Džiber

Džiber

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Hajde da nazovemo neke stvari pravim imenom. Osoba koja se odaziva na ime Marijan a prezime Rističević je džiber. Ne, on nije seljak, bez obzira što predvodi fantomsku, satelitsku političku organizaciju koja u sebi ima reč „seljačka“.

To je samo mimikrija.

Seljaci su vredni i pošteni ljudi, seljaci sa zemljom i na zemlji muku muče, znoj prolivaju. Seljaci u nebo moraju da gledaju da bi znali da li će ono što su posadili ili posejali roditi ili će biti omlaćeno. Seljaci svako jutro moraju da obiđu stoku, da se brinu o živini.

A Marijan? Rističević? On, kao što sam rekao – nije seljak. On je džiber. Bez obzira na to što ima imanje na selu. Bez obzira što ima traktor (sudeći po slikama) s priključnim mašinama.

Šta je to džiber, osim što je to Marijan Rističević?

Džiber je primitivan lik. Prostak. Džiber je ološ, probisvet, danguba. Džiber je osoba koja uzaludo troši vreme, vara i slaže čim zine. 

Inače, u Skupštini Srbije Džiber Marjan Rističević nije usamljen. Ima ih mnogo. U raznim strankama. Ali, ovo je tekst o džiberu koji se pretvara da je seljak.

Džiber Marijan Rističević je rešen da dokaže i pokaže koliko obožava poslaničku fotelju i Velikog Vođu. On je rešen da pokaže i dokaže da ga voli više od samih Gospodarevih poslanika iz njegove rođene stranke. Zato besomučno, svakodnevno učestvuje u političkim aktivnostima i – pre svega – tvitovanju u čast i ime prvog čoveka vlade Republike Srbije.

Međutim – to je legitimno. Mala bara a puno krokodila, mnogi su uvlakači ispali iz kombinacije i Gospodar ih više ne voli, pa Džiber Marijan mora da se dokazuje.

Ono što nije legitimno je džiberov prostakluk. Džiber Marijan Rističević je posle incidenta sa slikama golih žena u Skupštini – uvredio malu Sofiju, devojčicu koja je pre dva dana otišla na operaciju. Uvredio je i Sofijine roditelje. Sofija je ona devojčica za koju smo sakupljali novac SMS porukama pre nekoliko dana. Džiber Marijan Rističević je – na kraju krajeva – uvredio celu Srbiju.

On je, u naletu džiberluka (a to je pre svega mentalno stanje) nazvao akciju roditelja i građana Srbije u prikupljanju novca za odlazak na lečenje – „prikupljanjem novca za kampanju DS“.

tvitDžiber je objavio ovaj tvit na svom nalogu ali ga je nešto kasnije – verovatno obrisao (jer ga je sada nemoguće pronaći na lajni). E, vidite, baš zbog ovog tvita tvrdim da Džiber Marijan Rističević nije seljak. On je uvreda za seljake. Srpski seljak svoju porodicu čuva, za svoju decu život daje, a tuđu od zla čuva.

Džibera Marijana Rističevića bih voleo da vidim ne samo za godinu dana, kada više neće imati poslanički imunitet, već i sad. Da ga pitam kako ga nije sramota sopstvene bolesne majke čiju je sliku objavio na svom tviter nalogu? Kako ga nije sramota što nije sam poslao SMS poruku za lečenje male Sofije?

Sofija je rođena sa rascepom između dušnika i jednjaka zbog čega sva hrana koju uzima odlazi u pluća. Za godinu ipo dana imala je devet operacija, dva puta joj je stalo srce, na dva, pa na sedam minuta. Građani Srbije prikupili su 122.000 evra koliko je potrebno za desetu operaciju.

Džiber Marijan tvrdi da su roditelji male Sofije odbili prošle godine lečenje u inostranstvu o trošku RFZO da bi pravili kampanju za svoju stranku.

Džiber Marijan nije samo džiber. On je i bolesni lažov. Prevarant. Ovo poslednje je lako dokazivo i na sudu, s obzirom na to koliko puta je ostavio rupu u budžetu Republike Srbije malverzacijama preko nekoliko firmi (čini mi se pet) i koliko puta je imao manjak u robnim rezervama koje su se skladištile kod njega.

Džiber Marijan je neko ko zaslužuje da bude eliminisan iz Skupštine Srbije.

Posle njegove eliminacije treba ozbiljno dezinfikovati prostor na kom je sedeo.

Džiber Marijan je jedan od većih razloga zbog kojih ova vlast mora da ode. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top