Početna / Front Page Slide Show / DOSTA LUDILA! Ovo mora na sud!
DOSTA LUDILA! Ovo mora na sud!

DOSTA LUDILA! Ovo mora na sud!

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Zaista mislim da u petak, 17. februara u ranim jutarnjim satima sva novinarska udruženja, a naročito UNS i NUNS, kao i Savet za štampu, moraju da osude ovo ludilo. 

Dragan J. Vučićević je od ranije poznat kao „majstor“ tabloida, ali ovo je zaista prevršilo svaku meru. Ovo je, naime, opasno. Ovo je krivično delo. Da se ne lažemo: Ova naslovna strana je pravi primer širenja panike. Ova „naslovna strana“ je direktno klevetanje, uz poziv na nasilje. Ovo je poziv na sukobe na ulici, ovo je poziv na građanski rat.

I nosi potpis Dragana J. Vučićevića. 

Osoba koja je izmislila da je Kolinda Grabar Kitarović porno-glumica; Osoba koja je tvrdila da je Aleksandar Vučić lud ako ode u Kinu i da će u Srbiji biti izveden državni udar; „Novinar“ koji je tvrdio da se protiv Aleksandra Vučića sprema akcija da ga „udave u vreme poplava“, danas je otišao korak dalje. Pozvala je na sukobe.

I zbog toga mora, ali mora da reaguje ne samo struka, već i Tužilaštvo.

„Narode, diži se, lopovi hoće da se vrate na vlast i unište Srbiju“, poručuje Dragan J. Vučićević.

„Istina je, svi se ujedini da mu skinu glavu“, poručuje Dragan J. Vučićević, sa čije „naslovne“ „strane“ dominira lice predsednika vlade Republike Srbije sa omčom oko vrata i „poternicama“ Nikolića, Jeremića, Jankovića, Radulovića i Šutanovca…

„Nož u leđa: Tomislav Nikolić prešao na stranu žutih bandita, stranaca i tajkuna“ piše Dragan J. Vučićević s naslovne strane, uz izjavu Vojislava Šešelja da je „Toma u dilu s Miškom“…

Da rezimiram:

Izazivanje panike i nereda (Član 343 Krivičnog zakonika Republike Srbije)

Širenje lažnih informacija (Član 343 Krivičnog zakonika Republike Srbije)

Lažno prijavljivanje (Član 334 Krivičnog zakonika Republike Srbije)

Napad na službeno lice – Tomislava Nikolića, Predsednika Republike Srbije (Član 323 Krivičnog zakonika Republike Srbije)

Da je ovo zaista pravna država, osoba koja sebe naziva „socijaldemokratom“ a širi fašizam po Srbiji dobila bi po kratkom postupku barem pet godina zatvora i isto toliko godina zabrane bavljenja novinarskim, izdavačkim i uređivačkim poslovima.

Tražim od UNS-a, NUNS-a i Saveta za štampu da ovu naslovnu stranu označe kao najsramniju stranu moderne srpske štampe. 

Od vas, dragi čitaoci tražim da od sutra ignorišete Informer. Osim ako želite da upadate u njihovu spiralu mržnje.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

13 komentara

 1. Ovu spodobu od nazovi novinara treba smestiti u neki izdvojen kavez u ZOO vrtu u nedostatku nekog goreg mesta.

 2. Šone Odžaci

  Ma kakva pravna država..možda dok je bila Jugoslavija

 3. Слажем се с Вашим наводима у предметном (претходном) напису. А шта кажете на насловну страну НИН а од 9. фебруара? Немате коментар, одговара Вам или нисте видели ? При том не мислим ни на Вучића, ни на његовог „партнера“. У питању су аутор оригиналне слике и Србија (историја Срба и Србије ).

 4. Ja mislim da onaj ko čita KolUMnist ne čita to smeće od novina…ovog Vučićevića, da je država normalna čekala bi ga dugogodišnja robija!!!

 5. Vispreni Bwrr

  Ako bih ti rekao „Kako te nije sramota, gnjido jedna“ – ti bi bio srećan kao ker. Zato ti kažem: „Bravo, Vučićeviću majstore. Ti si najzaljubljeniji novinar svih vremena na ovoj planeeti.

 6. Ja odavno ignorisem.to djubre od novina

 7. Ma koja pravna drzava ljudi,mi smo smehoteka i daleko smo od pravne drzave. Ovde mogu po pravu i slobodi govora da se sere svako na svakog dok se drugi time nasladjuju.

 8. Ljudima plene racunare, uzimaju mobilne telefone, tablede jer su nesto lose napisali o ovoj vlasti a ovaj stavio omcu premijeru i poziva narod na bunt?? Da li je ovaj covek normalan?? Bolesnik koji na TV ne zatvara usta, koji prica o drzavnim udarima i slicne gluposti stavio premijeru omcu i to na naslovnoj strani lista ciji je glavni i odgovorni urednik??? Ovo je za Lazu…

 9. miha bukovac

  OK slažem se, tip je u izvesnom smisli dosta odbojan, nije bog-zna koliko estetski, antipatičan je, nije šarmantan, verovatno nije ni pametan i po karakteru nije pravi čovek već je neko ljudsko đubre. Ali takvih (ili sličnih njemu) je puna Srbija, pa evo i Toma majmun je isto takav (ili je sličan, ili još i gori od ovoga) i ?- predsednik je države!- ni manje ni više. šef države Srbije, a ofirani je lopov i glupak, idiot, bezobraznik i pokvarenjak, pa ipak, niko mu ništa ne može! I „kad mu niko ništa ne može, zašto onda ne bio takav? još je i plemenit jer nije još gori! Znači, uživa maksimalno sve benefite svog službenog položaja (kao „šef države“, a, i pored toga krade do maksimuma! Svi vide, neki i ukazuju na to, ali nikakava akcija, državni organi, institucije koje su zadužene za poštovanje zakona i prava ne reaguju. A pogledati (recimo) Ameriku (USA) tek izabranog predsednika koji hoće da koriguje neke pojave i navike koje su etablirane od strane uticajnih i povlaštenih pojedinaca i korporacija, mora da se povuče i da on koriguje svoje programe jer mu preti likvidacija! Odnosno, tamo „igra predsednik“ kako korporacije sviraju a Srbija ima samo mafijaše (koji se nazivaju „menadžeri“) i veoma veoma siromašne radnike i penzionere, odnosno, siromašno građanstvo! U ostalom, nema ni smisla upoređivati (recimo) Srbiju sa Amerikom, ali imamo u Evropi, u susedstvu Austriju (recimo) sa Austrijom se Srbija može uporediti (donekle) samo po veličini, i ni po čemu drugome, jer bi se Srbija trebala stideti same sebe! Pa zašto se ne stidi onda? Zašto se Toma majmun ne stidi što nije kao (ili recimo približno kao austriski predsednik)? Kada bi Toma majmun (recimo) bio kao austriski predsednik onda bi i sve u Srbiji bilo drugačije i bolje, ali nije, jer ni Srbi nisu kao Austrijanci pa prema tome i Toma majmun nema potrebe da bude drugačiji.

 10. Mene zanima samo jedno:
  Kako mislite da „od sutra ignorišemo informer“ ???
  Pa kad je bilo ko sa više od jedne sive ćelije „neignorisao“ informer ? Kad je bilo ko sa više od jedne sive ćelije pridavao ikakvu važnost svežnju papira, jedino dobrom da se na njemu suše cipele zimi (ako i to) a znanom po nazivu informer ??

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top