Početna / Front Page Slide Show / Država je OK
Država je OK

Država je OK

PIŠE: Nenad Maksimović

Zapravo, sve je tako jednostavno: Džaba dreka na državu, nije do nje. Država je OK. Nudi ti sve, da neuk budeš u vlasti, da ne radiš a živiš, da kradeš… Ne daj bože da nas sad presele u neku uređenu državu, pocrkali bi!

Zamisli, hoćeš da budeš na čelu SDB, a oni traže dva fakulteta? Ovde to možeš i kao keramičar, kursista.

Ili, ložiš se na armiju, hteo bi da budeš ministar odbrane, a oni ti traže uverenje da si normalan?! Odakle, brate?

Ili, hoćeš da lepo živiš, a kažu ti da moraš da radiš? Pu, pu, pu!

A ovde kod nas – lepota. Samo treba sam da pronađeš svoje mesto u kosmosu, dozvoljeno je i da ti neko šapne, ili da koristiš ‘puškice’.

Pa, ko je prvi sleteo na mesec? Nil Armstrong! A što? Što nije Baz Oldrin? Ili Kolins? Misliš, nije Oldrin sedeo sa te strane gde su vrata? Ne, bato moj, nego ga Armstrong odgurnuo! Znao je da nađe sebi mesto u kosmosu! Kolins ostao unutra da vozi, uopšte se nije laktao, skroman čovek – budala.

A gde je mesto svakom od nas? Ne znaš, pa ti država kriva. E, pa nije,

Onaj Amerikanac kad je rek’o: „Ne pitaj šta država može da uradi za tebe, pitaj šta ti možeš da uradiš za nju“, to je jeo govna!

Radi za sebe, zabole te za državu. Odredi šta želiš da budeš i živi „Serbian dream“.

Moj drug klempavi Boško, tri kuće od mene, taj je hteo još kao mali da bude gangster, pa je to i postao! Još u trećem osnovne je učiteljicu ubo šestarom u dupe, u sedmom je pušio na času, iz srednje ga isterali kad je puk’o prodavnicu i otišao u „Krušku“, a posle na mardelj … danas živi u Milanu, krade mobilne telefone i parfeme, vozi biciklu, nosi ‘havajku’ i puši tompus, tako je u mogućnosti!

Talenat i kvalitet su precenjeni, evo ti primer A.V. – glup k’o kur@c, al NaJpRvI. Ali on je tačno znao šta hoće da bude!

Ja, recimo, razmišljam da budem član udružene zločinačke organizacije SNS! Što, šta mi fali? Oni su mala deca u odnosu na mene, ja bih vas kvalitetnije jeb’o. Nekako ih osećam kao svoje dok čitam sve gluposti koje izbacuju ovde moji ‘prijatelji’. A što znam da vređam! Ja kad te namažem – namazan si!

Imam sve kvalitete: pijem, pušim, duvam, mrzi me da radim, nisam završio fakultet, a nisam ni naročito pametan. Treba mi i nov stan i nov auto i gotovina za skitanje …

I danas, kad pitaš ko je prvi stao na mesec, svi kažu Armstrong, niko ne kaže Oldrin … a bili zajedno!
Nije do države, do nas je …

Share Button

O Gost Kolumnista

Gost kolumnista ponekad ima biografiju. A ponekad nema. Gost kolumnista može da se ponaša kako hoće. Gost kolumnista svoju sliku čuva za sebe. I Ti možeš biti Gost kolumnista.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top