otprilike ovako: „Šta sam mogao, da ne uđem kod malog heroja, a majka deteta me moli“?

Da li smo se dovoljno puta nasmejali idiotizmu gde Veliki Vođa pita kao predškolac „Da li mogu sve da pomirišem“ i naginje se nad šerpu džema od šljiva koja se „kuva“ na „bežičnom“ „smederevcu“? Da li smo dovoljno duhovitih i manje duhovitih komentara ostavili ispod snimaka i fotografija sa tog „događaja“ koji su, gle čuda, preplavili internet baš juče?

Da li smo dragi građani Srbije, dovoljno duhovitih i manje duhovitih, u nekim slučajevima čak i neukusnih komentara, montaža, ostavili pod vest da je vršilac dužnosti predsednika vlade Srbije Gospođa Fikus postala otac, jer je njena partnerka rodila muško dete? Priznajem, ni sam se nisam uzdržao od komentarisanja. Mea culpa.

Da li smo, o građani Srbije primetili kako i ultradesnica (to su ovi Pajkići, Vacići i još neki) mirno posmatra veselje u Nemanjinoj 11 zbog vesti da je prva zvanično autovana premijerka Srbije dobila dete? Ista ona desnica koja je 2010 razvaljivala Beograd zbog gej parade? Evoluirali ljudi.

Da li smo, dragi moji žitelji ove zemlje, dovoljno kopalja polomili na pitanju da li treba poslati avion vlade Srbije da preveze telo Šabana Šaulića iz Nemačke ili ne? I da li njegovo telo treba da počiva pored tela jednog od najvećih glumaca koje je Srbija ikad imala, Nebojše Glogovca?

Da li smo se, kada već pričamo o Šabanu, dovoljno puta ovih dana užasnuli nad bezobalnim nekrofilnim „novinarstvom“ u srpskim tabloidima čiji su uposlenici  iskopali iz anonimnosti kompletnu porodicu „kralja narodne muzike“, a potom prešli na komšiluk i slučajno snimljene klipove i fotografije sa Šabanom koji su bili sačuvani po ličnim arhivama?

Da li smo se načitali komentara o „jadnom“ Srđanu Nogu, poslaniku Dveri (to vam je onaj što je nosio vešala na protestima #1od5 miliona) kog je grozni Boškić po nalogu Đitlera isterao iz svog nedemokratskog pokreta Dveri?

A da li ste primetili koliko manje smo puta kliknuli vesti i ostavili komentare na vest da je razgraničenje Kosova i Srbije zvanična politika Vučićeve kamarile? Ništa, ha? 

U Krivičnom zakoniku Republike Srbije postoji „odeljak“ u kom su opisana krivična dela protiv Ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije. U tom „odeljku“ postoji Član 307 (stav 1) koji glasi: Ko silom ili na drugi protivustavan način pokuša da otcepi neki deo teritorije Srbije ili da deo te teritorije pripoji drugoj državi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina.

Ali Šaban je važniji. I Gospođa Fikus. I jadni Nogo. I Veliki Vođa na Prvoj. I svašta još nešto. 

E, tako se, rođaci, prodaje Kosovo. 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

3 komentara

 1. Oceli ga vise dati, pa da pocnemo da se bavimo sobom.
  I da nekako dam komentar na sve gore navedeno….dosta smo se bavili kosovom koje odavno nije nase….prodao ga je jos Slobica…a parice su kod one sa cvetom u kosi sto sedi u majci rusiji pruzili joj azil.

  Kosovo nam je uzelo matreijalne i prirodne resurse, a javise ljudske zrtve.. Gurano im je u dupe zbog tih ljudi dole koje su odavno trebali prebactii u Srbiju, ali ne… onda ne bi postojao taj momenat patetike.
  Bavimo se sobom jer nama ovde dugo vec nije dobro i…… u cemu je problem?!

  • E pa moram da primetim da nisi u pravu!!! Kosovo možda nije naše trenutno, ali se nikako ne smemo odricati Kosova! Da te podsetim, isto to Kosovo 500 godina nije bilo naše pa smo opstali i vratili ga… ko smo mi da ga se sada tako lako odreknemo i pokolnimo ga nekome?? Nije Srbija samo naša generacija, treba da živi neko u njoj i posle nas… kao što su mislili naši preci koji su se borili za tu istu Srbiju. Ne damo naše a nećemo tuđe… Čim se stavi paraf na državnost Kosova sa naše strane mi nestajemo kao država zato pamet u glavu i odbranimo Srbiju!!!!

 2. KOMENTARI ..KOMENTARI … iluzija nekog našeg uticaja … eto i ja nisam odolela da ostavim komentar na vest o rođenju predsedničića koji je začet misteriozno kao Isus … i to je vest koju na televiziji čita novinar kome se iza kamere maše ugovorom o radu – AKO NE PROČITA – ima ko hoće … da samo radi svoj posao…

  Pita gospođa u komentaru iznad – U ćemu je problem ?

  Problem je što nas sluđuju čuvenim već pitanjem – Ko će da Ga nasledi ???

  nema ko … svi su lopovi .. svi su već bili na tom mestu i samo su krali i donosili zakone sa većim i većim nametima narodu .. uveli lešinare privatne izvršitelje , notare, itd .. još samo privatne sudije da uvedu ..

  Nije pitanje KO – NEGO ŠTA … Šta treba uraditi da bi se ova zemlja spasiila? To može da uradi bilo ko ko je pošten, sposoban i ima želju da živi ovde.

  Zašto ne prepišu sve što je Island uradio , zašto se ne bi pohapsili svi koji su od vremena Miloševića i njegove kike toliko odskočili materijalno da to bode oči – Poreklo imovine ??? Jel to teško isipitaiti?

  Ukinuti , rijaliti programe, kvazi fakultete i škole, zelenašenje banaka nepotrebne poreze , nepotizam itd prodaju u bescenje narodne imovine, uništavanje reka mini hidroelektranama itd … Nije to teško nego smo mi stoka koja gleda farmu i živi na farmi ali iza jasli ..
  Kao da ovde postoji paralelna stvarnost – jedni žive ko na Menhetnu a drugi imaju kutiju od cipela za plave koverte , neplaćene račune, reckom u drakstoru i bensedinima … jer na suvo ne može da se živi.

  Sve sam bre brate poslklanjala od vesti sa fesjbuka i opet mi se probije neko sranje od vesti…iako i televizor nemam … i taman pomislim da sam pročitala najgore ono ima još gore i svaki dan je sve gore …
  Da uđe bez maske kod bolesnog deteta – to može samo sebičnjak koji misli da glumi heroja koga nije strah od zaraze – a dete ko šiša – važno da ima sliku sa …………. nemam reči ….. presedne mi svaka kafa uz kompjuter, a mani život.

  I nekako je ovih dana kulminirala naša tradicionalna osobina da se sprdamo sa svim i svačim iako smo u govnima preko glave … Pitam se kako smo još živi ????

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top