Početna / Front Page Slide Show / Dok se smisle dobri naslovi za Vučića…
Dok se smisle dobri naslovi za Vučića…

Dok se smisle dobri naslovi za Vučića…

Nekako mi je nevoljno izgledao Reformator Veliki dok je davao intervju za RTS. Kao da mu ni do čega nije bilo dok je odgovarao na pitanja novinarke javnog servisa. Verujem da bi bio veseliji i relaksiraniji da mu je Željko Pinktrović organizovao Dragana J. Vučićevića da mu postavi pokoju „tešku“ reč.
Tiho je govorio.
Valjda zato što je bio u nekoj knjižari, majka mu stara, a ne u Kremlju. I valjda zato što ga je nervirao aparat za kafu i lupkanje šoljica, što se čuje na snimku RTS-a.
Mora se priznati: Za razliku od SAD, gde do Baraka Obame nikako da dobaci, u Moskvi se video i sa Medvedevim, ali bogme, i sa Putinom. Ali – kao da se nije previše dobro snašao. Izjave su mu mlake. Neobećavajuće. Možda krije svoje uspehe za kampanju? Možda ne sme da nam otkrije šta je sve dogovorio? Možda ne sme da ofira kako smo upravo nabavili dve eskadrile MiG-ova? Ne kažem: možda se ja i varam. Možda nam sad tek procveta, krenu ti poslovi popravke helikoptera (kako to morbidno zvuči kad gledaš snimak Vučića i Gašića preko puta Putina), pa Reformator Veliki uskoro opet izađe na male ekrane širom Srbije i kaže „E, sad me stvarno sramota kako nam dobro ide…“
Naslovne stranice dnevnih listova za petak nisu mi previše ubedljive:
Jedni navode kako će se ruski odgovor „Amerima“ svesti na organizovanje medijske ispostave televizijske kuće RT. Drugi pak govore kako je Putin poručio „Ne dam Srbiju“, a treći nas ubeđuju da je u pitanju „istorijski dogovor“
Ljudi, ništa od toga.
Ništa.
Nego, da se manemo mi Vučiću Aleksandra… 
Želeo bih ovde, na ovom mestu da zamolim Master Tomu Bajčetinskog, Master Velju Lampeka, Doktora Nebojšu Sl. Stefanovića i Doktora Aleksandra Vodenog Šapića, kao i onog Malog Sinišu, da vrate svoje izmišljene, nezaslužene (a u nekim slučajevima i falsifikovane) diplome i „naučne“ radove. Isti zahtev upućujem Jorgobanki Tabaković, te Bata Gaši keramičaru. I oni da vrate svoje diplome. Pod uslovom, naravno, da žele da se i dalje uspešno bave politikom.
Za to im u Srbiji – ne treba diploma.
Narod, bre, guta sve što mu se slaže. Ovaj, kaže. Navikao je. Svaki put vam proguta iste laži.
A – opet – da se ne lažemo – šloser iz Kumrovca (ako je uopšte bio šloser iz Kumrovca) bio je mnogo veći baja i političar od svih već pomenutih ministara, guvernerki i predsednika zajedno sa svim njihovim titulama. On je, bre, voleli ga vi ili ne, za sve ove današnje bio kralj. Ne, bio je, kad bolje razmislim, Kralj. 
Mislim, verujem da ste saznali da je Donald Tramp kao klinac morao da zarađuje kroz reciklažu: skupljao je plastične flaše i prodavao ih. Ne zato što nije imao pare. Naprotiv, njegov otac je bio za ono doba ultra bogat. Nego – da bi stekao radne navike. Da li se čuli da neko pita Trampa koji fakultet je završio?
Čuli ste sigurno da je Džeb Buš u mladosti radio kao prodavac od vrata do vrata. Znate već one dosadne prodavce koji hoće na gajbi da vam prodaju moćne usisivače (inače četiri – pet puta skuplje u Srbiji nego što su u SAD). Ili šerpe (uh, izvini Filipe C.)…
Hej, bre, najjači takmičari za demokratskog kandidata na predsedničkim izborima su bivši stolar (Berni Sanders) i bivša čuvarka parka (Hilari Klinton)Kris Kristi (republikanac) je bio pumpadžija, a Marko Rubio je pravio kaveze za ptice!
Nemojte samo da nam sad krenete s prodajom priča kako su u mladosti nosili gajbice. To je radio Marko. Ili prodavali mleko: to je već obavio Boris. Ne daj bože a mi neko pomene kako je prodavao usisivače ili šerpe (izvini opet, Filipe…)
Nek smisle nešto novo.
Da poverujemo.
Tomo, evo, ti lepo priznaj: Pravio si rakiju. To će ti svi priznati. Još će ti reći „alal vera, domaćine“! 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top